"Magamhoz láncollak, mert szeretlek!" - Na, neeee!

Vannak olyan emberek, akik egyszerűen profin értenek a párjuk leláncolásához. Pedig még csak nem is tudatosan teszik ezt.

Tudod, az ilyen ember az, aki minél hamarabb szeretné kijelenteni, hogy egy pár vagytok. Már a második randin az összeköltözést sürgeti, és minden alkalomra lecsap, hogy felemlegesse, mennyire várja már az esküvőt. Sőt, ha tehetné, utána jól be is zárna egy oxigénsátorba, hogy még véletlenül se legyen konkurenciája.

De miért ez a beteges kisajátítás? Mert lusta.

Félre ne érts, egy jó kapcsolat koronája az összeköltözés, a házasság meg a közös jövő, de ezeknek az embereknek nem kell ehhez jó kapcsolat. Sőt. Éppen ellenkezőleg. Ahelyett, hogy abba fektetnének energiát, hogy a kapcsolatukat építsék, hogy elmélyítsék a szerelmüket, ők a szabályok felállításával akarnak a párjuknak gátakat szabni. Hiszen amint megvan egy titulus, azzal együtt jogokat is kapnak.

Tehát ha kiírja Facebookra, hogy "Kapcsolatban", az már fel is jogosítja arra, hogy megkérdezze: "Ki az a ribi, akinek a képeit folyamatosan lájkolgatod?"  

Az összeköltözés után úgy gondolhatja, hogy már a pénztárcád tartalmának elszórásába is lehet beleszólása. Hiszen közös célok elérésére is fordíthatnád a - szerinte - fölöslegesen eltékozolt pénzt! Ha pedig meggyűrűzitek egymást, azzal korlátlan jogot kap az életed minden területének szemmel tartására és kontrollálására.

Hiszen egymás előtt nem lehetnek titkaitok, ugyeeeeee?!

Forrás: Getty Images/PeopleImages.com - #1427032/Peopleimages

De valójában ez az egész a kisajátításról szól. Ha lezárja a határokat, és azok köré aknamezőt telepít, akkor nem kell attól tartania, hogy valaki elragadja a "tulajdonát". Elszigeteléssel védekezik a konkurencia ellen.

Ahelyett, hogy minden nap tenne a kapcsolatotokért, dolgozna magán vagy igyekezne a kedvedben járni, inkább egy burkot emel köréd, és hátradől, hogy már nincs mitől tartania. Mert ez így sokkal könnyebb: elszakítani a kötelékeket, lezárni a lehetőségeket, elvenni a választás lehetőségét.Neki nem párra van szüksége, hanem háziállatra. Éppen ezért a cél az, hogy téged minél hamarabb láncra verjen, és aztán már csak nézhessen, mint egy kiskedvencet.

Az igazság az, hogy egy kapcsolat 24 órából áll - minden egyes nap. Aztán sok-sok 24 órából és azok összességéből. És mindegyik ugyanúgy számít. Nem csalhatsz el egy napot sem. Hiszen, ha valóban szeretsz valakit, akkor törődni szeretnél vele. Élvezed, hogy minden nap meghódíthatod. Éppen ezért, ha valaki igazán akar téged, az nem fog leláncolni. Az akkor lesz boldog, ha minden szabadságod ellenére te minden nap hozzá térsz vissza, mert te úgy akarod. És mert tett azért, hogy boldog legyél mellette.

A láncok nehezek, hidegek, kényelmetlenek. Szóval inkább tanulj meg szeretni minden nap!

Nyitókép: iStockphoto