Nemi élet időskorban? Szerinted gáz, szerintem tök oké!

Miért ciki a szex időskorban? Lövésem sincs! Szerintem egyáltalán nem az. Én azt tervezem, ha nagyi leszek, ugyanúgy fogok nemi életet élni, mint fiatalon - hacsak nem korlátoz majd a testem. Hormonok meg klimax ide vagy oda, nehezen tudom elképzelni, hogy egyszer csak ne vágyjak az intimitásra, az együttlétre.

Gondolkodjunk logikusan! A szex mindannyiunk életének alapvető része. Igaz vannak, akik különböző (egészségügyi vagy lelki) okok miatt kevésbé vágynak rá, esetleg csak kötelezettségként tekintenek rá. Talán mert úgy lettek nevelve, hogy a szex csak gyerekgyártásra jó, vagy mert nem találkoztak olyan emberrel, aki valódi gyönyört okozott volna nekik.

De azért sokukról mégiscsak elmondható, hogy szeretik a szexet. Elvégre ők is voltak fiatalok! Ugyanúgy vágyták a testi érintkezést, a fizikai gyönyört, a kielégülést. Igen, szültek két-három gyereket (ha nem többet), és túl vannak a klimaxon, a változókoron, ez idő alatt pedig sok minden megváltozott bennük. Ám az igény az intimitásra nem.

Viszont nem hazudhatok: én is ismerek olyan nagyikat, akik már nem élnek nemi életet. De annak oka van. Mert meghalt a férjük, elváltak, és nincs kivel összebújni. Nehezükre esik randizni, ismerkedni, ezért egyszerűen lemondtak a szexről. Mások pedig az egészségi állapotuk miatt nem tehetik meg, hogy szerelmeskedjenek.

Na, de most jön a lényeg: olyat is ismerek, aki még mindig aktívan gyűri a lepedőt! Hedvig hatvanhat éves. Nagymama. Teljesen elégedett a szexuális életével. Számára érthetetlen, miért vannak meglepődve azon az emberek, hogy az ő korában emberek még szexelnek. Ismeretségi köréből kifolyólag állítja: sokan élnek még 6o-7o felett is aktív nemi életet. Lehet, hogy nem úgy, mint régen, de a szex, igenis része az életüknek!

Forrás: Shutterstock

Hedvig a volt férjével jár össze, havonta két-három alkalom erejéig. Néha négy. De azt mondja, ennyi bőven elég. Egyrészt neki is megvan a napi rutinja, rengeteget unokázik, és azért meg kell hagyni, fáradékonyabb is. Ráadásul az unoka miatt gyakran betegeskedik, mivel elkapja tőle a válogatott nyavalyákat. Kétségkívül nagymama és nyugdíjas, ám ugyanakkor még mindig egy nő. Nemcsak arra van igénye, hogy szép legyen, hanem arra is, hogy szeressék, kielégítsék.

Persze az ő szerelmi nászukat már nem úgy kell elképzelni, mint a fiatalokét, hogy órákon keresztül nyomják, váltogatva a nyakatekert Kámaszútra pozíciókat. Kezdjük ott, hogy már eleve nehezebben indul be a motor. Több előjáték kell ahhoz, hogy tetőfokára hágjon a szexuális izgalom, és ez nemcsak az idősebb hölgyekre, hanem az urakra is igaz.

Aztán felvesznek egy mindkettejük számára kényelmes pózt, és tíztől kezdve maximum harminc percig szeretik egymást. Közben ugyanúgy szeretik egymást, mint régen. Való igaz, már nem olyan fürgék, és nem olyan változatos a szerelmi életük, de igenis élnek - és kell is nekik az a pár alkalom egy hónapban. Többre nem is vágynak, ami talán csak a kornak köszönhető, de a lényeg: a vágy nem szűnt meg.

Ahogy Hedvig mondta: "Lassú, megfontolt, de kellemes a nyugdíjas szex." Lehet, hogy már nem égeti őket a szenvedély, nincs se erejük, se kedvük szexi ördögnek és csődörnek mutatkozni, de épp ettől lesz meghitt az élmény. Teljesen őszinték az ágyban, abszolút önmagukat adják, és temérdek tapasztalat áll mögöttük. Ezek miatt, Hedvig sokkal élvezhetőbbnek találja az időskori szexet.

Tehát ciki-e az időskori szex? A francokat! Undorító? A legkevésbé sem! Teljesen természetes! Csinálják is, amíg jól esik és örömüket lelik benne. Az intimitást, a szeretetet és a szerelmet mindenki megérdemli, kortól és nemtől függetlenül.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek