5 munkakör, ahol kevés a nő... De vajon miért?

"Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!" - Ma már nemcsak a kis Balázsoknak, hanem a pici Boriknak is idézhetjük József Attila híres versét. Egy nő elviekben minden és bármi lehet, ami egy férfi is. Mégis, bizonyos területek még mindig kevés a nő. Vajon miért?

Politika: 25 százalék alatt

Ha abból indulunk ki, hogy a Föld népességének 51 százaléka nő, logikus volna, hogy hasonló arányban látjuk őket a nemzeti parlamentekben is. Ehhez képest a világon Svédországban a legmagasabb a nők aránya az országgyűlésben - ez 47 százalékot jelent -, a nemzetközi átlag azonban ennél jóval alacsonyabb, 25 százalék.

Magyarországon pedig csupán 12 százalékról beszélhetünk. Ruanda a maga 61,3 százalékával továbbra is vezet, de nem a tökéletes női kvóta miatt, hanem mert a férfilakosság egyszerűen kiirtotta egymást a véres polgárháborúk során.

Programozás: 23 százalék

Noha a modern programozás úttörője, Ada Lovelace, nő volt, és sokáig kimondottan női szakmaként tekintettek a kódírásra, jelenleg a fejlett világban csupán a programozók 23 százalékát teszik ki nők. Azt, hogy ez miért van így, egy 2016-os kísérlet részben meg is fejti: ugyanis lényegesen jobb kódírónak tartották a megkérdezettek azokat a nőket, akik a nevüket elrejtve adták le munkájukat - így nem derült fény a nemükre sem. Ez azt mutatja, hogy a nők még mindig rengeteg sztereotípiával küzdenek, ha az informatikáról van szó.

Sebészet: 20 százalék

A Föld egészségügyi dolgozóinak nagy részét a nők teszik ki, de a komolyabb presztízzsel járó munkakörökben még mindig kevés a nő. Az Amerikai Egészségügyi Főiskolák Szövetségének 2014-es kutatása szerint az ápolók 90 százaléka nő, míg a sebészek között csak 20 százalékos ez az arány. Úgy tűnik, minél magasabb presztízzsel jár egy hivatás, annál alacsonyabb a nők száma benne.

Gasztronómia: 18,7 százalék

A főzés a legtöbb családban a nő dolga, tradicionális asszonyi feladatként szokás a konyhai tevékenységekre gondolni. Ehhez képest úgy tűnik, a nők mindenhol ott vannak a gasztronómiában, de top séfként ritkán találkozunk velük: a hatalom és a pénz itt is férfikezekben összpontosul. Az amerikai munkaügyi központ szerint 2013-ban a vezető séfek csupán 18,7 százaléka volt nő, vagyis kevesebb női sztárszakács van, mint cégvezető - holott belőlük sincs sok.

Forrás: Shutterstock

Légi közlekedés: 6-8 százalék

Amelia Earhart volt az első jelentős női pilóta az 1920-as évek végén, vagyis a nők a kezdetektől ott vannak a frontvonalban, ha repülésről van szó. Mégis, jelenleg csupán a hivatásos pilóták 6-8 százaléka nő, ami meglehetősen alacsony számnak számít. A hobbi pilóták között már egyre több a nő, de még mindig elmarad számuk a férfiaké mellett.

Mi az oka a nők alacsony számának?

Nem érvelhetünk azzal, hogy bizonyos munkakörök a "férfi agynak" jobban fekszenek, mint a nőinek. Egyrészt eddig egyetlen kutatás sem volt képes rámutatni ilyesfajta különbségre. Másrészt pedig a férfiak és a nők felsőoktatási eredményeit összevetve akár azt is hihetnénk, hogy a sebészet a női agy számára kedvez, mert egyértelműen a női orvostanhallgatók teljesítenek jobban az egyetemen.

Azzal sem hozakodhatunk elő, hogy a nők bizonyára jobban érzik magukat bizonyos területeken, míg máshol idegenül mozognak, hiszen ahogyan az a fentiekből is kiderül, a top gasztronómiában is kevés a nő, holott a főzést évszázadokon át női feladatként tartották számon. Hasonló a helyzet a szépségiparral, a mesterfodrászattal és a vezető stylisti munkakörrel is.

Úgy tűnik hát, a megoldás máshol van. A szakemberek szerint a fiatal lányok eleve kisebb eséllyel és kevesebb önbizalommal indulnak el ezeken a területeken, mert a neveltetésük során nem, vagy alig találkoznak pozitív példákkal, sikertörténetekkel és biztatással.

Később aztán egy sor sztereotípiával kell szembenézniük (lásd a kutatást a nevüket elrejtő női programozókról), majd társként, anyaként rájuk hárul a háztartással és gyerekneveléssel kapcsolatos feladatok oroszlánrésze - így a nő karrierje háttérbe szorul. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nőket erős önérdekérvényesítés helyett inkább együttműködésre és visszahúzódásra nevelik, máris adja magát: kevés nő fog előrejutni az erősen kompetitív területeken, ahol sok idő, energia és pénz kell ahhoz, hogy haladni tudjon.

A jó hír az, hogy ma már nem kell ennek így lennie, a mi generációnk tudatossággal változtathat az egyenlőtlen helyzeten. A SHE.HU és a Wild Code School pont ezért indított egy ösztöndíj programot, ahol az iskola öt női jelentkezőnek térítésmentes képzést kínál januárban induló webfejlesztő kurzusára. Ha téged is érdekel az IT világa, akkor ITT tudsz jelentkezni a pályázatra.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?