Szőrös a lábad, és böfögsz a pasid előtt? Ne csodáld, hogy elhagy!

Mindig a férfiakat szidjuk, hogy tönkreteszik a párkapcsolatokat. Néha így is van - néhány pasi valóban úgy viselkedik, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében.

De azért mielőtt keresztre feszítjük őket, álljunk meg egy pillanatra! És most arra kérek mindenkit, adózzunk egyperces néma csenddel azoknak a kapcsolatoknak, amiket a nők vágtak gajra. Néha úgy, hogy észre sem veszik, komolyabb jellemhibák nélkül. Mert a nők legalább annyira tehetségesek egy szépreményű szerelem lassú kivéreztetésében, mint az örök bűnbaknak kikiáltott ellenkező nem.

1. A kampányidőszaknak vége: jöhet a jeti!

Egy kapcsolatnak a legeleje a legizgalmasabb. Erről nemcsak a tomboló hormonok tehetnek, hanem a szerelmespár attitűdje is. A férfi a kapcsolat elején elbűvölő, udvarias és lovagias. Lesegíti a kabátodat, kinyitja neked az ajtót, és lehengerlő gesztusokkal fejezi ki: ő a világ legkiválóbb és legszuperebb férfija. És bizony nálunk, nőknél, is ugyanúgy megvan ez, úgy hívják, a beetetés időszaka. A randizási szakaszban és a kapcsolat elején még izgatottan csinosítgatjuk és szépítgetjük magunkat.

Gondosan megválogatjuk, hogy mit vegyünk fel. Ízléses sminkkel, csillogó hajkoronával, babapopsi simaságú bőrrel kápráztatjuk el kedvesünket. Hát csodálkozunk, hogy a férfi kiábrándul belőlünk, ha az idő múltával már csak szőrös lábbal, no make-uppal, szakadt, Domestos-foltos tréningnaciban libbenünk ki a fürdőszobából?  

Teljesen rendben van, hogy nem vagy minden nap önmagad tökéletes kiadása, és így normális. Csak vigyázz, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára! Túl könnyű belekényelmesedni egy jól működő kapcsolatba. Pedig gondolom, te is más szemmel nézel az izmos és pompás Henry Cavillre, mint egy pörköltszaftos trikós, büdös lábú, igénytelen pasira. Akkor miért ne akarnád akár 10 év után is elbűvölni a párodat?

2. Minden nőben ott szunnyad egy sárkány?

Hiába na, van érzékünk a drámához!A semmiből is képesek vagyunk akkora patáliát rendezni, hogy a szomszéd is a csodájára jár - csak adjatok nekünk egy jó okot, amire ráröppenhetünk. Kinek a feladata lett volna elmosogatni? Kinek kellett volna kivinni a szemetet? Ki tette már megint be a villát a kések közé? Ezek mind katasztrófa gyanús esetek.

Ha a hajdani figyelmesség, megértés, gondoskodás már megfáradt, a kapcsolat harctérré válik - bármikor ráfuthatunk egy taposóaknára. Nem érdemes kivárni, amíg mindketten jól beássátok magatokat a lövészárkotokba. Spórold meg magadnak az ősz hajszálakat! Csapkodás, drámai kivonulások, büntető hallgatások és legfőképp, parttalan hiszti nélkül tisztázd le a kedveseddel, hogy mit vársz tőle!

3. Vésd az eszedbe: a férfi nem nő!

Evidens, igaz? Akkor az is legyen evidens, hogy a férfi a sóhajtozásból, a célozgatásokból, virágnyelven kifejtett kismonológokból, elejtett félmondatokból SOHA nem fogja megérteni, hogy mit akarsz neki mondani! Egy nő már a szemed villanásából is kitalál mindent, de a férfi más.

Neki kerek perec ki kell mondani, jól szájbarágósan - különben soha a büdös életben nem fog rájönni, hogy mit kellene tennie. Azt meg végképp nem fogja érteni, hogy miért haragudtál meg rá olyan hirtelen, amikor ő semmi mást nem csinált, csak levegőt vett.

4. A mennyei nő nem hempereg a sárban!

Ez a pont már sok vitát kirobbantott a világtörténelemben, de jegyezd meg: ne rombold le magad körül a mítoszt! A nő maga a misztikum, a megzabolázhatatlan őserő, a szűz, a szajha, a boszorkány, a megvadult anyatigris. És most képzeld el, hogy ez a misztikus lény odasunyít egyet az ebédlőasztalnál, nyitott WC-ajtónál végzi a dolgát, vagy egy pohár kóla után olyat böfög, hogy megremegnek az üvegablakok.

És ezzel nem azt mondom, hogy a nők szivárványt pukiznak és soha-soha nem tehetik tanúbizonyságát annak, hogy hús-vér emberi lények. Csak arra azért figyelj oda, hogy ha gátlástalanul a sárban hemperegsz, közönséges disznónak fognak nézni...  

5. Őrlángon égeted a szexualitásodat...

Előfordul, hogy hárman fekszetek az ágyban: te, ő - és az unalom. Pontosan ismered a forgatókönyvet: ugyanaz az előjáték - ha még van -, ugyanazok a pózok, ugyanaz a menetrend. Uncsi. A libidód alig-alig pislákol, és néhanapján ugyan ráveszed magad egy kis hancúrozásra, de az már csak kényszerérés.

Tipikus, hogy ilyenkor a nők őrlángon hagyják a szexualitásukat, ahelyett, hogy belobbantanák azt. A férfitől várják a megoldást, hogy húzza már elő a nyulat a cilinderből - persze a férfi hiába parádézik, a nő érdeklődés hiányában élből elutasítja a kedvesét. Bizony így veszik ki a kapcsolatból a jó öreg szex, ami hajdanán annyi örömet okozott. Ilyenkor a nőnek kell kezdeményezni - hidd csak el, a férfi szíve minden szerelmével követni fogja a hívásodat és iránymutatásodat.


Nyitókép: Shutterstock