hazugság kibeszélő igazság női lélek
Miután Solya megírta a 10 mondat, amit SOHA ne higgy el egy férfinakcímű cikket, sejtettük, hogy valaki úgyis le fog csapni a nők 10 leggyakoribb hazugságára.

Igazából csak azon lepődtünk meg, hogy nem férfi szerzőink lettek a befutók, hanem Zsófi. És mivel - mint a neve is mutatja - ő történetesen nő, ezért elég hiteles forrásnak számít. Vagyis, ha az alábbi 10 mondatot hallod egy nő szájából, jobb, ha abból indulsz ki, hogy ez bizony egy óriási KAMU!

1. Nem baj, hogy elfelejtetted az évfordulónkat, drágám!

Ez a lista első és talán legfontosabb mondata. Ha ezt hallod, menekülj, fuss, vissza se nézz! Azonnal szerezd be a kedvenc virágát és csokiját! Különben járhatod a kanosszát jó hosszú ideig.

2. 5 perc, és kész vagyok!

Nálatok a méret, nálunk az idő relatív. 5 perc az 5 perc. Felesleges erre félóránként emlékeztetned.

3. Az ágyban csak rád gondolok!

És ez így is van! Nem kell a sarokban álldogáló, kávéboltból hazalopott életnagyságú George Clooney babával foglalkoznod!

4. Nem zavar, hogy nem vagy egy ezermester!

Minden nő imád éjjel kettőkor koromsötétben kibotorkálni a mosdóba, mert egy villanykörtét sem tudsz kicserélni. Ja, mégse...

Forrás: Getty Images/iStockphoto/30eight/30Eight

5. Mi a baj? Semmi!

Az apokalipszis kezdete ez a mondat. Mondanám, hogy gondold végig, mit tettél, de esélyed sincs kitalálni. A gondolatok a fejében ekkorra már egy olyan szövevényes vádbeszéddé álltak össze ellened, hogy Sherlock Holmes legyen a talpán, aki kinyomozza, hogy mi volt az, ami elindította a lavinát! Ilyenkor már csak kárenyhítésre van lehetőség: csoki, virág vagy bármi, amit szeret. De ne legyen kemény vagy éles, mert ha hozzád vágja, akkor a dühe mellett a sürgősségivel is megismerkedhetsz!

6. Tudom, hogy drága volt, de ígérem, hordani fogom!

Nem számít, hogy az előző 10 pár tök ugyanilyen cipőnél is ezt mondta. Lehet - hangsúlyozom, csak lehet -, hogy ezt tényleg hordani is fogja!

7. Nyugodtan elmondhatod a véleményed a barátnőimről!

Soha, ismétlem, soha ne dőlj be ennek a mondatnak! Egyik barátnő sem lehet vékonyabb, szebb vagy okosabb a párodnál. És pont. Kivétel nincs. Ha viszont nem kedveled, akkor az olyan, mintha őt nem kedvelnéd. Egy szó, mint száz, nem nyerhetsz.

8. Úgy szeretem minden egyes hétvégénket az anyádékkal tölteni!

Lehet, hogy van olyan pár, akinél ez igaz is, de én ilyennel még nem találkoztam. Egy biztos: ne hagyd sokat kettesben az anyádat a pároddal! Annak sosincs jó vége. Vagy megtépik egymást, vagy a pucér kisbaba fotóidat és cikis gyerekkori sztorijaidat boncolgatják órákig. Egyikből sem jöhetsz ki túl jól.

9. Tényleg nem zavar, ha folyton a kocsidról beszélsz!

Hacsak nem egy rallyversenyző hölggyel hozott össze a sors, ez a mondat ordas nagy hazugság. A női érdeklődés maximum a márka és/vagy szín kombóig tart. Sekélyesek vagyunk, tudom. Ez van. De valld be, téged sem érdekel a Zara legújabb kollekciója! Na, ugye!?

9+1. Szerinted ez a ruha kövérít?

Tudom, hogy ez egy kérdés, de beugratós. Ugyanis egy darab jó válasz létezik rá: a NEM, ami villámgyorsan kell, hogy elhagyja a szádat. Ha gondolkoznod kell, vesztettél. És ilyenkor könnyen belefuthatsz egy "Mi a baj? Semmi!" párbeszédbe, amit már az ötös pontnál ecseteltem. Javaslom a mondat reflexszerű begyakorlását. Meg se próbálkozz a lehet, a talán és az igen szavakkal! Soha! Már, ha hosszú és boldog életre vágysz.

Ha nagyon vészes a helyzet, akkor bedobhatod a "Nem, de a másik jobban állt!" mondatot, de jól gondold meg, mikor használod, mert minden nő hamar átlát a szitán!


Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.