Örömgyilkos áldozatává váltam, aki nem más volt, mint a barátnőm

A te életedben is van olyan személy, aki akarva-akaratlanul is, de folyamatosan mérgezi az életedet, a gondolkodásodat és pusztán a jelenléte miatt feszélyezve érzed magadat?

Valószínűleg nem véletlenül érzel így, hiszen vannak olyan emberek, akik elveszik tőlünk azokat a pillanatokat, amikért egyébként érdemes élni. Ők az örömgyilkosok, akiktől ajánlott óvakodnunk, és távolságot tartani, hiszen az teszi őket boldoggá, ha belerondíthatnak mások boldogságába. Már egyetlen célzott mondattal is elérik azt, amit akarnak, és egy pillanat alatt rommá zúzzák a pillanatnyi örömünket - bármiről legyen szó.

Ha ilyen emberek már régóta jelen vannak az életünkben, akkor könnyen előfordulhat, hogy észrevétlenül mérgeznek bennünket, gondolkodásunkat és ellopják tőlünk azokat a pillanatokat, amikért érdemes élni.  

Az én életemben is előfordult már, hogy valaki túlságosan hatással volt rám. Na, de nem pont pozitív értelemben, hanem épp ellenkezőleg. Sosem volt jó semmi, és a borúlátás igencsak előkelő helyet kapott egykori barátnőm életében. Mikor már végre szerettem volna továbbállni, akkor nem tudtam, mert én voltam a rossz, aki cserbenhagyja az állítólagos barátot. Így hát kénytelen voltam még egy kicsit elidőzni ebben a cseppet sem lélekemelő kapcsolatban. Szerettem a sárban dagonyázni, talán túlságosan sokáig.

Jó ideig észre sem vettem, hogy Tünde barátnőm szinte észrevétlenül, de már-már belemászott az aurámba és azáltal frusztrálttá váltam, hogy találkoznom kellett vele. Egy idő után tudtam, hogy egy jó szava sem lesz hozzám. Mindenben a negatívumot kereste, és egyetlen célzott mondattal mindent lerombolt a lelkemben. Ő egy igazi lélekgyilkos volt, aki mindig tudta, hol kell belém marni ahhoz, hogy célt érjen nálam. Az általa legyilkolt örömöm szinte azonnal a benne felcsapott negatív lángok martalékává vált. A boldogságom kicsúszott a kezeim közül, és folyton kétségek közt lebegtem, amik nem hagytak nyugodni.

Forrás: Shutterstock

Ezek az emberek nincsenek tisztában azzal, mit csinálnak, így nem is tudnak ezen változtatni. Ők valójában nem tartják magukat pesszimistának, hanem realisták, akik csak elmondják a véleményüket bizonyos dolgokkal kapcsolatban.  

Bármivel összefüggésben lehettem pozitív vagy optimista, ha a másik fél részéről nem érkezett visszacsatolás vagy megértés, akkor megette a fene. Ahogy a barátságunkat is. Persze nem volt könnyű lezárni, mert Tünde barátnőm mindig megpróbált valamilyen fondorlatos módon visszakúszni az életembe, mégha én azt nem is akartam. Egy ideig sikerrel járt, de a legutolsó pont az volt, mikor a bimbózó párkapcsolatomat szerette volna megfúrni. Egyszerűen nem bírtam már hallgatni a sopánkodását és a különböző összeesküvés-elméleteket.

Két évvel ezelőtt szakítottam meg végleg a kapcsolatot Tündével. A végére már teljesen lemerültek az energiatartalékaim. Ennyi idő elteltével azonban látom, mi és hol romlott el, és azóta már nagy ívben elkerülöm a hasonló "beállítottságú" embereket. Ez egy jó lecke volt, amit a saját bőrömön tapasztaltam és most már tudom, hogy az örömgyilkosoknak az okoz örömet, hogy mások lelkében zűrzavart okozzanak.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek