Kutya vagy farkas akarsz lenni? Ne engedj a párkapcsolati nyomásnak!

Hidd el, rossz mintát követsz, ha átmész kutyába egy párkapcsolatban. Ez persze egy oda-vissza játék, tehát a párodtól se várd el, hogy házi kiskedvenccé váljon melletted. Mielőtt legyintenél, engedd meg, hogy elmagyarázzam, mire is gondolok.

Egyedülállóként saját döntéseket hozol, de ahogy kapcsolatba kerülsz valakivel, egyből alkalmazkodni kezdesz? Ne tedd! Attól, mert lett egy szerelmed, még te önmagad maradtál, nem oldódtál fel benne, ahogy ő sem benned.

Ne szelidülj meg teljesen!  

A kutya mindig hűséges, eltűri gazdája minden szeszélyét, és akkor is kitörő örömmel fogadja, ha két nap után tér haza hozzá. Feltétel nélkül bízik benne, még azután is, ha időről, időre rosszul bánik vele, a jutalomfalatért pedig bármire képes. Nem ő dönti el, hogy mikor akar sétálni, hol legyen a fekhelye, teljesen ki van szolgáltatva. Egy szigorú gazda mellett a kutya megtörik, a saját igényeit alárendeli neki. Egy engedékeny gazda mellett viszont képtelen lesz mit kezdeni a szabadságával, mivel ösztönei egy irányító után kiáltanak.

A farkas igazán szabad, önálló akarattal, döntésekkel és felelősséggel. Képes csapatban, falkában működni, de az egyedülléttől se retten meg. Szeretete őszinte, nem függőségből fakad. Nem tűri a rosszat, mer lépni, ha valahol nem bánnak vele jól. Nem hagyja simogatni magát, csak, ha az neki is jól esik, alkalmazkodik, de csak addig a pontig, amíg ő is komfortosan érzi magát.

A kutya nyüszít, a farkas morog...  

Ha kutya vagy, behódolsz a másik akaratának, engeded, hogy szabályozzon. Isteníted a párodat, miközben önmagadat alá sorolod. Az is előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat csak azért nem teszel meg, mert félsz a reakciójától. Egy hosszabb rossz időszak után, némi kedveskedéssel eléri nálad, hogy újra visszaringasd magad a remekül működő kapcsolatod bölcsőjébe. Apró dolgokban is kikéred a véleményét, és azt nem is igazán mérlegeled, csak elfogadod. Legtöbbször magad elé helyezed az ő igényeit, és úgy hiszed, ez boldoggá tesz téged.

Forrás: Shutterstock

Ha farkas vagy, elmondod, ha valami bánt, zavar, ha nem érzed jól magad. Szívesen dicsérsz, támogatsz, hiszen van elég önbizalmad és tudod, mire vagy képes. Önállóan döntesz a munkádról, a vállalt feladataidról, a pénzedről, a költéseidről, a barátaid megválasztásáról, a külön programjaidról. Nem szólhat bele senki abba, hogy mit viselhetsz, hogyan sminkelheted magad, mikorra érj haza, kivel és mivel töltsd a szabadidődet. Nem függsz a másiktól, se érzelmileg, se anyagilag. Tisztelettel, türelemmel fordulsz a párod felé, és ezt vissza is kapod - és ami a legfontosabb, hogy felismered, ha boldogtalan vagy.

Csak akkor lehetsz társ, ha a másikkal egyenrangú vagy, ebbe pedig rengeteg dolog beletartozik.  

Ne add fel önmagad, de állj készen az összehangolódásra. Ez a megfelelő ember mellet nagyon gördülékeny lesz, nem fogod azt érezni, hogy előnytelen kompromisszumot kötöttél. A közös életetek döntéseit együtt hozzátok meg, érvekkel, együtt gondolkodással és mérlegeléssel. Nem szabályozzátok egymást, csupán javaslatokat tesztek, nem szidjátok meg a másikat, de a csalódásotoknak, fájdalmatoknak teret engedtek. Két farkas úgy tud egymással szoros kapcsolatban élni, hogy közben egyik sem nyomja el a másikat, helyette támogatóan, fejlődésre sarkallóan állnak egymás mellett.

Abban az esetben, ha kutyaként viselkedsz, télen melegben lehetsz, és mindig kapsz ételt, de hosszú távon el fogod veszíteni önmagad, hiszen kiszolgáltatod az életedet. Farkasként fázhatsz, éhes lehetsz, de elég türelemmel és tudatossággal megtalálhatod az igazi társad, akivel közösen bármire képesek lehettek, hiszen kiegészítitek, nem pedig elnyomjátok egymást.

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
    Ezt olvastad már?