Az unalom miatt fogod elhagyni? - A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa

Egy kapcsolat eleje mindig nagyon izgalmas, de pár év alatt bizony ez a fajta ingergazdag közeg elmúlhat, ami sok esetben vezet megcsaláshoz, vagy egyszerű unalmas megszokáshoz, amiből már nagyon könnyű kilépni.

Az ismerkedési szakasz hosszát a kapcsolat intenzitása válogatja, de lássuk be, hogy az elején még lényegében csupa új dolgot tudunk meg a másikról, különböző helyzetekben ismerjük meg a reakcióit, sőt, az „együtt" érzés megtapasztalása is minden csak nem unalmas.

Pezsegsz, ha randira készülsz, megdobban a szíved, ha látod, hogy üzent neked. Aztán összeköltöztök, vagy épp minden estét együtt töltitek valamelyikőtöknél, és elindultok az unalom felé vezető úton.

Új külső ingerek híján még a legszuperebb kapcsolat is kifullad, hiszen nem tudtok egymásnak pezsgést nyújtani. Ugyanaz a munkahely, ugyanazok a barátok, ugyanazok a programok... mind ismert dolgok, amik egyrészt biztonságot nyújtanak, ugyanakkor nyitnak is az agyban és a szívben egy kis ajtót az újra, amit nem zársz be.

A megcsalás – itt pedig nem kell elmenni a testi kapcsolatig -, mindig ezen az ajtón kopogtat, és, ha elég érdekesnek bizonyul, akkor bizony kopogtatás helyett egyből be is fog nyitni.

Mi is tulajdonképpen az unalom?

 

Az unalom egy érzés, mely beleragaszt a végtelennek tűnő jelenbe, amivel elégedetlenek vagyunk, ami semmit sem ad.  

Forrás: Shutterstock

Gyerekkoromban nagymamám mindig azt mondta, csak a buta emberek unatkoznak. Ez belém égett, így pedig mindig azon voltam, hogy valamivel el tudjam magam foglalni, hogy sose érezzem az unalmat. Felnőttként aztán rá kellett jönnöm, hogy az unalomnak is meg van a maga szerepe, de csak ritkán éreztem. Akkor is általában egyedül itthon. Szinte már féltem ettől az érzéstől, és, ha egy beszélgetés alkalmával, vagy társsággal unatkozni kezdtem, akkor vagy húztam egy váratlant, vagy egyszerűen kiléptem belőle. Így jártak a kapcsolataim is. Nem kezeltem túl tudatosan ezt a dolgot.
Ennél már a negatív érzésekkel járó helyzetek is jobban pezsgetnek, jobban élvezem őket. Vagyis élveztem. Igaz lehet, hogy az ember a korral változik. Az unalmas kiszámítható is egyben, ami az élet bizonyos területein kimondottan jól jöhet.

A párkapcsolaton belül azonban az unalom egyszerűen egy gyilkos. Lassan öli meg a köztetek lévő érzelmeket.

Unalmas esték, unalmas közös programok, unalmas szex, unalmas beszélgetések... Bizony ezek akár rövid idő alatt is képesek egymástól távolra lökni benneteket. Szereted? Akkor ne engedd, hogy az unalom miatt menjen tönkre a kapcsolatotok!

 

Vedd fel az „Ellen Ripley" pózt, és végezz az ellenséggel, az unalommal!  

Elsőként fel kell ismerned, hogy a közös életetek mely területeire is terjedt már szét az unalom, majd módszeresen fel kell állítani egy stratégiát, hogy ki tudd űzni. Ehhez kell egy társ, hiszen ketten minden könnyebb.

Üljetek le, és én-üzenetekkel mondd el neki, hogy az unalom hol jelentkezik, és szeretnéd, ha együtt, a közös jövőtökért leszámolnátok vele.

  • Unalmas esték? A sorozatok nézése helyett vegyetek pár felnőtteknek szóló társast! Nem az erotikus játékokra gondolok, hanem olyanokra, amik szövevényesek, hosszabbak és izgalmasabbak a gyerekkorodból ismerteknél. Kezdjetek külön hobbiba, amiről esténként lehet beszélgetni.
  • Unalmas közös programok? Lépjetek ki a komfortzónátokból! Kérdezzétek meg 3-4 ismerősötöket, hogy ők mit fognak csinálni a hétvégén, ezeket a válaszokat írjátok fel egy papírra, tegyétek egy kalapba, majd húzzatok belőle. Izgalmas, pezsgő érzés lesz.
  • Unalmas szex? A legegyszerűbb, ha a pironkodást hátrahagyva új dolgokba kezdtek: a lakásban máshol csináljátok, jelmezbe bújtok, rendeltek valamilyen izgalmas játékszert közösen.

Az unalom ellen tehát lehet tenni, de csak addig, amíg bele nem süppedtek annyira a mocsarába, hogy onnan már csak egy targoncás autó húzhat ki, amit bizony egy harmadik fél vezet.

Nyitókép: Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetnek