nemi betegség urzinol2022 felfázás hólyaghurut szexuális élet
Tekla vagyok, 24 éves, és valószínűleg óriási hibát követtem el előző életemben a pasikkal szemben, ami miatt most vezekelnem kell. Ezt abból gondolom, hogy mindig azokba leszek szerelmes, akik valamiért nem összeegyeztethetők velem. Mondok egy (két) példát...

Életem első pasija Robi volt, akit még a gimiben ismertem meg. Nyilván, mivel először voltam szerelmes, szentül meg voltam győződve arról, hogy ezt az érzést soha senki más nem tudná kiváltani belőlem rajta kívül. A nyakamat tettem volna rá, hogy vele fogom leélni az életem, és mivel ő is hasonlóan érzett irántam, boldogan megadtuk magunkat a szerelemnek. Aztán egyszer csak eljött az érettségi, és szembesülnünk kellett azzal, hogy ő külföldön tervez továbbtanulni, én pedig Magyarországon. Nyilván azzal hitegettük magunkat, hogy majd távkapcsolatban maradunk és gyakran elutazunk egymáshoz, de mondanom sem kell: szakítás lett a vége.

Indoklás: Minden rendben volt köztünk, DE más elképzelések mentén akartuk felépíteni az életünket.

Ez azért eléggé megviselt, de szerencsére a főiskola is tartogatott számomra egy szerelmet, ráadásul egy sokkal „felnőttesebb" formában, mint Robival. Tamással gyakorlatilag állandóan faltuk egymást, bármelyik felnőttfilmkészítő cég megirigyelhette volna a tempónkat. Őszintén szólva volt olyan, hogy másnap nem mertem visszagondolni az előző éjszaka történéseire, mert folyton elpirultam és zavarba jöttem. Viszont ez a hevesség más területeken is megmutatkozott: a vérmérsékletünkből rengeteg vita fakadt, állandó érzelmi hullámvasúton ültünk. Gyakorlatilag felemésztettük egymást a folytonos féltékenykedéssel, kiabálással, duzzogással, játszmázással, teljesen tarthatatlanná vált a viszonyunk, így 1,5 éve szakítottunk.

Indoklás: Csodálatos szerető volt, DE semmilyen más téren nem passzolt hozzám.

Tamás után egy viszonylag hosszabb gyászidőszak következett, mert úgy éreztem, két ilyen csalódás után már nem vagyok nyitott egyetlen férfi közeledésére sem. Természetesen erről az érzésről is kiderült, hogy ideiglenes, mégpedig akkor, amikor besétált az életembe Csaba. Nálam 3 évvel idősebb, érett gondolkodású, szellemes, udvarias, jólnevelt és elképesztően szexi. Égszínkék szemei és félhosszú, rakoncátlan barna tincsei teljesen elvarázsoltak, nem beszélve a vízilabdás testéről sem... Nem csoda, hogy szerelembe estem – megint!

Már hónapok óta tart a románc, és nagyon színes életet élünk: rengeteget kirándulunk, utazunk, de jólesik csak pihenni a kanapén, és órákon át beszélgetni. Tökéletesen fel tudunk oldódni egymás társaságában, és a barátaink is jól kijönnek a másikkal. Csaba hasonló ritmusban tervezi az életét, mint én, szóval nyugodt szívvel számolhatok vele a jövőben is, nem fog meglepetés érni.

Egyetlen dolog zavar: a szex után gyakran hólyaghurutom lesz, és már fogalmam sincs, mint kezdhetnék ezzel.

Forrás: Shutterstock

Az első együttlétek idején még nem volt olyan zavaró, hogy megjelennek bizonyos kellemetlen tünetek. De akkor azért kétségbeestem, amikor már a 4-5-6. szexnél jártunk, és nekem még mindig attól kellett rettegnem, hogy mikor fog csípni és csikizve viszketni odalent. Felkerestem a nőgyógyászomat, aki megnyugtatott, hogy ez teljesen normális, ugyanis az én koromban a rendszeres partnerváltás és az intenzív nemi élet miatt könnyebben kialakulhat hólyaghurut. Persze próbáltam jelezni a dokinak, hogy Csaba a harmadik férfi, akivel szexuális kapcsolatom volt (6 év alatt), szóval a rendszeres partnerváltás nem éppen ide illő jelző, de a doki végig sem hallgatott, csak legyintett, mondván, hogy nincs miért szégyenkeznem, majd kinövöm. Itt persze eldurrant az agyam...

- Kinövöm??? Maga szerint egy óvodás gyerek vagyok, aki össze-vissza kefél, aztán meg csodálkozik, ha beteg? Nos, nem! Nem váltogatom gyakran a pasijaimat, és igen, azzal is tisztában vagyok, hogy melyik irányból kell helyesen kitörölni az intim testrészeimet.

