egészség kibeszélő klimax szex
Miközben 40 éves, gyönyörű, egyedülálló nők mosolyognak ránk a címlapokról, és a szingliség kultuszáról nagy sikerű filmeket gyárt Hollywood, arról sehol nem esik szó, hogy a párkapcsolat hiánya akár az egészségünkre is káros lehet. Már ha cölibátussal is párosul...

Ránk, nőkre komoly terheket ró a mai társadalom: legyünk vonzók, okosak, iskolázottak, építsünk karriert, lehetőleg szülés előtt. Észre sem vesszük, és hipp-hopp betöltöttük a negyvenet minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Hány magányos nő vigasztalódik még mindig a Bridget Jones legújabb részén, miközben azt mondogatja:

Nem vagyok elkésve, nem vagyok lemaradva semmiről.

De mi történik, ha csak nem csenget a nagyon nagy Ő 40 éves korig? Vagy csengetett, de mi éppen a karrierünket építgettük, és nem hallottuk a csengetést? Hiába mondják, hogy a negyven az új harminc! Gondolkodásmód és életvitel szempontjából tényleg így van, de van egy rossz hírem: hiába minden, az élettani folyamatok bizony ettől függetlenül beindulnak... És most nem a gyerekvállalásra és a biológiai órára gondolok.

Negyven felett is vannak szexuális igények. Sőt! Kötelező!

Tudtátok, hogy a szex a női testnek 40 és 70 éves kor között a legfontosabb? Ha ilyenkor nincs kéznél egy állandó, rendszeres partner, annak bizony komoly egészségügyi veszélye lehet! A szex hiánya felgyorsíthatja az úgynevezett hüvelysorvadást.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/ChrisMajors/Chrismajors

Ha kijelentjük, hogy "nem való már ez nekünk ebben a korban", az komolyan kihathat a hormonrendszerünkre, valamint a hüvely rugalmasságának elvesztéséhez és a hüvelyfal feszességének csökkenéséhez vezethet. Meg persze ott van hüvelyi fertőzések megnövekedett kockázata, a lelki problémák és az alvászavarok fellépése is. Ez nagyon ijesztően hangzik, ugye?

Hölgyeim, ne vállaljunk önként cölibátust!

Aki magányosan él, vagy házasságában, de intim kapcsolat nélkül, annak ideje felturbóznia a szexuális életét, mielőtt elindul a nyálkahártya-elvékonyodás és a hüvelyi izmok gyengülése! Persze nem azt mondom ezzel, hogy bújjunk ágyba boldog-boldogtalannal, nem törődve azzal, mit hoz a holnap. Semmiképpen sem, hiszen az is köztudott tény, hogy akivel nincs valamiféle lelki kapcsolatunk, azzal az együttlétek sem lesznek olyan jók. Én inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól még nem kell lemondanunk az intim élet lehetőségéről, mert beköszöntött a változó kor - függetlenül attól, hogy egye

A hüvelyt épp úgy kell edzenünk, mint az integető izmokat. Ha elmegyünk a konditerembe hetente kétszer bicepszedzésre, akkor jusson időnk a rendszeres, minőségi szexre is! Nőtársaim, szexre fel, hiszen ezt még Bridget Jones sem hagyta ki! Soha!

Kereskedő Emőke

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.