A mentősök angyalok, akik az életmentést választották hivatásnak.

Ki tudja, miért, a hősök születésnapját nem igazán tartjuk számon. Egyszerűen csak tudomásul vesszük a létezésüket, és szimplán elfogadjuk azt a sok jót, amit velünk, amit nekünk tesznek.

De veletek végre kivételt tettünk! Megtanultuk, hogy május 10. nemcsak a ti, de a mi életünkben is kivételes dátum. Ez egy különleges születésnap: több mint 130 évvel ezelőtt, ezen a napon alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület.Ezen a napon összeforrt több ezer emberélet és egy hivatás. Akkor és ott egy máig érvényben lévő cél fogalmazódott meg, amiért soha nem lehetünk elég hálásak: az életmentés.

Az évek alatt számos változáson estetek át ti is, hisz még a nevetek is más lett - egy ideje már az eléggé közismert és népszerű Országos Mentőszolgálat névre hallgattok. Bár sokan a hivatalos név ellenére - teljes joggal - Megmentőként, Angyalként, vagy egyszerűen "csak" Hősként emlegetnek benneteket. Az évek alatt lezajlott fejlődésben mégis van valami, ami állandó maradt, ami nem változott: rendületlenül itt vagytok velünk és mellettünk, köztünk és értünk.

Forrás: Facebook/ Országos Mentőszolgálat

Lehet hó, jégeső, szárazság vagy éppen szélvihar - semmitől sem riadtok vissza, semmi sem állít meg benneteket. Nap nap után, fáradhatatlanul teszitek a dolgotokat, mert a kötelességtudat ezt diktálja. Köszönjük, hogy az életet, a mi életünk megmentését választottátok hivatásként!

Köszönjük, hogy életeket mentetek - a szüleinkét, a gyermekeinkét, a barátainkét, az ismerőseinkét. És előítéletek nélkül mindenkiét, aki a segítségetekre szorul. Legyen szó akár az élet első, vagy épp utolsó pillanatáról - elszántan küzdötök értünk és támogattok bennünket. Köszönjük, hogy türelmesek vagytok velünk, amikor félelemmel, kétségekkel telve találkoznunk kell veletek.

Köszönjük, hogy bármilyen körülmények között is képesek vagytok mosolyogni, és ezzel a mi arcunkra is mosolyt csaltok. Köszönjük, hogy megnyugtattok bennünket. Köszönjük, hogy vigyáztok ránk. Köszönjük, hogy számíthatunk rátok. Köszönjük, hogy a hőseink vagytok. Köszönjük! Egy szó, ami a jelenlegi járványhelyzetben még inkább felértékelődött, a napi missziós munkátokkal egyetemben. Egy szó, amit nem tudunk elégszer elmondani nektek.

Forrás: Facebook/ Országos Mentőszolgálat

De mit is adhatnánk egy igazi hősnek a születésnapjára?

  • Tiszteletet - mert egyszerűen megérdemlitek.
  • Értelmet - megtanuljuk a 112-es hívószám helyes használatát.
  • Figyelmet - észreveszünk benneteket a forgalomban, és megtanulunk utat adni a szirénátok hallatán. Mindazonáltal figyelünk és hallgatunk rátok.
  • Védelmet - jobban vigyázunk magunkra és a körülöttünk élőkre, bízva benne, hogy így nektek is kevesebb munkátok lesz.

Talán mindez kevésnek tűnhet, de hiszem, hogy ezekkel az apróságokkal is sokat adhatunk nektek. Hiszem, hogy ezekkel könnyebbé tehetjük a mindennapjaitokat. És hogy mit is kívánhatnánk egy igazi hősnek a születésnapjára? Sok-sok erőt, egészséget, igaz hitet és rendületlen kitartást, hogy továbbra is a mi hőseink maradhassatok! Mert manapság az igazi hősökre - rátok - méginkább szükségünk van.

Forrás: Mudra László

Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

    Ezt olvastad már?