"Be a lady, they said" - Ahogy én látom...

Én igazán nem értem, miért agyalunk mi, nők, azon, hogyan kell igazi nőnek lenni. Csak pár egyszerű szabály és néhány fontos tudnivaló van, amit ha mindig szem előtt tartunk, rögtön nagybetűs Hölgyek leszünk.

- Legyél kedves, de ne túlságosan, az már kihívó. Mosolyogj! Annyival csinosabb vagy, ha mosolyogsz. Miért mosolyogsz mindenkire, talán flörtölni akarsz? Legyél vidám, mindenki a vidám nőket szereti. De ne nevess hangosan, ne nevess mindenen, ne legyél harsány!

- A külső fontos, foglalkozz sokat a külsőddel! Na de azért ne túl sokat, hiszen ha látszik az igyekezet, az erőltetett. Smink, fodrász, műköröm, szoli, szempilla, szemöldöktetoválás... ma már mind alap egy igényes nőnek. De emellett mindenképp mindig csak természetes legyél!

- Egy nőnek legyen tartása! Mégis mit képzelsz magadról, te jégkirálynő?

- Legyél tanult és okos, de fogd be a szádat, nehogy valaki észre is vegye. Legyél mindig őszinte, de csak akkor, ha pont azt gondolod, amit mások hallani szeretnének. Gondolkodj, legyen saját véleményed, de férfiakkal ne vitatkozz, ne akarj a versenytársuk lenni!

- Egy nőnek legyen jó étvágya, senki nem szereti a koplaló nőket. Persze, igyekezz kizárólag nulla kalóriát fogyasztani jó étvággyal. Ne hízz el, az gusztustalan. Ne legyél vékony, az beteges. Izmos se legyél, azt hagyd meg a férfiaknak! Egyszerűen csak legyen pont jó alakod, tudod, olyan tökéletes. Ehhez persze sportolj sokat, de nehogy aztán túl sokat foglalkozz a testeddel!

A nő, aki dolgozik, karrierista szörnyeteg, a nő, aki nem dolgozik, élősködő céda. Legyen ambíciód, de ne túl sok, fogadd el, hogy a nők nem jó vezetők!  

- Menj férjhez, de ne vadássz férjjelöltre, és ne vedd rá a pasid, hogy házasodjatok össze!

- Akarj gyereket! Nem akarsz? De igen, csak még nem tudod. Ne erőltesd a párodra a gyerekvállalást. Ha gyereket szültél, azonnal nyerd vissza a korábbi formád, és foglalkozz állandóan a férjeddel!

- Legyél jó anya, legyél vele, de ne hiányozz a munkából. Maradj otthon! Rohangálj a gyerek után, emelgesd egész nap, vásárolj be, cipeld haza, főzés közben takaríts fel. De amikor hazajön az urad, legyél makulátlanul csinos. Véletlenül se látszódjon rajtad soha, hogy 8 órája fizikai munkát végzel!

- Ne féltékenykedj! De azért egy kis féltékenységgel mégis mutasd ki, hogy fontos neked a másik. Ne lógj rajta, de állandóan vele foglalkozz!

- Egy kemény nő nem vonzó, a sírás viszont idegesítő.

Forrás: Shutterstock

 - Mindig öltözz elegánsan! De emellett persze legyél mindig laza is. Hordj magassarkút, gyalogolj benne mindenhova, ne nyafogj, te akartad. Feketét hordani nagyon dögös... de pont olyan sznob is. Legyél szexi! Ne mutass sokat. Túl szűk, túl rövid, túl feltűnő. Túl átlagos.

- Legyél jó az ágyban, de az gáz, ha már megtanultad, hogyan. Legyél szűz, legyél tapasztalt, legyél nyitott.

- Ne igyál! Jaj, csak egy kicsit igyál, ne sérts meg! Ne bulizz egyedül. Ne menj haza egyedül. Ne csinálj semmit egyedül. Mit kell téged folyton kísérgetni? Gyengébb vagy. Védd meg magad! A fiúk már csak ilyenek.

Mi ebből a tanulság?

Ha van sapka, az a baj, ha nincs sapka, az a baj. Manapság már mindenki pontosan meg tudja határozni, hogyan is lehetsz TÖKÉLETES nő. De persze, ha eléred ezt az állapotot, akkor pont ez lesz veled a baj. Hiszen tökéletes ember nem létezhet - és valójában nem is létezik. Ezek után csodálkozunk, hogy a mai női társadalom testileg és lelkileg is beteg? Furcsának találod, hogy a mai nők nem találják a helyüket a világban?

Pedig nincs ebben semmi meglepő, hiszen egy előre kikövezett útra akarják rákényszeríteni őket - egy olyan szűk mesgyére, amibe aztán újból bele lehet kötni. Ne legyél kreatív, ne legyél egyedi, fosszuk meg a nőket a saját gondolataiktól, terveiktől, álmaiktól. És cserébe talán megkaphatod a "tökéletes férfit", akivel aztán sosem leszel boldog, mert egy percig nem voltál önmagad.

Fotó: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: YouTube

    Ezt olvastad már?