Férfivélemény: őszintén a női sztereotípiákról

Nőként engem kifejezetten bosszantanak azok a sztereotípiák, melyek a nememhez kapcsolódnak. Megkérdeztem pár férfi barátomat, hogy nekik mi a véleményük, van-e masszív valóságalapjuk, vagy csupán a gyenge általánosítás csapdájába esünk, ha ez alapján nézünk egy nőt?

Menstruációs megőrülés

Rengeteg hirdetés és vicc szól arról, hogy ebben a pár napban a nők mennyivel érzékenyebbek, feszültebbek, már-már házisárkányokká válnak, nem beszélve arról, hogy 0-24-ben csokoládét csokival esznek.

„Őszintén? Én ledöbbentem az első barátnőmnél. Azt a hisztit, amit a menzesz előtti nap levágott, nem kívánom senkinek. De ez csak egy nap volt, utána nem volt semmi különösebb dolog. A másik három csajomnál még ennyi sem volt. Visszagondolva, talán érzékenyebbek voltak így lelkileg, meg több sírós, romantikus filmet kellett nézni, de ezt a csokis sztorit én nem tapasztaltam" – Bence (25)

„Egyetlen hölgynél tapasztaltam ezt a sztereotípiát, de gyanús, hogy ő egy kicsit rájátszott a dologra. A hasfájdalom az oké, az volt mindnél, próbáltam segíteni melegítős párnával, gyógyszerrel. A „megőrülés" részt túlzónak érzem, inkább kicsivel ingerültebbek voltak az elején, de miután már tudtam a ciklusuk idejét, ezt könnyen kezeltem, mert tudtam, hogy nem nekem szól, hanem a hormonoknak" – Andris (29)

„Két barátnőm is hozta ezt, szóval nem hiszem, hogy akkora kamu lenne. Tényleg sok csokit evett ebben a pár napban mindkettő, és mondhatni hiperérzékenyek voltak" – Dávid (31)

Étteremben csak saláta

Az összes film gyakorlatilag vagy ezt mutatja be, vagy ezt figurázza ki. Egy nő étteremben csak és kizárólag könnyű ételt rendel, ami vagy csirkemell, vagy valamilyen saláta, míg a vele szemben ülő férfi igazi testes ételt fogyaszt.

„Én még életemben nem találkoztam olyan csajjal, aki salátát rendelt volna. Ez is olyan Szex és New York-os butaság szerintem. Persze, nem azt mondom, hogy egy olyan randin, amikor kilátásban van az együttalvás, jó, ha betol egy oldalast marhapörkölt körettel, de én aztán sose néztem rossz szemmel egy csajra, mert az olasz étteremben kikért magánk egy húsimádó pizzát. Egye, ami jól esik" – Bence (25)

„Ez vicces, mert tapasztaltam ezt. Étterem, hölgy salátát rendelt, én meg levest, főételt és desszertet is. Kínos volt, mert én végig ettem ő meg nem. Pár találkozó után újra elvittem étterembe, és megkérdeztem, mit szólna, ha kétfős tálat rendelnénk, ő meg belement. Csodás volt látni, ahogy evett, nem pedig csipegette a zöldet" - Andris (29)

Forrás: Shutterstock

„Én ilyet csak filmben láttam. Amikor én mentem el egy nővel étterembe, simán ettek, amit szerettek volna" - Dávid (31)

Egy nőre mindig órákat kell várni

Ruhaválasztás, smink, frizura... mire egy nő elkészül – legyen az akár egy laza délutáni séta – bizony a férfinak órákat kell rá várnia.

„Azért ennek van valóságalapja, de szerintem ez is csak magatok miatt alakult így. A barátnőimet mindig imádtam smink nélkül, ahogy reggel a kis kóci hajukat lazán összefogták. Ők viszont teljes puccba vágták magukat, ha például átmentünk egy haverhoz. Ez a puccba vágás pedig hajmosást, tusolást és miegymást jelent, ami azért nem tíz perc" – Bence (25)

„Őszintén, van, amikor én készülődöm hosszabban. Fontos a külsőm, szakállam van, ami plusz idő, a ruhaválasztásnál is én szoktam többet a szekrénynél tölteni. Ez most nagyon cink? Hát mindegy, ez van, vállalom" – Andris (29)

„Én már taktikusan 2 órával előbb szólok, hogy lassan indulni kellene, ha mondjuk vendégségbe megyünk, de a boltba vagy sétához szerencsére még egyik sem készülődött órákat a fürdőben" - Dávid (31)

 Nyitókép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek