Milyen férfira vágynak a nők a világ különböző országaiban?

Darázsderék, csábos tekintet, égig érő combok - azt hiszem, a nők felé irányuló elvárásokat senkinek sem kell bemutatni. De mi a helyzet a férfiakkal?

Mert annyi biztos, hogy a vastag pén... pénztárca már rég nem elég. Mi sem bizonyítja ezt jobban a számoknál: 2012 és 2014 között világszerte 70%-kal több férfiaknak szánt szépségápolási terméket dobott ki a piac. A tökéletes férfi ideálja országonként más - de azzal talán nem árulok el nagy titkot, hogy a hatos pakk kockahas és a határozott fellépés valószínűleg mindenhol nagy sikert arat.

Egyesült Államok

Bőven elegendő a legnépszerűbb színészekre gondolni - Chris Pratt, Channing Tatuum, Chris Evans - és máris felsejlik az erős, határozott férfi képe. Széles vállak, markáns áll, minimum borosta, de inkább szakáll - meg is van a napi tesztoszteron adag. Egyébként ezt a típust szépen el is nevezték "lumbersexual"-nak (nyers fordításban favágószexuális). Kérdés, hogy mennyire férfias ez a típus, ha az izmok nem fizikai munkából, hanem a konditeremből származnak. Jah, és csilliárdokat költenek bőrápolásra.

Egyesült Királyság

A Kossuth-szakállért itt sem kell a szomszédba menni, nagyon hasonló a két angol nyelvű ország ízlése. Ha szereted a tetovált pasikat, akkor Nagy-Britannia tárt karokkal vár: ugyanis minden ötödik férfi visel már magán valamiféle varratot. Egyébként ebből az országból - pontosabban David Beckham kapcsán - született meg a metroszexuális kifejezés is. Olyan férfiakra használják, akik kissé túlzottan fontosnak tartják a szépségápolást. Én speciel mondjuk, nem tudom elképzelni, hogy az álomférfival együtt menjek a kozmetikába.

Dél-Afrika

Egy 2011-es felmérés szerint a dél-afrikai lakosság alig 9%-a fehér bőrű. Ennek ellenére rekordsebességgel fogynak a polcokról a különféle bőrvilágosító termékek. Egyébként ha ráguglizol a "szexi dél-afrikai férfiak" kifejezésre, elsősorban fehér bőrű macsókat fogsz találni - az IMDb is szinte csak európai kinézetű hírességeket listáz. Az izmos test nem meglepő módon azért itt is hódít.

Törökország

Bevallom, soha nem láttam egy Szulejmán részt sem - pedig állítólag olyan férfi szereplőket vonultatnak fel, akik csak a legromantikusabb álmaidban jönnek elő. Eszerint az ideális férfi először kemény és szigorú, de fokozatosan engedi láttatni az érzékenyebb - és persze romantikusabb - énjét. Mindezt úgy, hogy közben úgy néz ki, mint egy szexisten - de neki persze csak a kiszemelt, árva, jószívű lány kell. Mivel a török nők nem igazán preferálják a dzsungelt az erősebbik nem mellkasán, a hiúbb urak előszeretettel járnak gyantáztatni.

Olaszország

Az olasz férfiakat nem szabad komolyan venni, de lebecsülni sem a csábító erejüket. Pont a lazaságuk miatt imádjuk őket: nem félnek rikító színekben szelni az utcákat - a stílus és az elegancia viszont mégis garantált. Imádják karbantartani a kinézetüket, sokan még szemöldököt is szednek.

Dél-Korea

A távol-keleti ország lakói teljesen elborultak. A K-pop bizarr elemei mindenhova befurakodnak, erősen ajánlott követni az előre legyártott sztárok stílusát. Izmos test finom arcvonásokkal - teljesen természetesen hat, nemdebár? Ezt persze ők is tudják, épp ezért egy plasztikai műtétre beugrani ott olyan, mint itthon venni egy kiló kenyeret. A bőrüket féltve óvják, a világosító krém alapvető otthoni pipere kellék.

Brazília

Sötét, dús haj, barna szemek, olajbarna bőr - mi így képzeljük el a tökéletes brazil férfit. A brazil nők ennek ellenére a világosabb bőrt, a kék szemeket és a göndör hajat részesítik előnyben. Ezen felül az izmos test itt is dukál, de azért némi intellektussal vegyítve - és persze a jó öreg borosta sem hiányozhat. Azért egy brazil férfival szerintem bármelyikünk kiegyezne.

Összevetve ezeket az ideálokat mindenhol nagyjából két dolog közös: az izmos test és a világos bőr utáni vágy. Míg az előbbi az emberiséggel egyidős igény, a fehér bőrről könnyedén el tudom képzelni, hogy valamelyest a média befolyása is közrejátszik. Mindenesetre én egy brazil-olasz kombinációval azért szívesen összefutnék.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek