Cruelty-free termékekkel az állatkkísérletek ellen!

Napok óta terjed egy videó a neten, amelyen testközelből nézheted végig - ha végig tudod -, hogyan kínozzák az állatokat különböző laborokban, néhány új kozmetikum létrehozása érdekében. Olyan brutális, szívszorító és dühítő felvételek kerültek napvilágra, amiket csak nagyon kevés ember tud rezzenéstelen arccal végignézni.

A videó láttán egy jóérzésű emberben egyből felmerül a kérdés: Hogy történhet ez meg? Hát sajnos úgy, hogy a többségnek fogalma sincs arról, mi történik egy ilyen laborban. A többiek pedig tudják, de inkább nem vesznek erről tudomást - tisztelet a kivételnek...

Képzeld csak el: épp csajos napot tartasz és mindenféle kozmetikumot vásárolsz magadnak. Mert megérdemled. Ez ellen nincs is kifogásom. Sőt! Néha valóban kényeztetnünk kell magunkat, kicsit kiszakadni a szürke hétköznapok körforgásából.

Viszont lenne egy kérdésem. Figyelembe vetted valaha is, hogy a terméken, amelyet megvásárolsz, fel van-e tüntetve egy aprócska szószerkezet: "cruelty-free"? A többség nem foglalkozik ezzel. Csak a márka, a külcsín és a csillogás. Neked legyen jó, és az már nem számít, hogy mennyi állatot kínoztak meg a kedvenc krémed létrehozása során. Ha elfordítod a fejed, nem veszel róla tudomást, akkor nem is létezik.

Elmondom, mit látok én, mikor a nagy márkák reklámjait nézem a TV-ben. Mészárlást. Töméntelen mennyiségű, kegyetlen mészárlást.

Évente több millió állatnak kell meghalnia azért, hogy mi emberek többnek, szebbnek, jobbnak érezhessük magunkat. Kicsi lelkek, akik - nekünk köszönhetően - sosem tudhatják meg, mi az a szeretet. Az emberi kezektől egyenesen rettegnek, hisz mindig fájdalmat okoznak számukra. Végül magányosan, kínok között egy hideg ketrecben halnak meg a rajtuk végzett kísérletek következtében.

Forrás: Shutterstock

Világ életemben kinyílt a bicska a zsebemben, ha állatkínzásról volt szó. Legyen szó akár Pista bácsiról, aki a hátsó kertben földhöz vágja a nem kívánatos kismacskákat, vagy egy elmebeteg emberről, aki kutyákat kínoz meg. De ugyanebbe a kategóriába tartoznak a multimilliárdos cégek is, akik pofátlanul, a szemünk előtt művelik mindezt. Mi pedig vigyorgunk és zombi módjára vásároljuk a termékeiket.

El tudod képzelni? Bele tudsz abba gondolni, akár csak egy pillanatra is, hogy min mehetnek keresztül ezek a szerencsétlen teremtmények? Sajnos napestig sorolhatnánk, hányféle állatnak kell mindennapos kínzásokat kiállnia miattunk: majmok, kutyák, macskák, tengerimalacok, patkányok, stb. A lista végtelen.

Elszomorító azt látni, hogy az ember istent játszva parádézik a természet közepén. Mi jogunk van nekünk ilyen szörnyűségeket tenni? És a legvérlázítóbb, hogy mindezt miért? Pénzért!

Az ember mindent és mindenkit irányítani akar a Földön. Rombolunk, mocskolunk és a mellkasunkat döngetve játsszuk az istenkirályt. Megtesszük, mert megtehetjük. Elvesszük, mert elvehetjük. Fel nem foghatom, hogy tudnak azok az emberek tükörbe nézni, akik ilyen laboratóriumokban dolgoznak.

Rengeteg módja van annak, ha nem kívánunk részt venni ebben. Figyeljétek a "nyuszis" logót ( Leaping Bunny) a termékeken, mert ezzel jelzik, ha az előállítás közben nem végeztek állatkísérleteket. De résen kell lenni, mert rengeteg olyan cég van, akik meg akarnak téveszteni. Nagy mellénnyel ráteszik a logót a saját termékükre, azonban az elfelejtik megemlíteni, hogy az összetevők előállításánál bizony keményen mentek a kísérletek.

A PETA hivatalos oldalán fel vannak tüntetve azok a cégek, márkák, akik nem alkalmaznak ilyen eljárásokat - és azok is, akik igen. Mert bizony van arra lehetőség, hogy egy parfüm, gyógyszer vagy épp mosószer le legyen tesztelve anélkül, hogy vér tapadna hozzá.

Most pedig megyek és megölelem a kutyámat, szétsimizem a hasát és elmondom neki, hogy amíg én élek, vele nem történhetnek ilyen szörnyűségek!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek