Sztárok, akik erőt merítettek a gyerekkori kiközösítésből

Seggfejek mindig is voltak, és lesznek is. Aki egy kicsit is más, arra rögtön ugranak. Szétcincálják. Szeretnék hinni benne, hogy adott létszámú piszkálódóra ugyanannyi segítőkész ember is jut. És abban is, hogy az, akit cikiztek a suliban, nem törik össze, hanem többre viszi azoknál, akik piszkálták őt.

Mint például Henry Cavill, hiszen ő sem volt mindig Superman, vagy Ríviai Geralt. Egy interjúban elmesélte, hogy a gyerekek mennyire kegyetlenek tudnak lenni. Duci volt, és emiatt KövérCavillnek gúnyolták az osztálytársai. Később pedig azért bántották, mert nem tudta, hogyan kell lányokkal ismerkedni. Neki a színjátszás segített túllendülni a nehéz időszakon. Csendes, visszahúzódó gyerekként nagyon jó megfigyelővé vált, ennélfogva jobb emberismerő és jobb színész is lett belőle.

Jessica Albát olyan súlyosan bántalmazták az iskolás évei alatt, hogy az édesapjának kellett kísérgetnie, nehogy megtámadják útközben. Az ebédjét is mindig külön, a többiektől távol, egyedül ette meg. A kiközösítés oka egyszerűen az volt, hogy a gazdag gyerekek szemében egy csóró mexikói félvér bevándorló, divatjamúlt használt ruhákban, béna iskolatáskával, maximum kertész vagy takarító lehetett - de egyenrangú osztálytárs nem. Jessica a bántalmazások elől menekült a színészethez, ahol megfeledkezhetett az iskolai időszakról.

Christian Bale 13 évesen kapta meg az első reklámfilm szerepét. Ez annyira nem tetszett az osztálytársainak, hogy pokollá tették az életét. Gyakran megverték és rugdosták. Azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy ez őt csak megerősítette, és igyekezett előnyt kovácsolni az egész borzalomból. Állítása szerint ettől lett lélekben elég erős ahhoz, hogy ismeretlen színészként is harcba szálljon DiCaprióval az American Psycho főszerepéért.

Justin Timberlake egy 2015-ös fellépése során ország-világ előtt vallotta be, hogy gyűlölt gyerek lenni. A Mickey Mouse Klub-beli szereplése nem hozott sikert a suliban: folyamatosan bántották és kiközösítették, csak mert más volt, mint a többiek. Édesanyja tanította meg neki: "Ha különbözöl a többiektől, az jó - hiszen akkor te lehetsz az, aki nyomot hagy a világban."

Jennifer Lawrence képtelen volt beilleszkedni, ezért többször is iskolát kellett váltania. A lányok gyakran kegyetlenkedtek vele. Az egyik menő csaj például odaadott neki egy stóc szülinapi meghívót, hogy ossza ki. Mindenki meg volt hívva a bulira, csak Jennifer nem.

Elon Musk volt a legkisebb, legvékonyabb srác a suliban - őt emiatt bántották. Nem voltak barátai, és nagyon magányosnak érezte magát. Azt mesélte, hogy az volt a legnehezebb az egészben, hogy a bántalmazások ellenére másnap ugyanúgy suliba kellett menni.

Annak sem egyszerű az élet, aki túlságosan magas és nagydarab. The Rock olyannyira problémás eset volt, hogy iskoláról iskolára vándorolt. Mivel túlfejlett volt, és a bajusza is nőni kezdett, némely osztálytársa meg volt róla győződve, hogy nem is gyerek, hanem egy beépített rendőr.

A hírességek listája végtelen: Victoria Beckhamet sárral dobálták az osztálytársai, Rihannát a bőrszíne miatt bántották, de még Kate Middleton is gúnyolódások céltáblája volt a gimnáziumi évei alatt. Olyannyira, hogy esküvőjekor jelentős összeget adományozott egy iskolai kiközösítés elleni szervezetnek. Arról sokat hallani, hogy még a legmenőbb hírességeket is bántották, kiközösítették a suliban. De arról nem nagyon jön hír, hogy Jennifer Lawrence vagy Elon Musk osztálytársai is olyan sokra vitték volna az életben.

Te, akit cikiznek a suliban, vagy bántanak, vagy észre sem vesznek! Csak azt szeretném mondani: kitartás, nem vagy egyedül!

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. ;)

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?