magazin kibeszélő felnőtt önkielégítés érdekesség maszturbáció maszturbálás
Sok közösségben még ma is tabutémának számít az önkielégítés, pedig azok is csinálják, akik nem szeretnek erről beszélni. Egy olyan természetes folyamatról van szó, ami nem csak örömöt okoz, de számos pozitív hatása is van a szervezetre.

A férfiak könnyebben beszélnek a maszturbációról, de a nők között sem mindenki olyan szemérmes, mint elsőre gondolnánk. A szégyenlősebb emberek azonban nem szívesen avatják be még a legjobb barátaikat sem a hálószobatitkokba, egyesek pedig saját partnerükkel sem beszélnek a kényes témákról. Az önkielégítéshez szorosan kapcsolódnak a vágyaink, amelyeket nem szabad magunkban tartanunk! Főként nem a szerelmünk előtt, hiszen ha tudja, mi juttat minket a csúcsra, akkor teljesen új szintre emelhetjük a szexuális életünket.

Azt sok helyen olvashattuk már, hogy az önkielégítéssel oldhatjuk a stresszt (persze ne a munkahelyen végezzük!), boldogsághormont termel, frissíti a szellemet és a testet. A férfiak esetében a rendszeres maszturbálás segíthet megelőzni a prosztatarákot. Az önkielégítésnek pedig egy párkapcsolatban is helye van, nem számít megcsalásnak, sőt bizonyos értelemben mindkét fél profitálhat is belőle.

Ha próbáljuk a humoros oldaláról megközelíteni a tabutémákat, talán könnyebben tudunk ezekről beszélni. Nézzünk pár vicces érdekességet a maszturbációról, az önkielégítés történelméből.

1. Az első vibrátor gőzmeghajtású volt

A nemi szervek stimulálásnak története egészen az ókorig nyúlik vissza, ugyanis számos bizonyíték utal arra, hogy őseink sem vetették meg a szexuális örömöket. Kőből és fából faragott eszközökkel juttatták magukat a csúcsra. Az első vibrátort nagyjából egy időben találta fel egy angol és egy amerikai fizikus az 1800-as évek végén. Az átütő sikert végül az amerikai George Taylor gőzmeghajtású szerkezete érte el, ami egy asztalra helyezhető gép volt és egyszerűen csak Manipulátornak nevezték.

2. Még a babák is csinálják. Ráadásul az anyaméhben!

A maszturbálással kapcsolatos első emlékeink a tinédzseréveinkből származnak, azonban már jóval hamarabb rájöhettünk arra, hogy bizonyos ismétlődő mozdulatok különleges örömet okozhatnak. Természetes folyamat, hogy a gyermekek felfedezik a testüket, és eközben megismerik annak működését. Megtapasztalják, mi okoz örömet, mi megnyugtató. Ez viszont már az anyaméhben elkezdődik. Spanyol kutatók nemrég arról írtak tanulmányt, hogy a férfi magzatok képesek méhen belüli önkielégítésre.

3. Érintés nélkül is lehet

Rengeteg cikk született már arról, hogy az orgazmus átlagosan 6-10 másodpercig tart, ám vannak olyan szerencsés nők, akik akár fél percig is élvezhetik ezt a pillanatot. A mázlisták! Nem mindenkinek van azonban szüksége segédeszközre, egy másik félre, vagy a saját kezére ahhoz, hogy elélvezzen. A férfiak egy része, méghozzá 0,06 százalékuk képes úgy is a csúcsra jutni, ha csak a képzelőerejét használja. Az orgazmushoz pedig meg sem kell fogniuk a szerszámaikat.

Forrás: Shutterstock

4. Ájultan az ágyban

A maszturbálás segíthet legyőzni az álmatlanságot. Talán mindannyian tapasztaltuk, hogy egy kis játék után úgy alszunk, mint a kisbabák. Nők nem kis része képes olyan magas csúcspontra jutni az önkielégítés során, hogy elájul orgazmus közben. Ez persze szex közben is megtörténhet, szóval ha partnerünk rögtön a beteljesülés pillanatában horkolni kezd, az nem annak szól, hogy belealudt volna az együttlétbe. Pont ellenkezőleg: ájulásig gyűrtük vele a lepedőt. Ritka esetben akár rosszul is végződhet az orgazmus, több esetről is tudni, amikor az élvezés pillanatában kapott szívrohamot az illető.

5. Nem minden sperma egyenlő

Ha azt gondolnánk, hogy ugyanaz a sperma távozik a férfiakból szeretkezés és maszturbáció közben, nos akkor tévedünk. Már három évtizeddel ezelőtt is bebizonyították japán kutatók, hogy a szexelés során termelődő sperma több spermiumot tartalmaz, mint az, ami az önkielégítés során távozik. De nem csak a milyensége, hanem a mennyisége is változó lehet, így tényleg nincs két egyforma sperma.

+1 Az orgazmus csillapítja a fájdalmat

Bizonyított tény, hogy a szex, pontosabban az orgazmus hatékonyabban csillapítja a fejfájást, mint bármelyik gyógyszer. Sőt képes még a migrént is enyhíteni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.