Érzelmileg bántalmazott nők, ez a cikk most nektek szól!

Ez a cikk most neked szól. Neked, aki érzelmileg bántalmazó kapcsolatban élsz valakivel, és úgy érzed, nem tudsz szabadulni. Talán még magadnak sem ismerted be teljesen, hogy ebben a helyzetben vagy, de érzed, ez így nincs rendben.

És mégis, mindent felülír a másik iránt érzett szereteted. Általában a sérelmeket elszenvedő fél rendkívül erős érzelmeket táplál a bántalmazója iránt. A bántalmazás eleinte kimerül a viccelődő, kritikus megjegyzésekben, de később már mindennapossá válnak a lekicsinylő, gyalázkodó sértegetések.

Az áldozat jó tulajdonságai feledésbe merülnek, és kizárólag a negatívak kerülnek említésre. Mindez olyan formában és gyakorisággal történik, hogy a bántalmazott a végén már elhiszi magáról, hogy egy semmirekellő, buta, csúnya, szeretetre méltatlan ember, aki senkinek sem kell.

Kedves érzelmileg bántalmazott nők! Fontos lenne, hogy minél előbb felismerjétek ezt a helyzetet, és véget vessetek egy minden szempontból káros kapcsolatnak, ami csak elvesz belőletek. Tudom, elképzelhetetlennek tűnik az, hogy van élet ezen a kapcsolaton túl is, és hogy úgy érzitek, nem vagytok képesek a bántalmazó személy nélkül élni. Minden érzéseteket és gondolatotokat átérzem, mert én már megküzdöttem ezekkel a démonokkal. Szeretném, ha tudnátok, hogy nektek is sikerülhet. Képesek vagytok rá, ahogy én is az voltam.

Miután megismertem őt, az első fél évben idillikus volt a kapcsolatunk. Már akkor egyértelmű volt, hogy rengeteg dologban különbözünk, de eleinte ez csak még szorosabbá tette a köztünk lévő köteléket. Egy kis idő után azonban minden egyes különbözőségünk csak egy újabb szög volt a kapcsolatunk koporsójában. Ez a helyzet belőlem a legmélyebb komplexusaimat hozta elő.

Belőle pedig egy elnyomó, fölényeskedő, a másikat alárendelt helyzetbe kényszerítő, kegyetlen személy vált. Egy éven keresztül gyötört, és a szavaival akkora fájdalmakat okozott, hogy már fizikai tüneteket produkáltam.

Minden tulajdonságomat, ami egy kicsit is rossz volt, eltúlzott, és eszerint beszélt rólam másoknak. Az önértékelési problémáim és a féltékenységem miatt elmebetegnek tartott, és súlyos sértéseket vágott a fejemhez - minden áldott nap. "Beteg vagy!", "Nem vagy normális!", "Téged be kéne gyógyszerezni!" - Ezek mind az enyhe sértései közé tartoztak.

Forrás: Shutterstock

Neki semmi sem volt szent. Meggyalázta a boldog gyerekkoromat: "Egyedülálló szülőnek nem szabadna gyereket vállalnia, mert ilyen roncs lesz belőle, mint te." El akarta venni az életemben elért érdemeimet: "Kitörölheted a segged a diplomáddal!" De még a saját szeretett anyámat is szidta. Mindeközben mindent, ami szép volt köztünk, utólag bemocskolta: "Csak azért mondtam, hogy szeretlek, hogy békén hagyj."

A naiv és álmodozó világlátásom neki egyenlő volt azzal, hogy "Hülye vagy, mint a seggem!" A szakításunk után azt is megkaptam tőle, hogy azért nincs komoly kapcsolatom, mert "a férfiaknak csak dugásra kellek", és "senkinek sincs szüksége egy lelki roncsra, aki egyfolytában drámázik".
Szerinte "szép vagyok és buta", ami tökéletes kombináció a férfiak szemében, mert egy dugás után kidobhatnak.

Ellenben ő olyan nagylelkű, hogy még mindig vesződik velem, "annak ellenére, hogy elviselhetetlen vagyok". A sort még tudnám folytatni. A végére eljutottunk odáig, hogy teljesen elvesztettem az önbecsülésemet. Minden mocskos, hazug szavát elhittem. És a legviccesebb az egészben, hogy mindezek ellenére én istenként csodáltam őt.

A viszonyunknak végül csúnya vége lett, chaten egy vita hevében szakítottunk végleg. Elutasította azt a kérésemet is, hogy üljünk le személyesen megbeszélni és lezárni a dolgot. A szakításunk után úgy éreztem, belehalok ebbe az egészbe, de végül, szépen lassan jobbra fordultak a dolgaim. Ma boldog és kiegyensúlyozott személy vagyok. A sebek talán sosem fognak teljesen meggyógyulni a lelkemben, de úgy érzem, felszabadultam.

Ha te is hasonló cipőben jársz, bármilyen fájdalmas is, minél előbb vess véget ennek! Az elején iszonyat nehéz lesz, de rövid időn belül visszakapod önmagad és levegőhöz jutsz. És ami a legfontosabb, ne hidd el egyetlen szavát sem! Értékes, okos, életrevaló nő vagy. Vegyél egy nagy levegőt, és mondd ki: vége. Az élet meghálálja, higgy nekem!

Lelkisegély Szolgálat elérhetőségei:

Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37
Normál díjas vonal: +36 1 329 33 80
SKYPE mindennap 18-23 óráig: "segelyvonal"
Chat: http://chat.hatter.hu, hétfőn és szerdán 18-23 óráig
Email: lelkisegely@hatter.hu

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek