Tényleg ciki, ha nem iszom? Miért akarja valaki mindig belém tukmálni a piát?

buli kibeszélő alkohol pia
Biztos mindenki találkozott már olyan emberrel egy társaságban, aki mindennél jobban beléd akarta tukmálni a piát, mintha az ő élete múlna azon, hogy te ma este iszol-e vagy sem. Ezek a személyek hihetetlenül idegesítőek, mert egyszerűen nem fogadnak el nemleges választ. De eleve, miért is vitatkozom valakivel azon, hogy mit igyak?

Ők azok, akik döbbenten jönnek oda hozzád, amikor látják, hogy nincs pia a kezedben vagy egyértelműen nem alkohol van a bögrédben. Kétségbeesve kérdezik meg, hogy „Te nem iszol?". Nem én nem iszom ma – gondolnád, ezzel a dialógus le is zárult, de nem, mert ilyenkor elkerekedik a szemük, hogy „az mégis hogy lehet?". Mintha azt mondtam volna épp, hogy a Holdról jövök. Banális képtelenség, teljesen érthetetlen!

Nincs ellenemre az alkohol alapjáraton, de néha előfordul, hogy egyáltalán nem akarok inni.
Ilyenkor az ember türelmesen elmagyarázza, hogy mert „nem kívánom most", „holnap nehéz napom lesz", „vezetek" stb stb. Na de ők semmilyen indokkal nem elégszenek meg, náluk nincs kifogás, és mindenre van egy válaszuk: kialszod, hívsz sofőrszolgálatot, majd megjön a kedved. És itt elkezdődik egy végeláthatatlan tukmálás és parttalan vita arról, hogy de azért is igyál, mert én azt akarom. Nem baj, hogy az én szervezetembe lesz beöntve az a pia, és nekem ez egyáltalán nincs ínyemre, ő akkor is azt akarja. Tényleg úgy tűnik, mintha a boldogságuk múlna rajta, hogy én iszom-e.

Az is baj, ha csak bort iszol, „miért nem töményet?", „miért csak ennyit?", „üres a poharad, ne csináld már". Ha pedig határozottan ellenállsz nekik, látványosan megsértődnek, és elkönyvelnek szarfejnek, partygyilkosnak. Nem veszik észre, hogy ezek a jelzők éppenséggel pont rájuk illenek. Mert egész este újra és újra előjön ez a téma, hogy valaki miért nem iszik... Jó a buli, így aztán tényleg...

Forrás: Shutterstock

De miért teszi boldoggá őket, ha iszom?

Köszi, de én józanul is jófej vagyok és vicces, elbeszélgetek bárkivel, jól érzem magam, ehhez nincs szükségem mindig alkoholra. Vele ellentétben, mert valószínűleg ő erre képtelen.

Az ilyen emberek szerint az a program ahol nincs nagy beb***ás, az unalmas. De nem a program unalmas, hanem te! Mert képtelen vagy pia nélkül ellazulni, beszélgetni, élvezni a társaságot. Ehhez miért kell mindenkinek berúgnia? Valószínűleg félsz, ha nem issza le magát körülötted az összes ember, akkor látni fogják, hogy tulajdonképpen részegen se vagy annyira jófej, mint más józanul.

Kérlek titeket, a saját alkoholfogyasztási szokásaitokkal legyetek elfoglalva! Szerintem mindenki van annyira érett, hogy el tudja dönteni maga, hogy aznap mit szeretne, vagy mit nem szeretne inni. Ne szekáljatok halálra mindenkit könyörgöm... Nem az a ciki, ha nem iszom, hanem ez amit ti műveltek. De akár elmehetnétek pultosnak, a tulaj bizonyára értékelni fogja ezt sales-es vénát, mi nem annyira.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.