hiszti kibeszélő anyáskodás féltékenység
Mindkét nem hajlamos idegőrlő tevékenységek gyakorlására, ám a férfiak sokszor nem mondják ki őszintén, mi az, ami igazán zavarja őket bennünk, nőkben. Úgy döntöttem kifaggatom a páromat, és az összes férfi barátomat, hogy megtudjam az igazságot!

1. Anyáskodás

Rengeteg nő játssza – persze ösztönösen - a gondoskodó, babusgató anyát egy kapcsolatban. A női szerep mintáját adó személy, az édesanyánk. Kiskorunktól kezdve látjuk, hogyan viselkedik, és ez mélyen belénk ivódik. Ha az anyánk anyáskodó volt az apánk felett is, akkor mi is nagyobb eséllyel teremtünk ilyen kapcsolatot a párunkkal. A nők szívesen gondoskodnak azokról az emberekről, akiket szeretnek, és ezzel semmi probléma sincsen, viszont a túlzott mértékű anyáskodás tönkreteheti a kapcsolatot. Nem szabad például felelősnek éreznünk magunkat olyan dolgokért, amiket egy felnőttnek már illik önállóan intéznie. Ha felvesszük a mindent-tudó anya szerepét, és folyamatosan úgy kezeljük a partnerünket, mintha nem lenne kompetens bizonyos dolgokban, egy idő után a párunk tényleg feleslegesnek fogja érezni magát, és elveszti önbecsülését, vagy fellázad ellenünk.

2. Instagram-függőség

Sajnos mindkét nem hajlamos elidőzni a szociális médián, és a pár percnek hitt időnkénti Facebook és Instagram-csekkolás valójában napi szinten több óra. Vannak olyan nők, akiknek a fotózkodás is egyfajta addikció, és állandóan a párjukat nyaggatják újabb és újabb fotók miatt. Andris kapcsolata többek között pont ezért futott zátonyra, ugyanis a barátnője, Detti képtelen volt felhagyni a függőségével és a hálószobában is csak az Instagram pörgetésével volt elfoglalva. Minden randijuk és utazásuk arról szólt, hogy Dettit fotózta órákon át, és ez sokszor tönkretette a közös élményeiket. Elveszett az intimitás is, és a kapcsolat végén jóformán nem is kommunikáltak.

Forrás: Shutterstock

3. Férfi barátok

Vannak olyan nők, akik komfortosabban érzik magukat a férfiak társaságban, így több fiú haverjuk van és csak egy pár barátnőjük. Az ilyen típusú nőkkel való kapcsolat kihívást jelenthet, ezért sok pasi rémálma. Danit például szörnyen idegesítette, hogy a barátnője rendszeresen találkozik a volt osztálytársaival, és ezekre a találkozókra nem hívja meg őt. Azt tudni kell, hogy Daninak amúgy sincs túl sok önbizalma, és miután Fanniban sem bízik, megtiltotta neki, hogy a fiú barátaival találkozzon. Azóta rengeteg konfliktus forrása ez a korlátozás, és valószínűleg a végét járja a kapcsolat.

4. Féltékenykedés

Egy jó kapcsolatban az ember bízik a párjában. Ha nem tudunk bízni egymásban, akkor valami gond van a kapcsolattal. Ha valóban okod van a féltékenységre, akkor tisztázni kell a dolgokat.
Ha a saját bizonytalanságod miatt vagy féltékeny, akkor saját személyiségeden kell dolgoznod mielőtt tönkreteszed a kapcsolatot.

5. Hiszti

A legegyértelműbben taszító női viselkedés a hiszti, ehhez meg sem kell kérdezni a férfiakat, tudjuk. A legrosszabb az indokolatlan hiszti, azzal végképp nem lehet mit kezdeni: komolyan venni ugye nem lehet, így értelmes választ sem tudunk adni az üvöltve közölt problémákra. Emellett nem minden férfi tud mit kezdeni egy síró nővel (tisztelet a kivételnek). A nők érzékenyebbek, gyakrabban törik el nálunk a mécses. Hisztis nővel vagy hisztis férfivel együtt élni állandó támadások sorozatát jelenti. Társuk gyakran azt érzi, hogy a partner minden haragja ellene irányul. Nem így van. A haragot nem a társ okozta – ő csupán kontrollálatlan, fegyelmezetlen haragjának áldozata. Ez a tudat erőt és vigasztalást adhat.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.