Totemállat: Így segít engem az életben - esküszöm, nem hülyeség!

Mi a kedvenc állatod? Nos, őszintén? A segítő totemállatodat nem a kedvenced fogja megszemélyesíteni, ebben az esetben más megközelítést kell alkalmaznod. Segítek!

A totemállat fog rád találni, ő lesz, aki személyiséged egy darabját magában hordozza, vagyis inkább fordítva, valamint segít, tanácsod ad, gyógyít, sőt, akár a tanítod, mestered is lehet.

Képtelenség? Micsoda ökörség! Ez megint valami humbug spirituális marhaság? – ezek a gondolatok játszódtak le benned? Nincs ezzel semmi gond! Dönthetsz úgy is, hogy mivel te tökéletesen elégedett vagy az életeddel, nincs szükséged segítségre. Ám, ha mégsem érzed az egyensúlyt, nos, ebben az esetben nincs mit veszítened, de rengeteget nyerhetsz!

A totemállatról elsősorban az őslakos amerikaiak, az indiánok juthatnak először eszedbe, ami nem véletlen, hiszen a sámán-hitvilágra volt leginkább jellemző egy-egy védő lény, leggyakrabban valamilyen állat emberhez való társítása. Ezek már születésünkkor mellénk szegődnek, de csak később leszünk képesek érzékelni őket, rájönni, hogy mi is a mi totemállatunk.

A modernkori ember számára szinte már láthatatlanok ezek a segítő lények, de némi nyitottsággal és a szellemed megtisztításával te is megtalálhatod és használhatod. Ne félj, semmiféle mágiáról, vallásról nem lesz szó. Egy lehetőséget nyújtok számodra, hogy jobban megismerd, megértsd magad, ami közelebb vihet a gyakorlati kiegyensúlyozott élethez.

Én közel 35 évig éltem a totemállatom felismerésének hiányával. Amikor azonban engedtem lecsillapodni a tudatomat és ezzel egyidőben felszabadítottam a tudatalattimat, ráleltem az addig sötét burokban tartott totemállatomra. Azóta sokszor segített nekem, akármennyire is hihetetlennek tűnik. Alapvetően nem is kerestem, nem tudtam semmi konkrétumot a totemállatokról, egyszerűen csak megjelent egy imagináció során – vezetett, képalkotási meditációs gyakorlat -, és tudtam, hogy ő mindig is mellettem volt, szorosan kapcsolódott hozzám, de nem voltam képes teret adni neki. Tőle megkapom az osztatlan figyelmet, a szeretetet, mindig velem van, számíthatok rá és segít, ha arra van szükségem. Tudom, furán hangzik, de valóban, azóta mentálisan erősebb lettem, könnyebben nézek szembe a nehézségekkel és jobban bízom magamban, több kreatív energiát tudok felszabadítani és nőtt az önbecsülésem is. Nem mellékesen pedig őszintén látom magamat: képességeimet, erősségeimet, gyengeségeimet, amik nagy hasznomra vannak a személyes fejlődésem során. Ezek a változások nem csak számomra, de a környezetemben lévő számára is nyereség.

Forrás: Shutterstock

Egyébként a totemállatokkal való munkát, még egy amerikai pszichológus, José L. Stevens is elismeri. Ő az imagináció során találta hasznosnak, mivel tapasztalatai alapján ezek segítségével kliensei könnyebben találtak rá a benső hangjukra, ami által fejlődni tudtak például az önértékelés, önismert területén – nem véletlen tehát, hogy én is ebben az állapotban találtam rá a sajátomra.

Nem kell azonban feltétlenül pszichológushoz vagy más meditációt végző szakemberhez fordulnod, hogy rálelj a segítő állatodra.

Így találd meg a totemállatodat!

Figyeld az álmaidat! Amennyiben rendszeresen álmodsz ugyanazzal az állattal, függetlenül attól, hogy milyen szerepet tölt be, meg is találtad a totemállatodat. Nem biztos, hogy elsőre kedves, lehetséges, hogy egy pók, amitől egyébként félsz. De sose feledd, jelentéssel bír az életedben!

Meditálj! Válassz egy olyan időpontot és helyet, ahol nyugodt, csendes légkör vesz körül és egyedül lehetsz. Ülj vagy feküdj, ami neked kényelmes, hunyd le a szemedet, majd lazítsd el az izmaidat. Képzelj magad elé egy békés, természetközeli helyet, ahol messzire lehet látni. Észreveszel egy apró pontot a távolban, közelít feléd, de nincs benned félelem, nem fenyeget téged. Egyre közelebb ér, és már látod, hogy ez egy állat. Milyen állat? Beszél hozzád, próbál kommunikálni? Meg is kérdezheted tőle, hogy ő e a totemállatod.

Ez a módszer nem biztos, hogy elsőre sikert hoz, hiszen a napi feladatok, a stressz elengedése nélkül nem tudsz elég nyitottá válni. Próbálkozz többször, de sose erőltesd!

A következő cikkben bemutatok pár totemállatot és a hozzájuk tartozó jelentést!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek