A pasik gondtalan élete, avagy a női lét mindig nehezebb

A minap összeültünk a barátnőimmel egy amolyan igazán csajos estén, ami manapság egy laza Zoom értekezletet jelent, én pedig kapva kaptam az alkalmon, hogy kifaggassam őket, mitől is gondtalanabb a pasik élete, mint a miénk.

Három húszas évei közepén járó csajszi, akik már mind különélnek a szüleiktől – egy a párjával, egy egyedül, egy pedig két lakótársnővel.

 

„Mitől érzitek úgy, hogy a pasik élete gondtalanabb?"  

Gabi: „Eleve már a testük, a szervezetük is sokkal könnyebbé teszi az életüket."

Luca: "Most arra célzol, hogy nincs havi bajuk?"

Itt a csajszik megbeszélték, hogy a menstruáció alóli mentesség mennyivel gondtalanabbá is teszi a férfiak életét. Nincs hasi görcs, fájdalom, nem kell mosdót keresni, hogy betétet vagy tampont cseréljenek, nem kell erre költeni sem. Ebből jött maga a nemi szerv kérdése. A hüvely sokkal érzékenyebb, jobban ki van téve a fertőzéseknek, pisilni sem lehet vele bárhol és bármikor. A férfiak csak ide-oda lóbálják a micsodájukat, és ezzel le is tudták az altáji dolgokat. Mennyivel egyszerűbb!

Fanni: "Én attól kapok hülyét, hogy míg én reggel minimum egy órát pakolom az arcomra a vakolatot, a hajamra a lakkot meg a hajcsavarót, addig az édesem csak felébred, és már is egy félisten."

Gabi: "Hát ezen én is mindig kiakadtam. Ezért sem szerettem, ha nálam alszik egy pasi, mert komolyan kisebbségi érzésem támadt a reggeli fejünktől a tükörben. Mennyivel gondtalanabb a dolguk reggelente, csak fogat mosnak, megmossák az arcukat és kész is vannak. Egy pasinak még a karikás szem és a kissé kócos haj is jól áll."

Luca „Igen, ez érthetetlen. Nem lehet, hogy mi csajok szúrtuk ezt el? Lehet, hogy magunkkal szemben nagyok az elvárásaink?"

Gabi: „Ne szórakozz, hát te is láttad már magadat reggel, meg a fickót, aki épp nálad aludt. (nevetés) Most őszintén, ha nem vagy Palvin Barbi, akkor reggel minimum fél órával korábban kell kelned, hogy valahogy kinézz, mire ő is ébred."

Forrás: Shutterstock

Fanni: „A szőrről és a testszagról meg még nem is beszéltünk. Én gyantázom magam, a hajamra vitamint szedek, lakkozom a körmöm, magas sarkút hordok, feltolom a melleimet... ő meg? Hetente egyszer megigazítja a borostás kis arcát, kényelmes ruhákban jár, és még így is gyakran jobban néz ki, mint én."

Gabi: „Ez még hagyján. Nekik annyi dolguk van, hogy kicsit odafigyeljenek a kajára, és edzegessenek, és máris ott a kellemes külső. Mi nők meg vért izzadunk a súlyok alatt, hogy valami kis formát nyerjünk a fenekünknek."

Fanni: „Persze, meg mi szülünk gyerekeket és mi is esünk ki a munkából emiatt három évre. Ők meg élik tovább az életüket, mint Jani havason."

Luca: „Fanni, azért ez nem ilyen egyszerű. Így felszínesen lehet, hogy most azt érezzük, nekik tényleg gondtalan a miénkhez képest az életük, de lássuk már be, hogy rengeteg nyomás van rajtuk a nemükből adódó elvárások miatt: férfiasság, védelem, önbizalom, erő... „

Fanni: „Jó, hát igen, ebben igazad van, mert én például szeretek erős nő lenni, de úgy, hogy tudom, itt van mellettem az erős férfim, akire bármikor támaszkodhatok."

Gabi: „Most tényleg menjünk bele a munkahelyi megkülönböztetésbe, a sötétedés utáni utcán való séta veszélyeibe, a szexuális zaklatásokba, a „30 évesen még nincs gyereked"? kérdésekbe, és még sorolhatnám? Egyértelműen egyszerűbb egy férfi élete."

Luca: „Nőként láthatod így, vagyis láthatjuk így, de az egyszerűbb nem mindig gondtalanabb, és itt most ez volt a kérdés."

A csajok végül kiegyeztek abban, hogy férfiként könnyebb érvényesülni a világban, a külső tekintetében is egyszerűbb a dolguk - hiszen csak az Ördögnél kell egy fokkal szebbnek lenniük -, de van számos olyan élet-feladat és társadalmi elvárás, amit nőként mi nem ismerhetünk, de érinti a férfiakat. Mondjuk Gabi tartja magát ahhoz, hogy egy pasi sokkal gondtalanabbul él, mint egy csajszi.

Nyitókép: shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek