A Tinder nem más, mint egy ragtapasz a megtört szívnek

Időnként én is ráveszem magam, hogy letöltsem a Tindert, mert ha kellő idő telik el egyik-másik rossz tapasztalatom között, akkor hajlamos vagyok elhinni, hogy legközelebb másképp lesz. (Egyelőre még nem volt igazam.)

Persze vannak előnyei és hátrányai is ennek a társkereső appnak, de be kell valljam, engem még soha nem tudott maximálisan boldoggá tenni (de talán ez nem is elvárható). Vannak azonban olyan tanulságok, amiket jó lett volna tudni az elején, és amiket mostmár alapvetésnek tekintek, néhány év távlatából.

1. Tudd, hogy a fantáziáddal beszélgetszSokszor elkövettem azt a hibát, hogy olyan tulajdonságokkal ruháztam fel a beszélgetőpartnerem, amelyek nem voltak valódiak. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy szemkontaktus, érintés, és mindenféle egyéb tapasztalás nélkül nagyon könnyű tévútra vinni önmagad. Hiszen ha belegondolsz, egy 3D-s beszélgetés alkalmával sokkal több kapcsolódási pontod van a másik emberhez, így sokkal könnyebben le tudod szűrni azokat a következtetéseket, amelyek a véleményformáláshoz kellenek.

Ezek hiányában az agyunk fantáziaképekkel tölti ki az üres részeket - és ezek a fantáziaképek általában sokkal szebbek a valóságnál. Na és ez itt a veszélye a dolognak, hiszen ha többet/mást várunk, mint ami a valóság, akkor könnyen érezhetjük magunkat csalódottnak. Szóval, ha adhatok egy tanácsot, senkivel ne beszélgess túl sokáig a neten, tereld át minél hamarabb az ismeretséget a hús-vér világba, mert így kisebb az esélye az esetleges pofáraesésnek.

2. Fogadd el, hogy mindenki okkal van ittTapasztalataim szerint a Tinder a megsebzett emberek gyűjtőhelye. Ezt az appot senki nem tölti le csak úgy: valamit vagy nagyon akarsz általa, vagy valami elől nagyon menekülni próbálsz. Egyesek a szerelmi csalódásukat szeretnék feldolgozni, mások pedig a saját magányuk elől menekülnek, vagy éppenséggel az önbizalomhiányukat igyekeznek megetetni. Csupa olyan eshetőség, ami nem a legideálisabb - legalábbis akkor biztos nem, ha többre vágysz, mint egy egyéjszakás kaland.

Forrás: Shutterstock

3. SEMMIT nem szabad készpénznek venniAttól még, mert valaki hétfőn azt mondta, hogy nagyon szimpi vagy neki, kedden simán eltűnhet mindenféle magyarázat nélkül, és ez benne van a pakliban. Az, hogy beszélgetettek egy jót, még nem jelent semmit, mert Tinderen az emberek nagyon sok másik emberrel tudnak egyszerre beszélgetéseket folytatni, és általában arra terelődik a legtöbb figyelem, aki pillanatnyilag ráér. Sajnos ez egy olyan játék, ahol a gyorsaság egy fontos szempont - akkor is, ha ez nem éppen romantikus.

4. Tudnod kell, hogy mi a célodSzintén saját tapasztalat, hogy muszáj előre leszögezned, mi a célod a Tinderezéssel. Ha nem fogalmazod meg, mire vágysz, könnyen elhajolhatsz olyan irányok felé, amelyek miatt később rosszul fogod érezni magad. Fontos, hogy állj ki azért, amit szeretnél: ha komoly kapcsolatot keresel, akkor amellett, ha pedig épp csak kalandoznál, akkor azt is vállald őszintén. A legtöbb sebet azzal ejtjük egymásnak, hogy nem mondunk igazat.

5. Lehet, hogy pont te leszel a szerencsés...Ne hidd el 100%-ig, amit a fenti 4 pontban írtam, ugyanis nekem is van olyan ismerősöm, aki Tinderen találta meg a feleségét, és azóta is jól vannak, köszönik szépen. Tehát nem igaz, hogy MINDENKI át fog verni és ki fog használni, ahogy az sem, hogy az online ismerkedők mind érzelmi hajléktalanok. De tény, hogy ezt az appot többen használják szórakozásra, mint férj/feleség keresés céljából, ám ettől még minden esélyed megvan, hogy ezen keresztül találd meg a párod.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek