Az önismereti utazás olyan meglepetéseket is tartogathat, amikre nem is számítottál

utazás kibeszélő önismeret magazin spirituális
Akárhányszor egyedül elutazom valahova, mindig kitágul a világ, és egyre több felfedezést teszek magammal kapcsolatban. Sokkal nyitottabban szemlélem a világot és másokkal is könnyedén kezdeményezek beszélgetést.

Ha új helyre látogatunk, az egy jó tanulópénz lehet, és sok mindenre megtaníthat. Nem véletlen, hogy évről egyre többen kelnek útra, és vágnak neki különböző zarándokutaknak, ami szintén egy jó irány lehet, hiszen ha egy kicsit is elvesztettük a fonalat, és nem tudjuk merre folytassuk tovább, akkor az egy kiváló lehetőség önmagunk megismeréséhez.

Az utazás felnyitja a szemünket és segít abban, hogy túllépjünk a saját énünkön, megnyíljunk mások előtt.

Ez egy magányos, de közös tevékenység is egyben. Magányos azért, mert egyedül vágunk bele, hogy elinduljunk az önismeret rögös útján, viszont utunk során találkozhatunk olyan emberekkel, akikkel közös a célunk, és osztozhatunk az élményekben is. Ismeretlen terepen jól esik másokkal is beszélgetni, akik valószínűleg ugyanazon mennek keresztül mint mi, így külön öröm, hogy osztozhatunk a tapasztalatainkban. Fontos azonban, hogy olyan útitársakat válasszunk, akikkel szívesen töltjük együtt az időt, és akikben megbízunk.

Utazás közben megtanuljuk, miként távolodhatunk el a szürke hétköznapoktól és zárhatjuk ki azokat a gondolatokat, amikkel ilyenkor jobb, ha nem foglalkozunk. Ahogy haladunk előre, és egyre több időt vagyunk távol, úgy egyre csak távolodunk minden mástól, és a megoldandó feladataink is egyre kisebbeknek tűnnek. Egy hosszabb út alkalmával pedig válaszokat kapunk a bennünk felmerülő kérdésekre.

Forrás: Shutterstock

Minden egyes alkalommal, ha idegen helyre utazom, felfedezek magamban valami újat. Nyitottan szemlélem a világot és élvezem az utam minden egyes pillanatát. Sokkal felszabadultabb vagyok ilyenkor és igyekszem minden zavaró tényezőt kizárni. Szeretek eltávolodni a problémáktól és csak a jelenre fókuszálni, esetenként még a telefonomon is kikapcsolom az értesítéseket.

Amikor hazafelé tartok, és már a repülőgépen ülök, örömmel nyugtázom, hogy mindent egyedül megoldottam, és semmi sem lehetetlen. Bármire képesek vagyunk, ha nagyon szeretnénk, és az akadályok, amiket a hétköznapokban saját magunk elé görgetünk, azok valójában csak megoldandó feladatok, s ezekkel meg tudunk birkózni, ha nagyon szeretnénk.

Az utazás segít, hogy könnyebben túllendüljek egy adott problémán, és mintha a lelkemet is felszabadítaná. Gyorsabban túlleszek akár egy szakításon is. Ám, azt sosem feledem, hogy bárhová is utazzak, a lelkemben dúló csatákat mind magammal cipelem, azok nem szűnnek meg egy csettintésre. De erre gyógyírt jelenthet a távolság, amikor kívülről veszem szemügyre az adott nehézséget az életemben, és megpróbálok eltávolodni attól. Sok minden függ a hozzáállásunktól és attól, miként közelítünk meg egy adott problémát. A megfelelő távolságból nézve minden eltörpül és az idő megszépíti a nehézségekkel teletűzdelt élményeket.

Nyitókép: Shutterstock

Te már érezted azt, hogy az utazás eltávolít egy-egy nehézségtől?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.