Az elhagyott nők 10+1 parancsolata

Elhagyottnak lenni bizony piszkosul nehéz. Ezért már most szeretném leszögezni, hogy az alábbi "szabályok" nincsenek kőbe vésve. Különbözőek vagyunk, ezért máshogy, más ütemben éljük meg és dolgozzuk fel az eseményeket.

De szolgáljon az alábbi pár pont inspirációként vagy akár útmutatóként a nehéz időszakban!

 1. Kelj fel, és járj! Miután megtörtént a nagy bumm - és te táskásra sírtad a szemed, lefogytál, vagy épp felszedtél jó pár kilót, és eltelt néhány hónap -, lásd be, hogy az élet megy tovább, és a sebeid nyalogatása túl nagy luxus. Hiszen az idő csak fogy. Hívd fel egy barátnődet, és mozduljatok ki! Eleinte baromi nehéz - de csak az elindulás. Erőszakold meg magad, és tedd ki a lábad az ajtón!
 2. Ha éppen nincs semmi világmegváltó ötleted, de rájöttél, hogy a palacsinta kóma nem mindennap buli, kezdj magaddal valamit! Kezdj bele egy tőled nem megszokott tevékenységbe, ami eltereli a figyelmed, és boldoggá tesz!
 3. Ne tervezz hónapokra, évekre előre! Mindig csak a holnapra koncentrálj!
 4. Ne azért csinálj valamit, hogy még mindig neki imponálj: magadért öltözz csinosabban, fesd más árnyalatúra a hajad, vagy sétálj magassarkúban az utcán! Légy olyan formában, mintha kifutón lépdelnél - akkor is, ha csak a sarki közértbe mész.
 5. Coco Chanel fogalmazta meg nagyon találóan: "Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!" Ha sikerül visszanyerned a belső békédet, akkor enélkül is észre fogják venni, hogy ragyogsz. Akkor is, ha csak egy farmerben és a kedvenc elnyűtt pulcsidban, hanyagul feltűzött hajjal szaladsz ki a pékségbe.
 6. Reménykedni lehet, na, de nem a végtelenségig! Tessék beismerni, hogy bármennyire is fáj, ami nem megy, az nem megy! Gyászold el, lépj tovább! Ha egyedül nem jársz sikerrel, keress fel egy szakembert! Hidd el, nem szégyen az.
  Forrás: Shutterstock
 7. Ne temetkezz bele a szakítós mondatokba! Ne elemezd a végtelenségig az összes mondatát - pláne ne azokat, amivel megindokolta, hogy szakít veled. Ne lovald bele magad abba, hogy veled volt a baj! Te igenis szép vagy és okos. Normális az értékrended, és tudod, mit vársz egy kapcsolattól. Chuck Spezzano világhírű terapeuta azt vallja, hogy ami fáj, az nem szerelem. Ezek szerint, aki ilyen fájdalmat okoz neked, az már nem szeret. Ergo az érzéseid egyoldalúak, tehát ez már nem párkapcsolat.
 8. Alanyi jogon jár a boldogság! Lehet, hogy most még úgy érzed, neked aztán több pasi nem kell, jól elleszel egyedül is - aha, egy ideig... Nincs is ezzel baj, élvezd a magadra fordított időt, de ne zárkózz el! Higgy benne, hogy rád talál a boldogság! Lehet, hogy olyasvalaki személyében, akiről nem is gondolnád.
 9. Ne próbáld elfeledni az együtt töltött időt - akármilyen minőségű is volt. Hiszen ez az időszak is a múltad része. Tanulj belőle, akár a hibáidból, akár a jó dolgokból! Találkoznotok kellett, hogy formáljátok a másikat - és ha nem is ő lett életed párja, épített, és erősebbé tett téged.
 10. Ne égess fel magad mögött minden hidat! Attól, hogy voltak közös barátaitok, és rá emlékeztetnek, ne lökd el őket magadtól! Fontosak az emberi kapcsolatok, és csak azért, mert köztetek nem működtek a dolgok, ők attól még mindkettőtöket szeretnek. (Ez persze ember- és szitufüggő.)
 11. Tanulj meg újra flörtölni! Elég hasznos tudománynak bizonyul, nem is gondolná az ember...

Sokan mormoljuk ezt a tíz parancsolatot, de ez múló állapot. Sosem szabad feladni, hisz a 8-as pontra hivatkozva: alanyi jogon jár a boldogság. Tudod, ha egy ajtó bezárul...

Halász Éva

Nyitókép: Shutterstock