eljegyzés kibeszélő karácsony lánykérés
Minden párkapcsolat más és más, ugyanúgy ahogy annak résztvevői is. Egy azonban biztos, egy nőnek ha hangyányival is, de talán fontosabb az a bizonyos lánykérés, és lehet, hogy a karácsony közeledtével méginkább az.

Sokszor az élet írja a legszebb szerelmes történeteket. Vajon mindegyik happy enddel végződik?

Húgom, Noémi már régóta várja, hogy kedvese, Peti megkérje a kezét. És hát, mikor máskor, ha nem karácsonykor. Ha azt kérdeznéd, miért pont ünnepekkor, a válaszom csupán annyi, mert pont ünnepekkor lettek hivatalosan is egy pár. Érdekes dolog ez, hiszen valaki már attól frászt kap, ha esetleg a kedvese szenteste kéri meg a kezét. Más viszont egyenesen rajong azért, ha párja pont karácsonykor, vagy más ünnep alkalmával teszi fel azt a bizonyos kérdést.

Noémi viszont már régóta vár a lánykérésre. Évek óta. Persze párja előtt sokáig megpróbálta titkolni, milyen régen vágyik már arra a bizonyos gyűrűre, de előlem nem tudja eltitkolni. A vágy, hogy Peti felesége legyen, már a kezdetek óta ott munkálkodik benne. Hiába mondom neki, hogy ezt nem lehet siettetni még 4 év után sem, és szerencsére a párkapcsolatoknak sincs szavatosságuk, hacsak nem mi döntünk úgy, hogy egy bizonyos idő elteltével már érdemes lenne magasabb szintre emelni a boldogságot, vagy pedig elválni.

Noémi is annyira türelmetlen már, hogy én érzem magam kellemetlenül. Először minden egy kis célozgatással kezdőtött, aztán már elég egyértelművé tette, hogy szeretne hivatalosan is Petihez tartozni. Mivel azóta sem történt még semmi (ennek egy éve már), úgy érzem Noémi kezd megalázó és méltatlan helyzetbe kerülni, hiszen a párja még mindig nem lépett egyről a kettőre. Valószínű, hogy esetében nem teher alatt nő a pálma.

De vajon szabad-e erőltetni azt, ami magától nem jön?

Forrás: Shutterstock

A húgomat rengeteg kétség gyötri, hiszen szeretné végre biztos ponton tudni a kapcsolatukat. Számára a házasság nem csak egy papírfecni, hanem jóval több annál, kapcsolatuk végre egy emelkedettebb szintre érne. Sokszor úgy érzem magam, mint tündér keresztanyu, akitől mindenki megoldást vár. Jelen vagyok a családom, barátaim életében, és megpróbálok mindenkit tanácsokkal ellátni, bár jómagam nem vagyok párkapcsolati szakértő. De!

A házasság egy örökre szóló ígéretet hordoz magában, amitől a legtöbben megijednek. Persze az sem jó, ha soha nem mondjuk el kedvesünknek, hogy mire vágyunk igazán, de az sem jó, ha nyomás vagy döntés elé állítjuk, hiszen az megmérgezheti a kapcsolatot és a görcsösség nem a legjobb párkapcsolati fűszer.

Hagyni kell, hogy a dolgok saját medrükben haladjanak mindaddig, amíg jól érezzük magunkat. Igaz, hogy Noémi már jó pár éve sokkal izgatottabban várja a karácsonyokat, mint máskor, de én már tudom, hogy az idei szenteste más lesz, mint a többi, ugyanis Peti felkereste a szüleinket és elkérte tőlük Noémi kezét.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.