szex kibeszélő szükséglet férfi egyéjszakás kaland előítélet kapcsolat viszony
Azt hiszem, ez a téma is olyan, mint a lerágott csont. Mindenki beszél róla, izgatja az emberek fantáziáját. Normális dolog? Ha nem, akkor miért jár rajta az agyunk? Ha igen, akkor miért övezi ennyi tabu? És egyáltalán: egy férfinak lehet, a nőnek kevésbé? Miért esik a két nem különböző megítélés alá ebben az esetben?

Valamelyik nap erről beszélgettünk egy baráti csevej kapcsán. Érdeklődve hallgattam a többieket. Mindig arra gondolok ilyenkor, hogy nem is az számít, amiről beszélünk, inkább a beszélő személyisége és világlátása derül ki a véleményéből. Vagy az, amit belésulykoltak, és teszem azt, küzd vele.

Van egy egyedülálló barátnőm. Nem egy szokványos történet a nőszemély, az biztos. Sokan mondják rá, hogy polgárpukkasztó, és azt is, hogy direkt, rendszeresen megbotránkoztat mindenkit. Én nagyon szeretem őt.

Ritka önazonos ember. Egyszerűen úgy él, ahogyan neki jó. És mivel ez sokszor szembe megy a konvenciókkal, hát megbélyegzik.

Tény, hogy nem szokványos életet él. Kihasznál minden percet, fenékig üríti, amit az élet kínál neki. Nem tudom, hogy ez jó-e, de ő boldognak tűnik. Általában, ha erről a témáról kérdezek férfiakat, nagyon egyszerű és tiszta választ kapok. Egyéjszakás kaland van és kész. Nincs vele gond. Előfordul, akár egy görbe este kapcsán, akár józanul, hogy belebotlik az ember.

Mondjuk, az esetében semmi az égvilágon. Merthogy ő is egyedülálló. A társaságban lévő csajok azonnal felhördültek, és már jöttek is a bekiabálások.

Forrás: Shutterstock

- Persze, mert nektek lehet! Belefér. De, ha mi nők csináljuk, máris kurvák lettünk. És egyébként is, kellenek az érzelmek a szexhez. Anélkül nem megy. Hogy csináljátok? Azért csak éreztek valamit, nem? Egy kicsit legalább?

- Érzünk, persze. Csak nem azt, amit gondoltok – nevetett Balázs.

Nos, nem tudom, ki hogy van vele, mi kiveséztük a dolgot. Jó kis építő vita kerekedett az egészből. Végül arra jutottam, nincs ezzel az égvilágon semmi baj. Tegye a szívére a kezét az, aki még soha nem futott bele ilyesmibe, vagy legalábbis ne gondolt volna rá. Úgy látom, ez a téma alaposan a köztudatban van.

Anno a nagymamám kapcsán megismerkedtem azzal a tipikus, bő nyálra eresztett, romantikus regénycsaláddal. Azzal a fajtával, amitől nekem speciel égnek áll a hajam. De akkor szembesültem vele először, mennyi fantáziát megmozgat az egyéjszakás kaland, a szenvedély, az őrjítő szex. Ezek a regények katasztrofálisak – nekem. De sok mindenre rávilágítottak.

Egyéjszakás kalandba bele lehet csöppenni egy átmulatott éjszaka közepén. Mondjuk alkoholmámoros állapotban. Aztán rá lehet fogni, hogy na, hát nem voltam magamnál. Hogy utána mit kezd a történettel az ember, az már más kérdés. De simán bele lehet futni teljesen józanul is. Mert egyszer csak beüt a villám. Működik a kémia. Azonnal, csillagszórósan, klasszikusan. Pillangók a hasban, fülig érő vigyor, tágra nyílt szemek, a testbeszéd sem hazudik. És ilyenkor mi van?

Szerintem, ha az ember nincs kapcsolatban, esetenként simán belefér. Ne legyünk álszentek, a nők is rengeteget ábrándoznak ilyesmiről. Bár lehet, kicsit eltávolodtak a valóságtól, mert az biztos, hogy ez a fajta szex vad, forró, szenvedélyes. De semmi mást nem kell belelátni. Igenis működik a biológia érzelmek nélkül is, csak ezt szeretjük letagadni. Merthogy mi nem olyanok vagyunk. És különben is, azt sulykolták belénk, ha egy nő enged ennek, akkor az tuti egy könnyű numera. Pedig, vágyai mindenkinek vannak. A kérdés nem ez. Hanem az, mihez kezdünk vele és hogyan kezeljük. Párkapcsolatban élőknek szerintem ez tabu.

De aki senkinek sem tartozik elszámolással, miért ne engedhetne a vágyainak? Nem azt mondom, hogy lépten-nyomon, fűvel-fával feküdjön össze az ember. De, ha szembe jön egy ilyen, akkor mit lehet tenni? Alapból azt, hogy ha engedünk, pontosan tudnunk kell a játékszabályokat. Nem kell belelátni semmi többet. Nem kell reménykedni, hogy na most majd életre szóló szerelem lesz az egészből. Frászt. Ez csupán a testről szól és annak az igényeiről. Semmi másról. Nem árt megválogatni azt sem, kivel bújunk így ágyba. A józanodás, ha utána a fejünket kell fogni, letaglózó. Ebben is érdemes válogatósnak lenni.

Meg aztán itt a védekezés kérdése. Sokan odáig jutnak el, hogy ne legyen belőle gyerek. Oké, de azért itt semmit sem tudunk egymásról. Ki, kivel, hányszor, egészséges-e, tudom is én. Szóval, nem elég az utolsó pillanatban az áldás ellen védekezni. Jól jön az óvszer, ami az egészségünket is óvja. Itt szoktak sokan felhördülni. Jönnek az elmés válaszok: zokniban lábat mosni és hasonlók. Nem tudom, ki hogy van vele, én inkább ennek a híve vagyok, mint a nemi betegségnek. Szerintem egyéjszakás kalandnál ez az alap.

Végül, a csevej zárásaként levontuk a következtetést: nincs gond az egyéjszakás történetekkel, ha a helyén kezeljük.

Nyitókép: Shutterstock

Mit gondolsz az egyéjszakás kalandról?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.