Pornófüggő fiatalok: Azt akarják az ágyban, amit a filmekben látnak!

Érdekes volt az a beszélgetés, aminek a napokban akaratlanul is hallottam. Két fiatal srác azzal dicsekedett egymásnak, hogy milyen szuper az életük, hiszen legrosszabb esetben is hetente legalább kétszer "dughatnak" egy jót.

Ráadásul úgy, hogy nincs is állandó barátnőjük. Nem a mennyiséggel van gond, nem is azzal, hogy valaki egyéjszakás kapcsolatot létesít - sőt, nem is az irigység miatt írom az alábbi sorokat. Azért lepődtem meg, mert ketten együtt sem voltak negyven évesek. Ha pedig már ebben a korban így közelítik meg a szexet, akkor itt a baj nem kicsi.

Nem vagyok se prűd, se álszent. Fiatal koromban - és később is - voltak olyan kapcsolataim, amik nem érték meg a másnap reggelt, és csak arról szóltak, hogy kielégítsük a ránk törő testi vágyakat. Nincs baj azzal, hogy az ember életében sor kerül ilyenekre. Ám ha valaki csak ilyen kalandokra törekszik, azzal már igen. Tudomásom szerint, ma már egyáltalán nem megy ritkaságszámba az, hogy fiatalok, akik sok esetben még nem is nagykorúak, pornósztárokat megszégyenítő szexuális életet élnek. 

És pont ez a gond: hogy versenynek tekintik a szexet.  

A baj forrását a pornóban vélem felfedezni - még pontosabban abban, hogy ahhoz mindenki bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben hozzáférhet. Túl nagy a szabadság ezen a téren. Persze sem betiltani, sem korlátozni nem tudjuk ezeket az oldalakat. Így a mi feladatunk az lenne, hogy felvilágosítsuk az utánunk jövő generációkat: egy pornófilmben történő aktus és egy valódi szeretkezés nagyon messze áll egymástól...

Túl nagy mennyiségben - és szelektálatlan minőségben - válogathat mindenki a pornóban. Szinte ömlik ránk, akárhol is legyünk. Persze, nem tragédia, ha valaki néhanapján ilyen filmekben leli örömét, vagy ezzel fűszerezi meg a szexuális életét, de tudni kell, hogy meddig jó és honnan káros. Ha egy fiatalt veszünk példának, aki talán még szerelmes sem volt, az ő lelki világára nagyon rossz hatást gyakorol, ha 18 pluszos filmeken nő fel. Könnyen beleeshet abba a hibába, mint a fent említett srácok: csak olyan aktusokat akar lefolytatni, mint amiket abban lát. Ezt veheti követendő példának.

Forrás: Shutterstock

De milyen érzelmi élete lesz felnőtt korában egy olyan fiúnak vagy lánynak, aki már ifjú korában sem tudja megszámolni a partnerei számát, és csak abban leli örömét, hogy azok minél többen legyenek? Sokan már függővé váltak, minden partnerükben csak egy szereplőt látnak, akivel pont azt - és pont úgy - akarják megtenni, mint a filmekben.

Emiatt viszont egy idő után kiégnek, hiszen azt hiszik, már mindent tudnak, mindent kipróbáltak. Pedig fogalmuk sincs arról, mennyivel jobb a testiség, ha szerelmet érzel a másik iránt, és úgy bújsz vele ágyba. A szex szerelem nélkül nem más, mint a testek harca. Az egyik fél legyőzi, maga alá gyűri a másikat, és mindenki csak arra figyel, hogy neki jó legyen - lehetőleg úgy, hogy másnap még írni se kelljen annak, akivel az éjjel együtt volt.

Viszont ha követik az ismerkedés - ma már régimódinak tartott - szabályait, akkor olyan színvonalas szerelmi életük lehet, amit nem tud bemutatni egyetlenegy pornófilm sem. Ezt kéne valahogy megértetnünk a mai fiatalokkal, hogy legyen esélyük normális kapcsolatokra...

Fotó: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 

 Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?