szex kibeszélő magazin párkapcsolat szexuális élet Intimitás
A nők sokszor aggódnak amiatt, hogy az elvárthoz képest vajon elegendő alkalommal bújnak-e ágyba a párjaikkal. Hajlamosak arra is, hogy más párokkal hasonlítják össze az együttléteik számát, ami, ha drasztikusan különbözik másokétól, akkor kétségbeesve omlanak össze, hogy valami nincs rendben a magánéletükkel.

Nők körében gyakran felmerül az a kérdés,ki és hányszor bújik ágyba a pasijával. Ilyenkor sokan kerülik a témát, mert félnek attól, ha kiderülnek a valódi számok, akkor arra is fény derül, hogy ez nem elegendő, ez a kapcsolat így halálra van ítélve. De egyáltalán van ilyen, hogy általánosan elegendő? Valóban másokhoz mérve kell belőni azt, hogy hányszor van kedvem lefeküdni a pasimmal egy héten? Na, ne már.

Szeretünk a barátnőimmel tabu témákat feszegetni, nemrég feljött a szex és annak gyakorisága a párkapcsolatban. Gondolkodás nélkül mindenki elárulta, hogy heti hány alkalommal van szex otthon. Elég vegyes volt a felhozatal. Szabina barátnőmék 12 év után kétnaponta összebújnak, történjék bármi, Rita barátnőmék viszont heti egy, kéthetente egy-két alkalommal. Zsuzsi a párjával pedig ezt egyáltalán nem tartja számon, elmondta, hogy volt rá példa, hogy két hétig nem történt semmi, majd az azt követő hét szinte minden napján szexeltek a pasijával. Én Zsuzsihoz hasonlóan nem kívánom mindig ugyanannyira a szexet, előfordult, hogy egy hétig eszembe se jutott, de előfordult olyan is, hogy heti több alkalommal együtt voltunk a párommal.

Ez tényleg akkor működik jól, ha nincsenek kőbe vésett számok és semmi nincs erőltetve.

Ahogyan nincs arra sem egy általános séma, milyen a legjobb pasi vagy legjobb nő, vagy mit jelent pontosan szerelmesnek, boldognak lenni, így arra sincs, hogy heti hány szexuális együttlét a normális egy párkapcsolatban. A saját szexuális életünket máséval összevetni, máshoz hasonlítani pedig a legnagyobb hülyeség a világon.

Forrás: Shutterstock

Gondoljunk csak bele! Ha neked a barna hajú, izmos pasik jönnek be, nekem meg a szőke hajú, magas vékony srácok, attól te vagy én nem vagyunk se jobbak, se rosszabbak a másiknál. Ez nem jelenti azt, hogy neked vagy nekem rossz lenne az ízlésem. Ez azt jelenti, hogy mások vagyunk, mások a szokásaink, mások az igényeink. Ez a hálószobában is ugyanúgy érvényes. Van, aki számára a testi vágyak kielégítése a legfontosabb egy párkapcsolatban és van, aki a mély beszélgetésben, ölelkezésben találja meg a legnagyobb vigaszt és nyugalmat.

Ha a barátnőd és a pasija heti 5 alkalommal bújik ágyba, te és a párod pedig csupán hetente egy alkalommal, nem jelenti azt, hogy a ti kapcsolatotokkal probléma lenne. Ha ez a szám neked és a párodnak ideális, a heti egy összebújás kielégít mindkettőtöket és egyikőtök sem vágyik másra, többre vagy kevesebbre, akkor teljesen felesleges összehasonlítani ezt bárki más szokásaival.

Sőt, ebben az egészben pont ez a szép! Ahányan vagyunk, annyiféleképpen szeretnénk élni az életünket, ami akkor a legcsodásabb, amikor hasonló a hasonlóval kapcsolódik. Ha ez megtörténik, akkor nincs értelme túlagyalni a dolgokat. Szexeljetek annyit és szeressétek egymást úgy, ahogy nektek jól esik! Ha pedig bárki elégedetlen, ne féljetek nyitni és kommunikálni a másikkal.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.