- De Teklácska, kérem, nem értem, mire fel ez a hangnem, én csak a tapasztalataim alapján mondtam, amit mondtam, semmi személyeskedés nem volt benne. A legtöbb huszonéves lány boldogan éli a gondtalan szexuális életét, én pedig nem ítélek el ezért senkit.

De már hiába magyarázkodott, csak a becsapódó ajtó zaja jelezte, hogy semmilyen szempontból nem voltam nyitott a dumájára. Csak hát ettől még a probléma nem oldódott meg...

Teljesen magamba roskadtam, hogy megint itt egy pasi, aki majdnem tök jó lenne hozzám, erre kiderül, hogy minden egyes együttléttel átad nekem valamit, amitől rosszul leszek.

Már kezdtem fogalmazgatni a szakítós dumát a fejemben, hiszen úgy éreztem, nincs kiút ebből a helyzetből: a nőgyógyász azt hiszi, hogy össze-vissza dugok mindenkivel, a pasim azt hiszi, nem kívánom, ezért nem akarok vele szexelni, pedig egyik állítás sem igaz, csupán sarokba szorítva érzem magam.

Bánatomban vettem magamnak egy fagyit, és épp hazafelé sétáltam, amikor megcsörrent a mobilom: Rebeka barátnőm volt az. Próbáltam úgy tenni, mintha nem lenne semmi baj, de persze kihallotta a hangomból a problémát, így végül mindent elmeséltem neki. Jó érzés volt valakivel együtt szapulni az idióta dokit, és még jobb érzés volt azzal szembesülni, hogy nem én vagyok az egyetlen nő, akivel ez előfordult. Rebeka idősebb nálam pár évvel, de állítása szerint neki többször is volt már ilyen, pedig ő sem az a könnyűvérű csaj.

Forrás: Shutterstock

Ilyenkor persze nem illik ujjongva tapsolni, de én mégis ezt tettem: ha Rebekának ebben van rutinja, akkor talán nekem is van esélyem meggyógyítani magam, mielőtt elűzöm Csabát. Elmondta, hogy csak egy-két dologra figyeljünk oda, például tisztálkodás odalent szex előtt és után is, és mindig menjek el pisilni, mielőtt jólesően álomba zuhanok a kellemes gyakorlatozás után a kedvesem karjai közt.

Aztán benyögte, hogy napi 1-2 tablettát is szedni kell, ha mégis beütne a hólyaghurut - ettől azért levert a víz, hogy akkor ezek szerint antibiotikumon él, vagyis elköszönhet a májától...

De nem, mint mondta, létezik olyan tabletta, amelynek antibakteriális hatású gyógynövényi összetevőjével szemben nem válnak ellenállóvá a bacik, ellentétben az anitbiotikumokkal, amelyek ráadásul nemcsak a kórokozókat, de a szervezet hasznos baktériumflóráját is megtizedeli. A gyógynövénytabletta szedését pedig már az első tünetek megjelenésével el lehet kezdeni, így természetes antibakteriális hatásának köszönhetően néhány nap alatt segít majd legyőzni a felfázást.

Majd beszámolok a fejleményekről, de most nagyon bizakodó vagyok. Remélem, másoknak is tudtam segíteni a történetemmel, ugyanis, ahogy tapasztalom, sok tabu övezi a húgyúti és egyéb intim betegségeket. A nők nem mernek beszélni ezekről, mert félnek a megbélyegzéstől, ezért inkább csendben tűrnek, és olykor ezzel rontanak csak igazán a helyzetükön.

Hólyaghurut = felfázás?

Nem minden esetben! Az altest lehűlése szerepet játszhat ugyan a kialakulásban, hiszen olyankor meggyengül a szervezetünk helyi védekezőrendszere, és a kórokozók könnyebben okozhatnak fertőzést. Valójában ugyanis baktériumfertőzésről van szó, amit az esetek 80%-ában az E. coli bélbaktérium okoz. A húgycső külső nyílása, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közelsége miatt a kórokozók akadálytalanul megtelepedhetnek a húgycső közelében. A mindössze néhány centiméteres női húgycsövön át pedig igen könnyen elérik a hólyagot.


A hólyagba feljutott baktériumok rendkívül gyorsan képesek a hólyagfalon megtapadni és szaporodni, számuk 17-20 perc alatt duplázódik. Ezért fontos az első tünetek jelentkezésekor tenni a felfázás ellen: a baktériumokat elpusztítani, illetve szaporodásukat gátolni, és a tüneteket csökkenteni. Emellett pedig tanácsos jó sokat inni és pisilni, hogy átmossuk a húgyutakat.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a hólyaghurut vagy felfázás első, jellegzetes tüneteit, a gyakori vizelési ingert, a pisiléskor jelentkező csípő érzést enyhíti. Medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó, a patikában vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. A medveszőlő régóta ismert gyógynövény, igazolt húgyúti fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Neked volt már hólyaghurutod?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.