Nyílt levél azoknak a mocskoknak, aki betörtek az otthonunkba

A karácsonyi időszak véget ért, a gyerekek újra az iskolában és az óvodában, a férjem a munkahelyén. Újra benne a hétköznapok valóságában. Én délelőtt rendet raktam, kitakarítottam... igen, így jár az, akinek maradt még két nap szabadsága tavalyról. Miután a lakás újra tűlevélmentes pompájában ragyogott, csak ültem és élveztem az otthon nyugalmát, békéjét.

Gondoltam, meglepem a családot, és vacsorára főzök valami finomat, így elmentem a boltba. Közben összefutottam az egyik barátnőmmel, akivel csacsogtunk egy keveset. Nem voltam távol két óránál tovább, de amikor kiléptem a liftből a harmadik emeleten, a vér is meghűlt az ereimben.

A két nagy szatyornyi kaja a gang padlóján landolt, amikor megláttam, hogy a bejárati ajtónk tárva-nyitva van.  

Belépve azonnal elkapott a zokogás, ami csak fokozódott, ahogy szobáról szobára haladtam. A konyhaszekrények nyitva voltak, az összes tányér, pohár összetörve a földön hevert. A nappali közepén kinyitva, egymás hegyén hátán álltak a könyveink, ezeket is leverték – gondolom dugi pénzt kereshettek bennük. Az új tévénk, amit pár hete vettünk betörve, a falon lévő képek felhasítva, a kanapé felforgatva. A hálószobánkban még az ágymatrac is a földön hevert, a szekrények tartalma előttük tornyosult.

Ami azonban végképp kiborított, az a gyerekszoba. Konkrétan amit értek a betörők, összetörtek, levertek. A karácsonyi lego vár darabokra hullva hevert a lányom ágya mellett, a játékokon mintha egy csorda menetelt volna végig. Az ő ruhásszekrényeiket is kiforgatták.  

Forrás: Shutterstock

Miután mindent felderítettem, hívtam a férjemet és a rendőröket. A gyerekeket átvittük a nagyihoz, mi pedig csak ültünk késő este abban a lakásban, ami pár órája még az otthonunk volt, most azonban minden idegennek hatott benne.

A rendőrök elmondták, hogy feltehetően két ember törhetett be, és egyértelműen készpénzt kerestek, azért forgatták fel az egész lakást. Mi azonban nem tartunk itthon pénzt, így apróságokkal és rettentő kárt hagyva távoztak.

Egyszerűen felfoghatatlan a számomra az, hogy hogyan veszi valaki a bátorságot ahhoz, hogy fényes nappal bemenjen másnak az otthonába, ott pedig mindent összefogdosson, összetörjön, tönkre tegyen... Biztos többet is tehettünk volna annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat, de a rohadt életbe, miért volt szükség erre??? A gyerekek szobájába miért mentek be egyáltalán? Van, aki ott rejtegeti a családi milliókat? Vagy nekik nem volt gyerekszobájuk, ezért úgy döntöttek, tönkre teszik az én gyerekeimét? Mire volt jó ez a féktelen rombolás?

Tudjátok mit, ti szemétládák, akik még a bugyijaimat is végigtaperolták! Legyetek boldogok azzal a laptoppal, amit elvittetek, meg az ékszeres dobozommal, amiben egyetlen arany fülbevalót fogtok csak találni, a többi mind bizsu. Szerencsére van biztosításunk, így az anyagi kár, amit okoztatok nem fog minket a padlóra küldeni. De az, hogy a gusztustalan kezeitekkel az összes személyes holminkat megfogdostátok, a koszos cipőtök nyomát még a falon is megtaláltuk, és, hogy bementetek a gyerekeim szobájába, ahol mindent feldúltatok, azt nem tudom megbocsátani.

Hogyan érezzem magam ezután biztonságban a saját otthonomban? Mit mondjak a gyerekeimnek, ha félnek éjszakánként a betörőktől? Köszönöm az egész családom nevében, hogy az új évet így kellett kezdenünk, mocskok nyomait takarítva, kisírt szemekkel!!!

Nyitókép: Shutterstock