Hol vannak azok a lovagok, akik nem szívódnak fel szó nélkül?!

Ha tinderezik az ember lánya, megtapasztal egyet s mást a másik nemről. Például, a férfiak - állítólag - mindenkit jobbra húznak, majd a találatokból válogatnak. A nők viszont szinte alig adnak zöld utat az ellenkező nemnek, mert olyan pasit keresnek, akiről már egy fotó alapján is látszik, hogy mintaférj, mintaapa és szexi félisten IS.

Aztán jön az első randi, megtörténik az első benyomás. Ebben a kérdésben konzervatív vagyok: szerintem a férfié a következő lépés, hogy elhívjon egy második randira. Persze az is előfordulhat, hogy elbúcsúztok, és többé sosem hallasz felőle, mert nem volt meg a szikra.

Én mindig éreztem, hogy ebből most lehet valami vagy sem. Ilyenkor nem feltétlenül szükséges magyarázkodni. Persze azért jólesne egy üzenet, amiben megköszöni a másik az idődet és udvariasan a tudomásodra hozza, hogy nem szeretné folytatni. De ha esetleg ez elmarad, akkor sem dől össze a világ.

Viszont...

Van az a helyzet, amikor már egy-két hónapja randiztok, látszólag minden jól alakul, aztán egyszer csak mintha elvágnák a közös fonalat, a pasit elnyeli a föld. Nem reagál az üzeneteidre és nem veszi fel a telefont sem. Ez olyannyira nem ritka eset sajnos, hogy már külön nevet is kapott: ez a ghostingolás, ami azt jelenti, hogy egyedünk szellemmé változott. Valószínűsíthető, hogy sosem fogod megtudni, miért szakította meg veled hirtelen a kapcsolatot.

De vajon miért választják a pasik a totális némaságot?

Szakítani mindig kínos...

Még akkor is, ha csak egy gyerekcipőben lévő kapcsolatról van szó, hiszen választ kell adni azokra a bizonyos miértekre. Túlságosan kellemetlen a másik szemébe mondani, hogy "Bocsi, de a dolgok megváltoztak, és már nem érzem magam jól veled. Míg te ebből semmit nem vettél észre, én már érzem egy ideje, hogy sajnos mégsem passzolunk össze."

Manapság már eléggé felhígultak a kapcsolatok ahhoz, hogy a többség inkább megúszni akarja az ilyen helyzeteket, mintsem egyenesen tisztázni. Ezért a pasas inkább felszívódik, hiszen úgysem találkoztok soha többé. Így azzal sem kell szembesülnie, hogy esetleg fájdalmat okozott neked.  

Forrás: Shutterstock

Haver, nem fogadtunk örök hűséget!

Az is lehet, hogy a férfi csak szimplán önző. Állandóan magával van elfoglalva, csak te ezt még nem láttad, amikor vele voltál. Szerinte tök rendben van, hogy szó nélkül eltűnik, hiszen nem fogadtatok egymásnak örök hűséget. Mivel ez Tinder City, ahol minden csak a szexről szól, így bőven elég, ha megkapja, amit akart, aztán továbbáll. Bár ez még nem magyarázza azokat a helyzeteket, amikor még nem volt szex, a srác mégis felszívódik. Bármi ötlet...?

Túltoltad a l'amourt!

Egy másik ok lehet, hogy túl sokat adtál az érzelmeidből. Annyira jól érezted magad a társaságában, hogy ezt meg is osztottad vele. Még csak néhányszor találkoztatok, te máris a tudomására hoztad, hogy szerinted teljes mértékben összeilletek - és netán már azt is elmondtad neki, milyen színű menyasszonyi ruhát szeretnél. Sokakat megijeszt, ha már az első pillanatban mély érzelmekről van szó.

+1 A munka nemesít, a párkapcsolat nem?

Ami esetemben gyakran megtörtént, hogy a pasi munkamániás. Egyszerűen a munkája sokkal fontosabb neki, mint te, vagy bármi más. Bár jól érezte magát veled, nem akarja még jobban bonyolítani az életét. Neki elég az a fajta felelősség, hogy tökéletesen helytáll a munkahelyén. Szentül hiszek abban, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Úgyhogy ez azt jelenti, nem akar téged eléggé.

A helyzet az, hogy teljesen felesleges analizálni találkozásaitok minden percét és végighívni az összes barátnődet, hogy vajon miért tűnhetett el a pasi, akivel látszólag minden jól alakult. Gondolja arra, hogy ha valaki akkora szemét, hogy nem képes egy rövid üzenetben tudatni veled a valóságot, azzal nem érdemes foglalkozni! Emelt fővel konstatáld magadban, hogy egy szerencsétlent fogtál ki, és lépj tovább!  

Valasinyovszki Lilla

Nyitókép: Shutterstock