Pucoltál már ablakot meztelenül? Itt az ideje, hogy kipróbáld!

Képzeld el, hogy ültök a kanapén a szerelmeddel, kellemesen cseverésztek, a lábatok összeér, nevettek, jól érzitek magatokat. Közhelyes jelenet, igaz? Na, most képzeld el az egészet meztelenül! Befeszültél? Vajon miért?

Persze még én sem beszélgettem így - de már gondoltam rá. Ahogy arra is, hogy egy szál kötényben összeütök valami könnyű ebédet. Azért könnyűt, mert ki tudja, hogy eljutnánk-e az evésig, talán még a krumplit sem sikerült megpucolni...

A megvalósításig még nem jutottam el, de egyre többet gondolok rá. Ha szexterapeutához járnék, bizonyára bevésne egy piros pontot az ötletért, hiszen a szakemberek egybehangzón állítják: igenis gyakorolni kell a meztelenséget otthon, de nem csupán az együttlétek során. Gyakorolni és élvezni.  

Fura dolog a meztelenség. Simán odaadjuk a testünket egy vadidegennek egy hétvégi kaland során, de váratlanul lemerevedünk, ha csupaszon kéne filmet nézni a saját párunkkal. A hálószobában természetes, de reggel, a hálószoba küszöbét átlépve furcsa lenne. Szex során magától értetődő, mosogatásnál nem igazán.

"Nagyon szép vagy" - emlékszem, milyen jólesett, amikor ezt hallottam életem első meztelenkedésénél. Persze ez nem akadályozott meg abban, hogy másnap reggelre Bridget Jones-szá változzam. Esetlenül csúsztam ki a paplan alól, hogy összeszedetten, félistennőként térjek vissza, üde pírral az arcomon - természetesen ruhában.

Hasonló eset biztos veled is megtörtént öt éve, három hónapja, két napja. Reggel már irritált a narancsbőröd, a csípőd formája, a mellméreted. Vagy a hátadon lévő anyajegy, a puha derekad és a belső combod, ami még mindig nem fogyott le magától. Őt nem zavarta, akkor sem, amikor először meglátta, és akkor sem, amikor már másodjára csókolta meg. Téged látott, nem az általad szörnyűnek titulált testrészeidet.

Forrás: Shutterstock

A tudomány mai állása szerint a partner közelsége még mindig növeli az oxitocin szintet az agyban, ezáltal csökken a stresszhormon. Nem kell ahhoz brit tudósnak lenni, hogy kijelentsem: a meztelen partner a bizalomnak és az intimitásnak olyan bizsergető elegyét kínálja, ami gyógyító erővel bír.

Lássuk, hogy miért!

Ha reggel meztelenül kávéztok, másképp csodáljátok meg egymás testét, mint szex közben. Addig fel nem fedezett részleteket vesztek észre, ami sokkal elfogadóbbá tesz a másikkal szemben. Gyakoroljátok azokat az érintéseket, amelyek nem szexuális vonatkozásúak! Amíg az egyik például mosogat, a másik ölelje át, simogassa közben! Amellett, hogy új hajlatokat vagy erogén zónákat lehet felfedezni, még jobban elmélyül a kettőtök közötti kapcsolat.

A nevetés garantált! Egyszer meztelenül gitározott a barátom, ami nem csupán szexi volt, de nagyon vicces is. Miért ne lehetne bevezetni minden vasárnap reggel a rántotta után? A közös, önfeledt röhögésből még bármi lehet, de ha mégsem történik semmi, az oxitocin akkor is szétárad az ember fejében.

A meztelenség jó, főleg amikor már elengedted a testeddel kapcsolatos fóbiáidat. Különösen akkor jó, amikor a másik szemében nemcsak a vágyat látod, hanem a szerelmet, az összetartozást, az intimitást is, amivel kapcsolódtok egymáshoz. Meztelenül, de nem a szex által. Igaz, több pőreség több orgazmussal is járhat...

Wow - mondtam magamban, amikor nemrég meztelenül láttam a barátomat edzés után. Azon töprengtem: úgyis újra el akarjuk kezdeni a plank kihívást itthon, lehet, hogy ruha nélkül kéne nekiállnunk?  

Nyitókép: Shutterstock