szerelem kibeszélő szexuális élet micovag2023
Évek óta élek tartós, kiegyensúlyozott párkapcsolatban. Szerencsére sosem volt problémánk a testiség terén, sőt, a barátaim körében többen is a csodájára járnak annak, hogy mennyire imádjuk egymást.

Hiába vagyunk már együtt Kornéllal több, mint 4 éve, az egymás iránti vágy mértéke nem csökkent, inkább csak átalakult. Noha már nem esünk egymásnak lépten-nyomon mindenhol, az együttlétek minősége rengeteget fejlődött azáltal, hogy igazi kötelék alakult ki közöttünk, és maximálisan levetkőztük a gátlásainkat. Biztosan állíthatom, hogy a hálószobai őszinteség és fesztelenség a boldog kapcsolatunk egyik alapja.

Épp ezért voltam nagyon megrökönyödve, amikor fájdalmat tapasztaltam az együttlétek során. Hiába kívántam Kornélt, a testem valahogy csődöt jelentett, és minden igyekezetünk ellenére sem akart helyreállni a rend. Amikor szexre került sor, a legszuperebb módszereink sem vezettek célra, bárhogy csináltuk, mindig kellemetlen és fájdalmas volt. Furcsa erről beszélni, de közben – mint megtudtam – igen sokakat érint, ezért fontos szót ejteni róla.

Megfordult a fejemben, hogy talán bekaptam valami betegséget, de nem utalt rá semmilyen jel: nem volt sem viszkető érzés, sem égéshez hasonló tünet, de még csak rendellenes váladékozás sem. Leszámítva azt az érthetetlen fájdalmat, ami önmagában is megkeserítette a romantikus perceinket.

Forrás: Shutterstock

Szerencsére mi nem az a pár vagyunk, akik egyből hazugságot szimatolnak az ilyesféle problémák mögött. Őszintén beszélgetünk egymással, ezért Kornél maximálisan támogatott abban, hogy derítsük ki a helyzetet előidéző okokat. Sokakkal ellentétben ő nem állt neki vádaskodni, hogy biztos csak színlelek, hogy valójában tuti nem vágyom rá, ahogy azzal sem traktált, hogy van valaki más a láthatáron, akitől esetleg összeszedhettem valamit. Talán sokan nem is gondolnak rá, de bizony rengeteg nő - és férfi is - szembesül ehhez hasonló reakcióval, ha probléma adódik a nemi életük terén. De nem is akarom negatív irányba terelni a szót, mert a mi esetünk jó példa arra, hogy egy jól működő párkapcsolatban nem tud valós problémát okozni egy ilyen szituáció, hiszen ahogy a jó részeket is együtt éljük meg, úgy a nehezebb pillanatokban is számíthatunk egymásra.

Egy-két hétig házi praktikákkal igyekeztünk megoldani a dolgot, de ezután be kellett látni, hogy itt bizony orvosi véleményre van szükség. Nem maradt hát más, mint a nőgyógyász meglátogatása, ami valóban nem a legkedvesebb elfoglaltságom, de szerencsére jó kapcsolatot ápolok az orvosommal, így a lehető legkisebb kellemetlenséggel kell csak ilyenkor szembenéznem.

Kornél elkísért, és türelmesen várt rám, amíg én konzultáltam a dokival. Amikor elmeséltem a tüneteket, azt javasolta, vegyünk kenetmintát, mert a látszólag tünetmentes állapotom nem jelenti azt, hogy biztosan egészséges vagyok. Kicsit furcsának találtam az ötletet, mert úgy voltam vele, ki ismerné jobban a testemet magamon kívül, de hát mégis csak az orvos a szakember, szóval habozás nélkül igent mondtam. Miután megkaptuk a lelelet és visszamentem kontrollra, kiderült, hogy igaza volt, ugyanis gombás fertőzésem volt, amire én álmomban sem gondoltam volna.

Kérdeztem is az orvostól, hogy ez hogyan lehetséges tünetek nélkül, de felvilágosított, hogy a hüvelygomba nem minden esetben tombol olyan egyértelmű tünetekkel, ahogy azt a legtöbben ismerjük. Képes lappangó üzemmódban is működni, és észrevétlenül mikro-repedéseket okozni a hüvelyhámon. Ezek a láthatatlan méretű sérülések azonban szexuális együttlétkor fájdalmat okoznak a beteg számára, aki – ahogy én is – mindenre gondol, csak gombás fertőzésre nem.

Jó hír azonban, hogy a hüvelygomba könnyen kezelhető, így pedig hamar vissza lehet térni az élet normális kerékvágásába, mindössze tehát annyi a tanulság, hogy a hüvelygomba nem mindig azonnal észrevehető, éppen ezért a nőgyógyász felkeresése kulcsfontosságú lehet.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.