Halottakkal is nyomnál egy szelfit, hogy több lájkot kapj?!

Pár napja olvastam, hogy Németországban már börtönbüntetés jár azért, ha valaki fotót vagy videót készít egy halálos balesetnél. Persze eddig is voltak következményei, ha valaki ilyesmire vetemedett.

De úgy látszik, a borsos pénzbüntetés nem volt elég elrettentő az emberek számára. Nem fér a fejembe, egyáltalán hogy jut valakinek ilyesmi az eszébe. Te, aki képes vagy erre, belegondoltál már, hogy mit is művelsz?! Mire mész ezzel? Menő leszel a haverok körében? Simogatja az egódat, ha több száz lájkot kapnak a posztjaid? Szégyelld magad!

Mi lenne, ha te is a sérültek között lennél? Én tudom, milyen az - sajnos volt részem olyan autóbalesetben, ami halállal végződött. Sosem felejtem el. Az emberek körbeállták a roncsot és fényképeztek, ahelyett, hogy próbáltak volna segíteni, pedig mi még benne voltunk.

Az autó eleje teljesen felgyűrődött, az anyósülésen ülő utas pedig képtelen volt kiszállni. Beszorult az összepréselődött kaszniba, miközben fojtogatta a biztonsági öv. Én mögötte ültem, és bár ki kellett rúgnom az ajtót, végül sikerült kijutnom.

Folyt belőlem a vér, zúgott a fejem, szédültem, mégis azon voltam, hogy valahogy segítsek az autóban ragadt ismerősömnek, és ne fulladjon meg a szemem láttára. Ám amikor körbenéztem, csak üres tekinteteket láttam... Elordítottam magam, hogy hozzon már valaki egy kést vagy ollót, amivel el lehet vágni azt a rohadt övet, de meg sem mozdultak, csak bámultak és sutyorogtak.

Forrás: Shutterstock

Így amíg a segítségre vártunk, a kezemmel tartottam az övet, hogy a sérült kapjon némi levegőt, és közben arról magyaráztam neki, hogy minden rendben lesz. Annak ellenére, hogy tisztán láttam a combcsontját...

A mai napig felfordul a gyomrom, ha eszembe jut az egész. Az ismerősömet végül a tűzoltók szedték ki a kocsiból, körbe kellett körülötte vágni a kasznit. Mentőhelikopterrel vitték el a legközelebb kórházba, de olyan sérüléseket szerzett, ami miatt sajnos nem élte túl a balesetet. Azóta is mindig ez jut eszembe, ha látom, hogy valaki egy balesetnél fényképezget.

Mondd, milyen ember vagy te? Jó, hogy nem nyomsz egy szelfit az elhunyttal #szegénymeghalt felirattal... Bár gondolom, ha át tudnád verekedni magad a rendőrökön, biztosan megtennéd. Mindent a top posztért, igaz? Az együttérzés legkisebb szikrája is hiányzik belőled.

Ne zavarjon az se, hogy útban vagy! Majd a mentősök, akik életekért küzdenek, vagy a tűzoltók, akik épp egy autó kaszniját vágják szét, arrébb lépnek, hogy TE kattinthass kettőt-hármat, nem? Mi az, ami miatt bárki ilyesmit tesz? 10 perc hírnév a Facebookon? Vagy az a tízes, amit egy pletykalap fizet a szaftos képekért? Ennyit érnek neked ezek az emberek? Bezzeg, ha a te hozzátartozód kínlódna roncsok között, a te kezed is ökölbe szorulna a kíváncsiskodók láttán. Szóval, ha legközelebb erre készülsz, jusson eszedbe: akár te is feküdhetnél a fekete zsák alatt...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek