Valentin-nap kibeszélő szerelem szerelmesek ünnepe párkapcsolat
Van, aki szereti, van, aki tartja, van, aki gyűlöli és vagyok én, aki egyszerűen csak élvezi a Valentin-napot. Hogy miért? Talán a képmutató társadalmunk miatt.

A szerelmesek

A nap, amikor a párkapcsolatban élők, függetlenül a köztük lévő szerelem hevétől elárasztják a közösségi média oldalakat a nyálas, gyakran förtelmesen beállított rózsacsokros, romantikus, „neadjisten" eljegyzési fotóikkal, megspékelve unásig elhasznált idézetekkel, vagy magyartalannak tetsző vallomásokkal.

Én pedig ezeken imádok nevetni. Hiszen az ismerőseim többségről tudok ezt-azt, és rém szórakoztatónak találom, hogy másokat, de legfőképp önmagukat becsapva szinte egymás fenekébe bújva ünnepelnek egy olyan érzést, amiből egyikük, másikuk szépen szólva is kilóg.

  • Egy férfi, akiről tudom, hogy hónapok óta véget akar vetni a kapcsolatnak, hatalmas mosollyal mutatja február 14-én, hogy a barátnője hozzáköltözött.
  • Egy nő, aki épp a múlt héten bújt ágyba egy idegennel, szorongatja a szívecskés aranyláncot, amit a kedvesétől kapott.

Egyszerűen döbbenetes, hogy emberek mit meg nem tesznek a látszat kedvéért; engem ez azonban nem háborít fel, csak megmosolygom.

A szinglik

Ő, hát a szerelmesek mellett még az ő megnyilvánulásaikat élvezem a legjobban. Az a rengeteg keserű gyűlölet, ami a többségből ilyenkor feltör, szinte hihetetlen. Persze ők azok is, akik egész évben nyíltan vállalják, mennyire szuper is párkapcsolat nélkül az élet. Ilyenkor azonban kiugrik a nyuszi a bokorból, és rájönnek, az egyedüllét egyik negatívuma, hogy Valentin-napon nincs kivel fotózkodni.

Egyesek odáig merészkednek, hogy mások ömlengős posztjai alá kommentelnek valami ironikus megjegyzést. Hát én ezeken szoktam a legjobbakat nevetni.

Forrás: Shutterstock

A gyűlőlködők

Itt lehet átfedés a szinglik egy csoportjával, de a gyűlölködők általában a frissen szakítottak, elhagyottak, megcsaltak, sokszor csalódottak, visszautasítottak köréből kerülnek ki. Ők árasztják el például az Instagramot anti-szerelmes képekkel, a Facebookot feminista/hímsoviniszta idézetekkel, a TikTokot pedig a szerelmi kapcsolatokon gúnyolódó videókkal.

Számomra ők nem azért mulattatóak, mert nem érzem át a bennünk lévő igazi fájdalmat. Egyáltalán nem erről van szó, hiszen hozzám is voltak már hűtlenek, csaptak be.

Egyszerűen csak érthetetlen – és ezzel egy időben nevetséges - számomra az, ahogy próbálják magukból kiadni a negatív érzéseiket, miközben épp ezzel konzerválják.

Nos, kedves Valentin-nap, én szeretettel fogadlak most is, mint minden évben, de kérlek, tőlem ne várd egy pillanatig se, hogy bármely csoporthoz is csatlakozzak. Megjártam ugyanis már mindet, és talán emiatt is tudok rajtuk nevetni.

Te megünnepled a Valentin-napot?

Nyitókép. Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.