Nem minden nő alkalmas arra, hogy igaz barát legyen

A férfiak lépten-nyomon megmosolyogják a női harcokat, a furkálódást és úgy alapvetően a két nő közötti baráti viszonyokat. Többen meg vannak győződve róla, hogy a női barátság az övék nyomába sem érhet.

Hiszen nincs is szebb dolog annál, mint amikor a teremtés koronái egymás mellett ülnek a kempingszékben, horgászbottal és behűtött sörrel a kezükben. Itt felesleges szónak, csivitelésnek helye nincs. A nők bezzeg csak csacsognak, pletykálnak, fúrják egymást és bármin képesek összeveszni.

Szerintem a nőket két kategóriába lehet sorolni:

  • a csajcsapat tagjai,
  • a hajdobálós spinék.

A hajdobálós spinék azok, akik konkurenciát látnak a másik nőben. Féltékenyek, irigyek, nem játszanak nyílt lapokkal. Félnek őszintének lenni, megmutatni a sebezhető vagy idétlen oldalukat. Versenyeznek a többi nővel: többek, jobbak, szebbek szeretnének lenni. És sikeresebbek a hódításban, ahol nem ismernek korlátokat: gondolkodás nélkül rámásznak arra, akivel te hetek óta szemezel, csak még nem merted leszólítani. A hajdobálós spinék kedvességnek álcázott szurkálódásokkal kommunikálnak, és akár egyetlen jóindulatúnak beállított megjegyzésük is tönkre tudja tenni a napodat.

Forrás: Getty Images/Copyright - Leonardo Patrizi/Photographer: Leonardo Patrizi

Olyanok, mint egy átlátszó tengeri medúza: boldogan lubickolsz az azúrkék óceánban, és nem látod, hogy mi csípett meg, de sokáig éget még a helye.Fúrják az embert a baráti körben és a munkahelyen, mert úgy próbálják meg magukat jobbnak beállítani, hogy rossz színben tüntetnek fel másokat - hiszen más eszközük nincs. És nem mellesleg: dobálják a hajukat.

A férfiak pedig azt hiszik, hogy minden női barátság ilyen. Hiszen ők csak ezzel találkoznak, amikor a párjuk rájuk zúdítja a panaszáradatot, egy hülye picsa szarkavarása, furkálódása miatt. A férfiak ezt nem értik. Mert fogalmuk sincs, hogy az ilyen nők milyen aljasságokra képesek más nőkkel szemben.

Legyintenek egyet, hogy a nők már csak ilyenek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/AntonioGuillem/Antonioguillem

 

Pedig vannak jó fej csajok, akik nem méregetik gyanakodva egymást, nem féltékenyek, nem irigyek, nem tekintik a másikat konkurenciának, és ezért nem is versengenek. Mindenki csapattag. Az ilyen csajcsapat tagja lehet iszonyat dögös, szupertökéletes és kőgazdag egyszerre, mégis szeretjük, mert nyílt lapokkal játszik. Bedobja a közösbe a saját hülye dolgait, hogy nevethessünk rajta, és megosztja velünk a leggázosabb történeteit és lelki vívódásait is.

A csajcsapat tagjai szolidaritást vállalnak egymással, soha nem jutna eszükbe lenyúlni a másik nő hús-vér vagy plátói szerelmét. Bármikor lehet rájuk számítani, szívesen segítenek, és motiválnak. Mindig igazat mondanak - akkor is, ha ciki. Az arcunkba vágják az igazságot szépítés nélkül, még úgy is, ha nem egyezik a véleményük. Nem félnek kiosztani egy-két észhez térítő (lelki) pofont sem.

A csajcsapat tagjainak viszonya bizony ugyanolyan erős és stabil, mint a piedesztálra emelt férfibarátság.

Nyitókép: iStockphoto