Pechál Peti: A kövér nőktől undorodik és elválik a férjük!?

Nem szoktam elmerülni a bulvársajtó hírei között, és hidegen hagynak az aktuális Facebook botrányok is. Most mégis megakadtam... Mit megakadtam? Pofára estem egyben. És ez még nekem is fájt.

Tömören össze tudom foglalni Magyarország fitness gurujának Facebook videójában közölt mondandóját: a nők teherbe esnek, elhíznak, ezért a férjük már nem akar lefeküdni velük, tönkremegy a házasságuk, és otthagyják őket. Szóval a lusta, elhízott nők tehetnek a válásokról. Vessenek magukra, és süllyedjenek el a föld alá!

Aki nem látta a videót, az azt hiheti, hogy sarkítok, de nem. Talán még finom is voltam. "Boldog vagyok", hogy valaki végre megfejtette az összes párkapcsolati probléma okát, és egy huszárvágással megoldást is talált rájuk (NEM!). Hiszen csak le kell fogynia a nőknek, és akkor nem is lesznek válások (HAHAHA). Várjunk csak! Mintha ez nem teljesen így lenne...

Mert ugye ez azt jelentené, hogy nem léteznek vékony elvált nők. És lám-lám, mégis vannak! Most azt hiszem, senki nem lepődött meg. Mert egy válásnak, szakításnak kábé millió oka lehet. És sokszor előfordul, hogy a férfiak a hibásak. Igen, a szép vékony párjukkal is kicsesznek, megcsalják őket, elhanyagolják és így tovább. Nem is mennék bele ebbe mélyebben, mindenki tudja, miről van szó, maradjunk csak az "eltűnik a szex a kapcsolatból" résznél.

Van az az egyébként nagyon alpári mondás, hogy a legjobb nőket is unja dugni valaki. Van benne valami. Mert bizony nem kell felkapni 10-20-30 kilót ahhoz, hogy ellaposodjon a szexuális életetek. Az idő már önmagában sokat segít ebben, a megszokás és a szürke hétköznapok is. Ha sok a konfliktus, és érzelmileg elhidegültök, akkor annak nyoma lesz a hálószobában is. Pontosabban nem lesz nyoma semminek.

Forrás: Shutterstock

Ha születik egy gyerek, és elfeledkeztek férfinak és nőnek is lenni az apa és anya szerep mellett, akkor is annyi lehet a szexnek. Vaaagy akkor, ha ahelyett, hogy minőségi időt töltenél a pároddal, teremben, szoliban, körmösnél, fodrásznál, vásárolni és a jóisten tudja még, hol vagy. Mert azt hiszed, egy kerek segg vagy egy lapos has többet ér, mint egy bensőséges beszélgetés. Azt pontosan tudod, hogy hány kiló vagy és hány centi a derekad, de arról fogalmad sincs, hogy mi jár a párod fejében - mert még ha a pasikról is beszélünk, akkor sem csak a szex. Bocsi, ha most kiábrándítottalak.

Egyébként teljesen abszurd, hogy ezt így le kellett írnom. Mégis most kicsit megijedtem: lehet, hogy ez nem mindenkinek nyilvánvaló? Előfordulhat, hogy most "fogyjunk a házasságért" csoportok fognak indulni, mert még mindig itt tartunk? Egy nőnek összesen annyit kell tudnia nyújtani, hogy vékony és szexi legyen? Ennyi az emberi értéke egy nőnek: formás test és nedves punci? Mert ha egy férfinak tényleg csak ennyi kell, akkor azt hiszem, most aztán igazán bebizonyosodott, hogy én nem vagyok igazi férfi. Oké, elfogadom.

Kicsit el is bizonytalanodtam, hogy mennyire vagyok hiteles ebben a témában, hiszen az én feleségem nem szedett fel túl sokat terhesség alatt, és utána azt is leadta. Szóval, eleve fogjam be a pofámat, hiszen nem tudhatom.  

De talán mégis pont azért tudok ebben hiteles lenni, mert én is foglalkozom a külsőmmel. Rendszeresen járok edzeni, nem mondhatom, hogy a fotelprédikátorok táborát erősítem, és örülök, ha bármilyen apropóból kampányolhatok az elhízás mellett. Szerintem is fontos figyelnünk a testünkre, az egészségünkre, és mindenkit arra biztatok, hogy ne tunyuljon el. Viszont ennek ellenére sem gondolom, hogy a szexuális izgalom csak és kizárólag a vizuális élményen múlik egy pasinál!

Komolyan, már hogy a viharba ne lehetne megkívánni egy nőt az érzelmek miatt? Főleg, ha olyan valakiről beszélünk, akit évek óta szeretsz, akivel egy párt, közös egységet, családot alkottok. Eleve azt gondolom, hogy ha szeretsz valakit, akkor nemcsak a külsejét látod, nemcsak a testét, hanem az egész embert, és azt, amit jelent neked.

Nemcsak az számít, hogy egy jó testű nő szexeljen veled, hanem hogy pont az, akire vágysz. Mert nem egy testet vettél feleségül, hanem egy emberi lényt. Akinek szereted a gondolkodását, azt, ahogy mosolyog, ahogy beszél, a mozdulatait, az illatát, a jelenlétét. Őt szereted, és azt akarod, hogy ő szeressen. Ezen pedig nem 10-20 kiló plusz-mínusz fog változtatni. Az emberek értéket nem kilókban és centikben mérik.

És az nem is fordulhat elő, hogy pár kiló plusszal még jobban tetszik egy nő a párjának? Egy olyan világban, ahol a Kim Kardashian méretű hátsóval rendelkező nőknek vannak millió követői a közösségi oldalakon? A férfiaknak nem tetszhetnek a teltebb, gömbölyűbb idomok? Dehogynem.

Arra már nem is akarok kitérni, hogy hány kapcsolat megy tönkre, ahol csak a szex működik, de minden más katasztrófa. Szóval, még ha mindketten gyönyörűek és jó testűek is vagytok, akkor sem lehet csak úgy elkefélni a másikat a boldog öregkorig...

 

Fotó: Szabó Gábor
Még több cikk Petitől!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Peti stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

 Nyitókép: Shutterstock