szex kibeszélő magazin indok kifogás
Tudod, a régi legendákkal ellentétben a nők is ugyanúgy élvezik a szexet, mint a férfiak, ám nem mindig és nem minden körülmények között állunk készen a légyottokra.

Akarjuk, hogy a férfi emberünk vágyjon ránk, akarjuk, hogy akarjon minket, azonban megvannak a magunk határai. Ezzel nem az a cél, hogy megbántsuk a szeretett férfi érzelmeit vagy egóját, pláne nem azért, hogy büntessük (bár ezt nem jelenthetem ki minden nő nevében), de néha kell egy kis szünet.

Fáradtak vagyunk

Az egész napos munka, takarítás, főzés, pláne, akinek még gyerekei is vannak, sokat kivesz belőlünk. Vagy épp tombolnak a hormonjaink, és ezért vagyunk állandóan kimerültek. Az, hogy eleget aludjunk, szinte képtelenség, és fáradtan a szex inkább csak egy kötelező körnek tűnik.

A megfelelő munkamegosztással persze sokat lehet javítani az együttlétek esélyein, ráadásul egy mosogató, porszívózó, esetleg főzőcskéző férfinél kevés vonzóbb dolog létezik a világon.

Csak ölelj meg, és rendeljünk valami szemét kaját

Amikor végre minden kötelező kört lefutottunk, és végre-végre van időnk kettesben minőségi időt tölteni, nem mindig vágyunk többre egy jó, hátsó szándékok nélküli összebújásnál. Játszunk valamit, nézzünk valamit, beszélgessünk, menjünk sétálni, üljünk be valahova, csak simán bújjunk össze. Ez nem azt jelenti, hogy nem kívánunk, sőt, de előfordul, hogy másféle intimitásra vágyunk veled akkor és ott.

Előjáték

Az nem úgy megy, hogy gyere gombóc, hamm bekaplak. Bár a férfiak pillanatok alatt "át tudják kapcsolni magukat", ez nőként nem feltétlenül megy olyan gyorsan. Ölelj meg, csókolj meg, simogass, adjunk időt az előjátéknak is. Ha több és minőségibb szexet akarunk, időt kell szánni ezekre is. Mondd, hogy jól nézünk ki. Lassíts és csábíts.

Forrás: Shutterstock

A női agyat nem lehet csak úgy kikapcsolni

A sok stressz és agyalnivaló sok időt és helyet vesz el a nők agyában, ezért a megfelelő alkalom a szexre valószínűleg nem épp két számlabefizetés között, vagy egy eleve terhelt napon lesz. Az mondjuk segít, ha értő fülekre találunk, és kibeszélhetjük, ami a fejünkben jár. Attól a kedv is könnyebben megjön.

Kövér vagyok és csúnya

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor egyáltalán nem érzi magát jól a bőrében. Nem látjuk vonzónak magunkat, nem jó a bőrünkben lenni, és az utolsó ember, akivel egy légtérben akarnánk lenni, az saját magunk. Ilyen van. Csak mondd, hogy nem vagyunk csúnyák, és még véletlenül se érj azokhoz a területekhez, amelyekre különösen érzékenyek vagyunk.

Nincs kedv

Hogy miért? Csak. Fogadd el.

Néha tényleg fáj a fejünk

Ilyenkor többre mész azzal, ha hozol egy fejfájáscsillapítót és egy pohár vizet. Segíts besötétíteni a szobát, hagyd, hogy hozzád bújjunk, és szurkoljunk együtt, hogy mihamarabb elmúljon a fájdalom.

Menstruáció és szex

Embere válogatja, ki szereti és ki nem, viszont aki nem szereti, azt valószínűleg a világ összes érvével sem lehet meggyőzni. Ráadásul egy menstruáló (vagy épp nem menstruáló, vagy bármilyen okból nemet mondó) nőt szexért nyaggatni... hát valljuk be: ciki.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.