Szüzesség házasságig, amely napjainkban már korántsem akkora kincs

szex shemagazin házasság szűz
A napokban találkoztam egy cikkel, amelyben azt ecsetelték, hogy a Fifth Harmony egykori énekesnője, Ally Brooke szüzességi fogadalmat tett. A hírből pedig megtudhattuk, hogy szenved és alig bírja már, de a fogait összeszorítva, elszántan véghez viszi tervét: nem szexszel házasságig. Egészen eddig nem is bosszantott fel igazán a történet, ám amikor Ally kijelentette, hogy retteg még a gondolattól is, hogy szűzen hal meg, teljesen ledöbbentem. A fiatal lány 27 éves, gyönyörű és vadítóan szexi. Mégis miért csinálja ezt magával?

Természetesen nem Ally az egyetlen, aki így vélekedik erről a témáról. Sokan úgy gondolják, ártatlanul férjhez menni a leggyönyörűbb és legtiszteletreméltóbb dolog. Nekem erről azonban teljesen más a véleményem.
Közel sem olyan különleges ...

A legtöbb olyan ember, aki fogadalmat tett, arról ábrándozik, hogy az első együttlét olyan,akárcsak a filmekben.

Minden tökéletes, őrülten romantikus és már-már annyira megható, hogy egy könnycseppet is elhullajtunk. Ez a valóságban azonban aligha így történik. Pláne akkor, ha elvárják, hogy a "kiválasztottjuk" is szűz legyen. Ebben az esetben leginkább egy kellemetlen, bénázós éjszakának lehetnek nyertesei, mintsem egy meghitt szeretkezésnek. És, hogy ebből mire szeretnék következtetni?


Az első együttlét túlmisztifikálására!

Igazán szerencsések azok, akiknek a nagybetűs első valóban maradandó és gyönyörű élményként él az emlékezetükben, habár ez valószínűleg legtöbbünknek nem adatott meg. Ezzel pedig nem azt szeretném állítani, hogy az ember lánya egy buliban, két sörpong között veszítse el a szüzességét egy vadidegennel. Csupán annyit, hogy, ha jársz valakivel, akit szeretsz és vonzónak találod, ám lehet, hogy nem ő lesz a férjed/feleséged: na, bumm neki! Nem ettől válik igazivá a szerelem. Sőt, szerintem sokkal kedvezőbb az a helyzet, amikor az ember már ismeri a saját testét és felfedezte a másik nem "gyengepontjait" is. Tudod, hogy mit szeretnek a nők/férfiak. Ha ennek a tapasztalatnak vagy a birtokában, és ebben a helyzetben ismered meg a nagy Őt, megsokszorozódik az esélye annak, hogy valóban egy emlékezetes hancúrozást éljetek át, ami örökre összeláncol benneteket.

Forrás: Shutterstock

Tradíciók már pedig vannak..
„És akkor szerinted, mégis mire való a nászút?" – jön támadóan a kérdés. A válaszom erre pedig nem féltetlenül a szüzesség elvesztése lenne, de rendben van, én egy teljesen más mozit nézek. A szokást és a tradíciókat a 21. században nem érzem jogos érvnek. Rengeteg olyan szokásunk volt, amik mára elévültek. Sőt, a történelem során számtalan embertelen hagyományt ünnepeltek/tartottak, amik napjainkban az emberi mivoltunk teljes porba tiprásával érne fel. Jó pár évvel ezelőtt a paraszti kultúrában közkedvelt szokásnak minősült, hogy a nászéjszaka után a friss házasoknak egy véres lepedővel kellett igazolniuk az aktus megtörténését. Ezt vajon ki vállalná most? Na, de hát tradíció!

Váratlan terhesség elkerülése
Igen, talán az egyetlen, amivel egyet lehet érteni. Szex nélkül valóban nehéz teherbe esni. Viszont ne felejtsük el, hogy vannak olyan becsúszott babák is, akiket mégis megtartottak és teljes életet élnek/ éltek, anélkül, hogy a szülők összeházasodtak volna.

A szexkapcsolat fájdalmas véget érhet
Hiszen a beteljesületlen szerelmek nem okozhatnak csalódást? Nem gondolnám, hogy azok a kapcsolatok fájdalmasabb véget érhetnek, mint azok, amelyekben nem történt aktus. Egyik pillanatról a másikra szakítottam egy sráccal, akivel szeretkeztem, viszont hónapokig sírtam egy olyan fiú után, aki még csak meg sem csókolt. A férfiak híresek arról, hogy külön tudják választani az érzelmeket a testiségtől, de természetesen a nők is képesek erre.

Ebből adódóan ez nem lehet kifogás. Nem láncolod hozzá a tested, nem hagyod nála a szíved egy darabját. Ezek csupán szentimentális, naiv gondolatok, amelyek szemellenzőt képeznek a szüzességüket féltő embereken.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.