Hidd el, nagyon is jó, ha fiatalabb pasival jársz! Ezt tudják ők!

Amióta az eszemet tudom, mindig az volt bennem, hogy nálam csakis az idősebb pasik jöhetnek szóba. Fogalmam sincs miért - lehet, mert apukám is nyolc évvel idősebb az anyukámnál – de valahogy ez berögzült. Talán az a kép élt bennem, hogy egy idősebb férfi érett, megbízható, komoly, képes biztonságot nyújtani. Ezért sosem kerestem még a velem egykorú pasik társaságát sem, aki akár csak fél évvel is fiatalabb volt nálam, egyből kiesett. 

Amikor úgy döntöttem, adok egy esélyt a Tindernek, akkor is a 2-3 évvel idősebb korosztálynál kezdődött a szűrés, és a felső határnak a 15 év korkülönbséget lőttem be, cseppet sem zavart volna, ha ennyivel idősebb a párom. De az hogy 1 évvel fiatalabb legyen, szóba sem jöhetett. Néha viszont rákukkantottam az appon erre a korosztályra, és megdöbbenve láttam, hogy mennyivel „jobb a felhozatal" a nálam pár évvel fiatalabbak között, de még ez sem tántorított el.

Aztán a sokadik elvált, lelki sérülésekkel teli gyerekes pasi után úgy döntöttem, hogy na elég, most kipróbálok valami újat, feladom az elveimet, és tegyünk egy próbát a fiatalabb férfiakkal. Be kell vallanom, harmincon túl rájöttem, hogy bizony sok előnnyel jár, ha nem idősebb férfivel randizik az ember, hanem a húszas évei végé felé járó vagy a harmincas évei elejét taposó pasival. Elárulom, miért!

Máshogy állnak a szerelemhez.

A legszembetűnőbb különbség az, hogy ők teljesen máshogy állnak egy kapcsolathoz. Itt nem arra kell gondolni, hogy nem veszik komolyan, vagy hogy egyszerre három nővel kavarnak. Arról van szó, hogy ők még nincsenek túl annyi csalódáson, esetleg egy rosszul sikerült házasságon, amiből van gyerek is, ezért még sokkal nagyobb lelkesedéssel, bizalommal, szenvedéllyel, optimizmussal mennek bele egy szerelembe. Nem hoznak magukkal annyi berögzült rossz sémát a korábbi kapcsolatiakból.
Nem látom rajuk azt a megkeseredést, befásultságot, óvatosságot, amit egyébként sajnos már magamon is érzek a sok rossz tapasztalat miatt. Egy fiatalabb pasi viszont képes ebből kirángatni, visszarepít abban az állapotomba, amikor még nem sérültem annyiszor, és a szerelemben csak a szép dolgokat láttam. Itt nincs az az óvatoskodás, félelem, hogy valami megint rosszul sül el, velük meg lehet élni igazán az érzelmeket és az önfeledt szerelmet.

Forrás: Shutterstock

Kalandra fel!

Mellettük biztos, hogy nem fogsz unatkozni. Nem mondom, hogy egy negyvenes éveiben járó férfi számára már csak a kanapén punnyadásból állhat egy hétvége, de előfordul, hogy ott már gyerek van, így nem lehet annyira szabadon tervezni, vagy egyszerűen ők már néha előnyben részesítik a nyugisabb programokat. Viszont egy fiatalabb férfiben sokkal több az energia és a kalandvágy. Ők bármiben benne vannak, sőt rengeteg ötletük is van. Nem fognak nemet mondani egy vadvízi evezésre vagy egy spontán balatoni kiruccanásra. De ha úgy tartja kedvünk egy őrült bulit is összehozhatunk. Én e tekintetben sokszor merev tudok lenni, és gondosan megtervezek minden programot reggeltől estig, de tőlük megtanulhattam, hogyan lehet ezt teljesen lazán, spontán csinálni, és nagyon jó érzés, hogy nem kell annyit gondolkodni, csak sodródni az árral.

Nem akarnak uralkodni rajtad.

Egy idősebb a férfivel gyakran észrevétlenül is az lesz a felállás a korból adódóan, hogy ő lesz az iránytó fél, mert bölcsebb, tapasztaltabb, többet elért már az életben – bár sajnos ez nem mindig igaz. Néha valóban jó érzés felnézni egy ilyen férfire, de az már nem, ha nagyon elbillen az egyensúly. Ha fiatal pasival jársz, ott talán sokkal inkább egyenlő társai lesztek egymásnak, (már ha te nem nyomod el őt). Én azt tapasztalom, ők kevésbé akarnak irányítani, uralkodni felettem.

Minden szexuális fantáziád valóra válhat.

Nem utolsó sorban több a lendület az ifjú férfiakban a szexet illetően is, hiszen a libidójuk sokkal nagyobb ez tény. A fizikai állóképességükről nem is beszélve! Ők valószínűleg nem passzolnak majd fáradtságra hivatkozva, és velük aztán bátran lehet kísérletezni is, mert nyitottak. Így ha van bármilyen titkos fantáziád akkor, náluk nem kell szégyenlősködni...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek