Leonardo DiCapriónál 25 év a nyugdíjkorhatár - már, ami a barátnőit illeti

Napok óta attól hangos a média, hogy Hollywood egyik leghíresebb szívtiprója, Leo DiCaprio megszabadult kedvesétől, Camila Morrone modelltől, miután a hölgy júniusban betöltötte 25. életévét.

Ha nem ismernénk a színész randitörténetét, ezt akár a szokásos válóokok számlájára is írhatnánk, de ha kicsit jobban utánanézünk Leonardo exeinek, jogosan gondolhatjuk, hogy tudatos döntéssel van dolgunk. Egy Reddit-felhasználó még részletes infografikát is készített a jelenséggel kapcsolatban. A rendkívül informatív alkotásból kiderül, hogy a Titanic sztárjának még egyszer sem volt olyan 25 éven felüli barátnője, akit felvállalt a nyilvánosság előtt.

A radikális feministák persze hurrogtak a szétválás hallatán, mondván, kifejezetten hímsoviniszta és szexista döntés egy hölgyet kizárólag a kora miatt ejteni, és bár én sem gondolom, hogy ez követendő példa, megértem a mögötte rejlő logikát.

Számos férfi érzi úgy, hogy egyrészt nem fér bele az életébe, hogy komoly, érett nők testi-lelki jólétével foglalkozzon párkapcsolat címén, másrészt egy bizonyos kor fölött már kimondottan jólesik nekik egy ifjú, energiával teli, friss szemléletmóddal bíró, csinos lény társasága.

Forrás: Shutterstock

Őszintén szólva így, 30 fölött már én is gyakorta tapasztalom, hogy bizony küzdenem kell azért, hogy ne fásuljak bele a szürke hétköznapokba, a megszokott tevékenységeimbe, pedig papíron az átlaghoz képest viszonylag izgalmas az életem. Én nem hibáztatom Leót emiatt a döntés miatt. Lehet, hogy Camilával már jó előre megbeszélték, hogy ez a terv, és békében váltak el, mert mindketten tudták, hogy ezt vállalták be, mikor összejöttek.

A párkapcsolat valahol egy üzlet, ami akkor tekinthető előnyösnek, ha mindkét fél azt kapja, amire szüksége van. Még akkor is, ha az az igény esetleg valaki szerint polgárpukkasztó. Én vállalom, hogy tinikorom óta csak jóval fiatalabb pasikkal hozott össze a sors, és az ismerőseim körében is előfordult már nagyon durva korkülönbség.

Egyikük, egy 30 körül járó értelmiségi, sikeres férfi úgy kísérelte meg túltenni magát a barátnőjével való szakításán, hogy felszedett egy 17 éves szűzlányt. Nem csak egy éjszakára, konkrétan udvarolni kezdett neki - részben azzal a szándékkal, hogy egy nap majd leszakíthatja ártatlansága virágát. Ennek kapcsán belegondoltam, vajon miért olyan felháborító a többség számára a nagy korkülönbség, de csak egy logikus indokot találtam: a családalapítás kérdését.

Egy gyerek nyilván megsínyli azt, ha egyik szülőjét nagyon korán elveszíti, illetve idősebb nő-fiatalabb pasi felállás esetén a teherbeesés is problémássá válhat. Ezen kívül azonban nem tudtam semmit felhozni az ilyesfajta viszonyok ellen, hiszen, ha két ember jól érzi magát együtt és ezzel senkinek nem ártanak, miért ne tehetnék egymást boldoggá?

Ha Leónak az kell, hogy fiatal nimfák nedvei tartsák őt életben, akkor hajrá, kőgazdag világsztár, simán megteheti, ettől még nem lesz rossz ember, ahogy Camilának sem érdemes depresszióba esnie csupán azért, mert az exének van egy életkorral kapcsolatos becsípődése.

Nyitókép: Shutterstock