4 dolog, amit az iskolában nem tanítottak meg nekünk az életről 1. rész

„Ezt mikor fogom használni?" vagy az „erre valóban szükségem lesz?" - kérdések, amik szinte minden diák fejében megfordulnak legalább egyszer a sulis évek alatt. A válasz pedig sokszor lesújtó: Nem, nem fogod sehol se használni a kovalens-kötést, de muszáj átmenned kémiából, ezért kénytelen vagy bemagolni. Elgondolkodtatott, vajon mennyivel másképp élnénk a mindennapjainkat, ha olyan dolgokat is megtanítanának nekünk, amiket valóban jó lenne hasznosítani az életben?!

1. Tartsd távol a gonoszt!

Viccesen hangzik? Pedig halálosan komoly. Hányszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor nem becsülnek minket eléggé? Rengetegszer. Teszünk ellene? Sok esetben nem. Miért toleráljuk, ha olyan emberekkel találkozunk, akik csorbítják az önbizalmunkat? Szakítsd meg a kapcsolatot azokkal, akik tiszteletlenül bánnak veled. A legfontosabb pedig az, hogy hagyd el azt az énedet is, aki szemet hunyt e sok mérgező szituáció felett. Nézz magadba és lásd be, hogy jobbat érdemelsz, hiszen, ha nem így teszel újra hasonló élethelyzetben találhatod magad.

2. Az önbizalmad nem múlhat a külső tényezőktől

Amennyiben az önértékelésed csupán a külső visszajelzésekből fakad - amelyek lehetnek rosszak illetve jók - könnyen a bíráskodók szolgájává válhatsz. Ha nem akarod, hogy megérintsenek a kritikák, akkor el kell engedned azt, hogy csupán a dicsérő szavak miatt érezd jól magad. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem eshet jól a hízelgés, szimplán annyi, hogy ne csak ezért szeresd magad. Az elismerésre való szomjazás valamint az, hogy örökké tökéletesnek tűnj, kizsigerelhet, ennek okán pedig boldogtalan és elégedetlen leszel. Ilyen felfogással pont azt éred el, amitől a legjobban félsz. Ezért, ha hajlandó vagy néha esendőnek, összetörtnek vagy akár teljesen őrültnek mutatkozni, akkor az egyik legnagyszerűbb képességnek a birtokában lehetsz, amit valaha magadénak tudhatsz az életben.

Forrás: Shutterstock

3. "Az vagy, amit megeszel"
Megannyi sértő megjegyzést teszünk saját magunkra nap, mint nap. Ilyenkor pedig bele sem gondolunk: mástól ugyanezek a szavak miképp esnének? A mérgező és rosszindulatú tulajdonságok, amik bennünk élnek hasonló típusú embereket vonzanak. Ha egészségesen gondolkozunk, jóindulatú személyek társaságában találhatjuk magunkat. Ekképpen, ha nem tiszteled magad más sem fog, ha nem szereted magad, nem leszel szerethető. A legegyszerűbb módja annak, hogy tekintélyt szerez az az, ha megtanulod őszintén tisztelni és szeretni önmagad.

4. A probléma nem is probléma
A népszerű hittel ellentétben, 99 százaléka a problémáinknak csupán a fejünkben létezik. Az agyunk és a gondolataink szörnyűséges mumusai, amiken perceken, órákon át vagy akár éveken keresztül is örlődhetünk. Ezzel ellentétben pedig csupán 1 százaléka az, ami valójában történik, a külső tényezők miatt. A legtöbb esetben a bajok nem is akkorák, mint amekkorának véljük. A probléma pedig legtöbbször az, ahogyan vélekedünk a dolgokról.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Ezek is érdekelhetnek