CsodaCsoport: Egy közösség, ami visszaadta nekünk a reményt!

Volt egy kisfiú, Attila, akinek a születése után pár nappal szüksége volt egy rutinműtétre. Az orvosok azt mondták, hogy makkegészséges, és hazaengedték.

Teltek-múltak a hetek, szeretetben, boldogságban, aztán még fél éves sem volt, amikor vérmérgezést kapott (egy későn felismert betegség miatt), és leállt a szíve. Az orvosoknak sikerült megmenteniük, de azóta a kisfiú napi harminc-negyvenszer kap epilepsziás rohamot. Szerencsére szerető család veszi körül, akiktől minden lelki támogatást megkap, de sajnos a gyógyulásához szükséges anyagi fedezettel nem rendelkeznek. Az idő pedig csak telik, Attila már 5 éves is elmúlt.

Lili is rengeteg küzdelmen van már túl. Még hat éves kora előtt agydaganatot diagnosztizáltak nála, amelyet ki is vettek. A szövettan kimutatta, hogy a teniszlabda nagyságú tumor sajnos rosszindulatú volt, így a kislány hosszú hónapokig járt sugárkezelésre és kemoterápiára.

A megterhelő procedúra után úgy tűnt, eltűnt a daganat, de sajnos csak két hétig örülhetett a család, ugyanis a tünetek újra megjelentek - a tumor kiújult. A tünetmentességhez és a daganat visszaszorításához külföldön már elérhető egy terápia, de sajnos Lili családja nem tudja megfizetni.

Kincsőnél már egészen pici korban jelentkeztek a tünetek, ám sajnos csak jóval később ismerték fel a tényleges okát - az orvosok ugyanis sokáig úgy gondolták, a koraszülés miatt van lemaradva a mozgásfejlődésben. Azóta kiderült, hogy központi idegrendszeri bénulásban szenved. Nagy segítség lenne egy műtéti beavatkozás, amellyel megvalósulhatna az álma: hogy egyszer a húgával fogócskázhasson.

Hogy mi a közös Attilában, Liliben és Kincsőben? Az, hogy családjuk egén felragyogott egy reménysugár, amikor rátaláltak a CsodaCsoportra. Ami tényleg egy CSODA, hiszen a fennállása óta - ami 2 összesen hónap -, eddig összesen kb. 180 millió forintot (!!!) sikerült összegyűjteniük a civil jótékonysági licit kezdeményezésük által. Pedig ők valójában "csak" anyukák, akik a csoport létrejöttekor nem is ismerték egymást személyesen.

Forrás: Shutterstock

De volt egy közös céljuk: segíteni szerettek volna Zentének (akiről azt hiszem, nem is kell írnom, hiszen mindenki ismeri már), de valahogy másképpen, az utaláson felül.

Így született meg a licit ötlete: ha van otthon valami megunt holmid, amit szívesen eladnál, tedd fel licitre, a pénzt pedig megkapja a beteg gyermek. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy a csoport egyik pillanatról a másikra 84 ezer fős lett, így az alapítók a csoport tagjaival egyetértésben úgy vélték, muszáj folytatniuk.

Eddig 8 gyermek gyógyulásáért folyt a licit, és össze is gyűlt számukra a szükséges összeg, továbbá a Magyar Mentőmotor Alapítványnak is sikerült 19 millió forintot gyűjteni - ebből lett 2 új motorjuk. Jelenleg egy gyermekrohamkocsi megvásárlásához járul hozzá az, aki vesz vagy elad valamit a liciten.

"Szeretnénk szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívni a beteg, rászoruló gyermekek sorsára és szüleik küzdelmére. Egy olyan közösséget építettünk, ahol a jó emberek egymásra találtak, számíthatnak egymásra, mindenki adja, amit tud, és az összefogás által hatalmas eredményeket érünk el. Mind elfogadtuk, hogy egyedül nem tudjuk a világot megváltani, de összegyűlve, együtt, egy célért dolgozva életek változhatnak meg. Ezért is választottuk ezt a mottót: Együtt, egy célért" - mondja az alapítótagok egyike.

És hogy mit jelent ez a támogatott gyermekeknek és családjaiknak, azt szerintem Lili anyukája fejezte ki a legjobban: "Mindenek előtt szeretném megköszönni az adminoknak, hogy létrehozták a csoportot, hogy segítettek Zentének, Tomikának, Panninak, Kincsőnek, Levinek, és a mentőmotorokért is kiálltak. Ugyanez a köszönet illeti meg a csoport minden tagját, tényleg egy csoda, amit itt véghez visztek... Már Zenténél csatlakoztam a közösséghez, talán nem vagyok egyedül azzal, hogy könnyes szemmel léptem be mindig. Megható, amit itt csináltok. És most még többet jelent számomra, hiszen a kislányomért álltok ki egy emberként!"

Szóval, igen. Csodák márpedig léteznek, ugye? Például úgy, hogy van nagyon sok kicsi csoda, amik ha egymásra találnak, megszületik a CsodaCsoport. Köszönjük, hogy vagytok!!!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek