Férfivélemény: Vedd már észre, hogy szereted azt a nőt!

Szerelem első látásra létezik, sőt, akár kölcsönös is lehet. Általában viszont a férfiak és a nők lelke komoly fáziskéséssel ereszkedik bele egy kapcsolatba, ez pedig gyakran bonyodalmakat okoz. Most elsősorban férfitársaimhoz szólok...

Tegye fel a kezét az, akivel még nem történt meg, hogy szakítottak vele, és csak bámult, mint borjú az új kapura. Fogalmad sem volt, hogy mégis miért, mit követtél el, vagy éppen mit nem... A magyarázat azonban az esetek döntő többségében pofonegyszerű:

A lány csak várt, és még többet várt, végül megunta. Hogy mire? Arra, hogy elkezdj vele törődni, energiát tegyél a kapcsolatba, komolyan vedd és megbecsüld. Mi, férfiak, azonban többnyire nem rendelkezünk túl jó helyzetfelismerő képességgel, ha szerelemről van szó.  

A baj csak az, hogy miután a lány bejelenti a kapcsolat végét, el fog önteni egy szinte elviselhetetlenül rossz érzés. Egyrészt rájössz arra, hogy szereted, és már késő. Másrészt emészteni fog a megbánás, mert nem cselekedtél akkor, amikor még lehetett volna. Az pedig már csak hab a tortán, hogy iszonyú hülyének fogod érezni magad, hiszen könnyen el lehetett volna kerülni a szakítást.

Van erre megoldás?

Az a rossz hírem, hogy nagy valószínűséggel az adott kapcsolatot illetően már minden próbálkozásod olyan lesz, mint halottnak a csók. Viszont a "következő körben" esélyed lehet arra, hogy okosabban járj el. Ha az első pár hét elteltével még nem érzel erős kötődést a másik iránt, akkor adj még magadnak időt! És tedd bele az energiát annak ellenére is, hogy nem vagy feltétlenül őrülten szerelmes! Ha ezek után sem kap el az a bizonyos magával ragadó érzelem, akkor el kell engedni a dolgot, de legalább biztos lehetsz abban, hogy később sem fogod megbánni.

Forrás: Shutterstock

De mielőtt így döntesz, legyél nagyon tudatos, és tedd próbára, hogy mennyit jelent számodra ez az egész! Töltsetek időt külön, és figyeld meg magadon, hogy mennyire hiányzik a másik! Elemezd és mérlegeld, hogyan hatna rád, ha egyik pillanatról a másikra véget érne a románc! Ha úgy érzed, hogy rosszul érintene, akkor viszonyulj hozzá ennek megfelelően: legyél figyelmes, vegyél részt közös programokon, és találkozz vele rendszeresen!

Ismerd fel idejében, ha fontos számodra! Bánj vele jól, és folyamatosan emlékezz az előző, rossz véget ért kapcsolatodra/kapcsolataidra! Vedd észre a hasonló szituációkat, és tudd, hogy pontosan miben hibáztál anno! - Így könnyebb lesz kikerülni ugyanazokat a buktatókat a jelenben.  

Tény, hogy általában nem ugyanakkor alakul ki a kötődés a felek között. De ez még nem azt jelenti, hogy az adott kapcsolatnak ne lenne értelme, értéke. Tanulj saját magadtól, a hibáidból és a hülyeségeidből! És soha ne vedd készpénznek, hogy valaki jelen van az életedben! Ezzel óriási hibát követhetsz el, ugyanis a nők folyamatosan mérlegelik a kapcsolatukat. És általában sokkal tudatosabbak, mint a férfiak. Ne üldözz el újból valakit magad mellől, akiről még csak nem is tudod, hogy mennyire fontos a számodra!

Nyitókép: Shutterstock