Segítség, szűz az aszcendensem! Néha még magamat is nehéz elviselnem...

Bevallom, én azok közé az emberek közé tartozom, akik egy ismerkedés elején azonnal megkérdezik a másiktól, hogy „mi a csillagjegyed?". Hiszek abban, hogy ez sok mindent elmond rólunk, még akkor is, ha általánosítani sosem lehet.

Nekem Oroszlán a csillagjegyem Szűz aszcendenssel, ami nem egy könnyű párosítás, mivel meglehetősen ellentétes a két jegy. Azt mondják, hogy 30 felett az aszcendens dominál, úgyhogy ideje megbarátkoznom a ténnyel, hogy a Szűz kezdi átvenni a hatalmat az Oroszlán felett. Én ennek nagyon nem örülök, mert számomra a Szűz egy nehéz csillagjegy, olyannyira, hogy néha még magamat is nehéz elviselnem.

Az első, ami általában mindenkinek eszébe jut a Szűz emberekről, hogy rend- és tisztaságmániások. Sajnos ez rám egyáltalán nem jellemző, pedig néha jól jönne a mindennapokban, amikor alig bírom magamat rávenni egy nagytakarításra. A többi fő tulajdonsággal sajnos tudok azonosulni, ami nem könnyíti meg az életemet.  

Először is a Szűz csillagjegyű emberek elég kritikusak, védelmükre legyen szólva, önmagukkal szemben is. Ők aztán mindenben és mindenkiben megtalálják a hibát és magukat is képesek ostorozni szüntelenül. Ráadásul sokat aggodalmaskodnak, ami nagyrészt önbizalomhiányukból fakad. Szerintem egySzűz csak akkor érzi igazán jól magát, ha mindenre tökéletesen felkészül, minden hiba lehetőséget kizár és tökéletesen tudja kontrollálni a dolgokat. Viszont mivel az élet ennél jóval bonyolultabb, a Szűz rögtön befeszül és jön a szorongás.

Ez a fejlett kritikai érzék a pártalálást sem könnyíti meg. Múltkor voltam kozmetikusnál és arról beszélgettünk, milyen nehezen találom meg az igazit. Erre rám nézett és közölte velem, hogy biztos Szűz vagyok. Igen, van egy mém is, ahogy a Szűz csillagjegyű nő csontvázként ül és várja a tökéletes férfit, aki persze nem létezik. Ráadásul fél is a csalódástól, ami miatt nehezen megközelíthető.

Forrás: Shutterstock

Ez a másik, ami miatt nem szeretem ezt a csillagjegyet: Életem során milliószor megkaptam, hogy megközelíthetetlen vagyok, egy jégkirálynő, amit sosem volt kellemes hallani, főleg, hogy én belül egyáltalán nem így éreztem. Tény, hogy egy Szűz nehezen veszíti el a fejét, bár az Oroszlános vérem azért ezt sokszor felülírta. Azt is gyakran megkaptam, hogy merev vagyok és lazuljak már el! Hát köszi, mondod ezt egy olyan csillagjegynek, aki arra törekszik, hogy minden egyes pillanatban tökéletesen viselkedjen.

Érdekes, hogy egy időben sok Szűz férfit vonzottam be az életembe és volt két komoly párkapcsolatom is, ahol Szűz volt az exem csillagjegye. Legtöbbször azt éreztem, mintha egy hűtőszekrénnyel jártam volna, hozzájuk közel kerülni érzelmileg igazi kihívás volt. A Szűz emberek tényleg nagyon zártak és nehezen mutatják ki az érzéseiket, ami hosszú távon eléggé lelohasztja az embert.

Persze azért van jó oldala is annak, ha az ember ebben a csillagjegyben született. A Szűz ugyanis nagyon jól alkalmazkodik, precíz, megbízható és keményen dolgozik, segítőkész, úgyhogy a munkaadók igen jól járnak velük. Ráadásul ügyesen spórol, bár én ezt a tulajdonságot megint csak buktam az Oroszlán miatt, ami meg szüntelenül szórja a pénzt. Ami miatt viszont szeretem a Szűz aszcendensemet, az az, hogy a Szűznek fejlett az intellektusa, gyors a felfogása és éles a logikája. Ez pedig nagyon jól jön, amikor az ember lányának egy 700 oldalas pszichológia könyvet kell megtanulnia.

Nyitókép: Shutterstock