munkahelyi stressz kibeszélő munka feszültség stressz
A mai világban akkora nyomás van az embereken, hogy nem csodálkozhatunk azon, lassan mindenki stresszes és tele van feszültséggel. A magánéletben több lehetőségünk is van a kikapcsolódásra, arra, hogy magunk mögött hagyva a problémákat pihenjünk, viszont a munkahelyi konfliktusokat nehezen tudjuk kikerülni. Van azonban néhány tippem, tanácsom, hogyan vegyük fel a harcot a munkahelyi stressz ellen.

Munkahelyet igen, de sajnos főnököt, kollégákat nem választhat magának az ember, így fordulhat elő az, hogy sok olyan ember kerül egymás mellé, akik, ha szabadon dönthetnének, soha nem állnának szóba egymással. Egy idegen, számunkra furcsa közegben dolgozni nem minden esetben van ránk rossz hatással, hiszen különösen jó érzés kicsit kiszakadni a komfortzónánkból és idegen terepen próbára tenni magunkat, de a legtöbbször rengeteg stresszel, felesleges energiavesztéssel jár. A munkahelyi problémákat többnyire nem tudjuk kikerülni, de azért tehetünk, hogy úgy álljunk hozzá, hogy mi a legkevésbé sérüljünk bennük.

Elegendő alvás

Bármennyire közhelyesen hangzik, ha eleget alszol, akkor kevésbé leszel feszült és fogékony a stresszre. Ha éjfél után fekszel le és néhány óra alvással fásultan, kialvatlanul mész be a munkahelyedre, sokkal inkább megtalálnak majd a kellemetlen feladatok, csipkelődő kollégák és ezt nehezebben is fogod viselni, mint akkor, ha 7-8 óra alvás után kisimultan érkeznél és gördülékenyebben végeznéd a dolgodat. Pihenj eleget, ez fontos alapja annak, hogy elkerüld a negatív energiákat és kevésbé legyél fogékony a konfliktusokra.

Hagyj időt magadnak a reggelire

A legtöbben kihagyják a reggeli étkezést, pedig nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy fizikálisan és szellemileg is a toppon legyünk és fókuszálni tudjunk az előttünk álló feladatokra. Aki éhesen, korgó hassal próbálja átvészelni a délelőttöt, az dekoncentrált lesz és azt érzi, hogy minden kicsúszik a keze közül. Egy tál zabkása, egy szalámis szendvics vagy joghurt, bármi, ami jól esik, a lényeg, hogy legyen valami a hasadban. Üres gyomorral ne várj csodát az adott naptól!

Forrás: Shutterstock

Legyél magaddal türelmes

Mindenki életében vannak olyan napok, amikor azt érzi, hogy ma semmi nem jön össze, semmi sem sikerül és kár volt felkelni az ágyból. Ha már munkába menet eluralkodik rajtad a negatívizmus, figyelj arra, hogy ne bántsd feleslegesen magad. Aznap légy magaddal türelmes és ne akard megváltani a világot. Semmivel nem vagy kevesebb azért, mert nem vagy minden nap a legjobb formádban. Emberek vagyunk, érző lények, akik időnként kicsit lemerülnek. Éld túl a napot és meglásd, a holnap új erőt és új lehetőségeket hoz majd.

Feleslegesen ne konfrontálódj a kollégáiddal

Biztosan ismerősek számodra is azok a kollégák, akiknek lételeme az, hogy másokba belekössön. Ők attól érzik jól magukat, ha valakin sikerült fogást találniuk és leszívhatják az energiát. Ne hagyd nekik, hogy te legyél a célpontjuk. Ha próbálkoznak is nálad csipkelődő megjegyzésekkel, próbáld meg figyelmen kívül hagyni vagy a lehető legkedvesebben lereagálni a furcsa közeledésüket. Ha látják, hogy nem vagy vevő a feszültség generálásra, egy idő után úgyis lekopnak, te pedig nem idegesíted fel magad feleslegesen. Ha nehéz is az elején, hosszútávon te jársz jobban. Ne pazarold idiótákra az idődet!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.