felnőtt önkielégítés Tények Váradi Fanni érdekességek maszturbáció maszturbálás
A maszturbáció a leggyakoribb szexuális tevékenység. Ennek ellenére talán erről beszélünk a legkevesebbet. Pedig mindenki csinálja: fiatal, idős, férfi és nő.

A legtöbb ember maszturbál, ennek a gyakorisága nagyban függ az életkortól, az ember nemétől, egészségi állapotától és szexuális szokásaitól. Az eredmények nem túl meglepőek: a férfiak hajlamosabbak maszturbálni, mint a nők. A tinédzserek és egyetemista korúak maszturbálnak leggyakrabban - heti 2-3-szor - és ez életünk során csökken.

Azt hiszem, hogy eddig nem sok újdonságot mondtam, úgyhogy most megosztanék veletek 5+1 tudományos és történelmi érdekességet, amikről valószínűleg még nem hallottatok.

1. Az ókori egyiptomiak tisztelték a maszturbációt.

A legenda szerint Atum isten úgy teremtette a világot, hogy szétsprickolta értékes nedvét az univerzumban. Ezt a tevékenységet minden évben meg kellett ismételni, ha az ember azt akarta, hogy jó termése legyen.

Egy másik szokás szerint a fáraók egyik uralkodói kötelessége volt, hogy a Nílus vizébe maszturbáljanak, hogy az egész évben termékeny legyen. Miket meg nem tesz az ember a népéért...

2. Onán vétke, vagyis bűn a maszturbáció?

A zsidó és keresztény vallásban a maszturbáció kérdésköre Onán történetéhez köthető. Az Ószövetségben Isten megparancsolja Onánnak, hogy vegye feleségül halott testvére özvegyét és támasszon utódot bátyjának. Onán viszont meg akarta örökölni elhunyt testvére vagyonát, ezért az együttlétek után inkább a földre "ontotta magát". Isten büntetésül megölte Onánt ezen tettéért.

Ezért a vallásos hagyományban ez úgy maradt meg, hogy a tanítások szerint a maszturbáció bűn. Ezt sok szakember vitatja, hiszen ha figyelmesen elolvassuk a történetet, Onán esetében nem önkielégítés, hanem a természetes fogamzásgátlás egyik fajtája, megszakításos közösülés történt.

3. A vibrátorok a nők legjobb barátai.

A nők gyakran használnak vibrátort - és ezt elég régóta teszik. A vibrátor elég hamar a háztartások része lett, valójában az ötödik volt az elektromos kütyük sorában, amit engedélyeztek otthoni használatra. A varrógép, a ventilátor és a teáskanna után a kenyérpirítót követte a sorban. Gyakorlatilag hamarabb került egy átlagos háztartásba vibrátor, mint tévé vagy porszívó.

Forrás: Shutterstock

4. Mindenki csinálja!

Mindenféle szexuális beállítottságú ember maszturbál. Még az aszexuálisok is. A kutatások azt mutatják, hogy az önmagukat aszexuálisnak tartó emberek is beszámolnak ilyen tevékenységről, bár jellegében kicsit különbözik az átlagostól.

Ezt a fajta önkielégítést egyébként "nem irányított" maszturbációnak hívjuk. Ami azt jelenti, hogy a tevékenység erotikus fantáziák nélküli.

5. A leggyorsabb útja az orgazmus elérésének.

A beszámolók szerint a nők átlagosan 2 perc alatt jutnak a csúcsra, amikor egyedül vannak, míg ugyanez átlagosan 45 percbe telik partnerrel. Általában valaki akkor maszturbál, ha szexuális élvezetre vágyik. A páros szexet viszont kezdeményezheti egyoldalúan a partner is, és annak ellenére, hogy valaki ilyenkor kedvet kap hozzá, nem teljesen ugyanaz a motiváció, mintha a legelejétől szexuális felszabadulásra vágyna.

Ezen kívül ki más ismerhetné jobban a testünket és szexuálisan érzékeny pontjainkat, mint önmagunk? Természetesen a megfelelő odafigyeléssel és nyitottsággal ez a partnernek is megtanítható.

+1 Nincs olyan, hogy túl sok.

Nincs olyan, hogy valaki jól, rosszul, túl keveset vagy túl sokat csinálja. Ameddig egészséges, szexuálisan elégedett és magabiztos vagy, addig senki nem mondhatja azt, hogy ne csináld ennyit vagy tedd meg gyakrabban.

Viszont, ha úgy érzed, hogy nem tudsz kihagyni egy napot maszturbáció nélkül, az problémát jelez. Ha azon kapod magad, hogy elhanyagolod a párod, csak azért, hogy több időt tölts egyedül az ágyban, vagy beteget jelentesz emiatt a munkahelyen, akkor mindenképpen érdemes szakmai segítséget kérned.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.