Levél a "700 milliós" Zentének!

Szia Zente!

Te még kicsi vagy, ezért nem érted a körülötted lévő felhajtást. És a levelemet sem. De bízom benne, hogy kis szerencsével nemsokára erős, egészséges felnőtt férfi leszel, és ha a levelem nem is, de legalább a gondolatisága eljut hozzád.

Eddig 200 millió forintot adtak neked az emberek. Ez nagyon sok pénz. De te többet adtál nekünk: reményt. Reményt, hogy a jó emberek vannak többen. Akkor is, ha ebben az internet által kifordított világban a rosszak sokkal hangosabbak. A te történeted lett a bizonyság, hogy valóban létezik egy csendes többség, akik önzetlenek. Akik empatikusak. Akiknek számít a többi ember. 

Forrás: Zente- SMA 1 Baby

Ez tudod milyen nagy dolog?

Egy olyan világban, ahol a legtapasztaltabb öreg (online) rókák - mint én - is néha kétségbe esnek, hogy minek a példamutatás, minek az értékteremtés, minek az áldozathozatal? Hisz ahogy gyerekkorunkban a strandon mindig volt egy undok Jenőke, aki széttaposta a homokvárat - úgy felnőtt világunkban is minden törekvésre jut egy rosszindulatú ellendrukker. Pedig mi vagyunk többen. Akik építenek, és nem rombolnak. Csak nem tudunk egymásról.

És készülj fel: te is nagyon sok bántást fogsz kapni, hogy miért pont téged? Miért pont neked jár ennyi pénz? De hidd el, majd lesz, aki megmondja nekik, hogy pont azért, mert az anyukád egy ennyire lehetetlen vállalkozásba vágott bele. Viszont a tét nem is a hasonló adománygyűjtő akcióknál megszokott "talán segít", meg "kicsit könnyebb lesz az élete". Neked a tét a teljes gyógyulás. Az Élet.

Másrészt nekünk felnőtteknek is szükségünk van hősökre. Hősökre, akik véghez visznek csodálatos dolgokat. Tudod miért? Mert nagyon sok jó dolog, ami nagyon is megvalósítható lenne, azért nem jön létre, mert az emberek nem mernek belevágni. De ha látják, hogy egy szuperhős - anyukád - összeszedte minden bátorságát, nem félt a pofára eséstől, nem félt a sok gonosz megjegyzéstől, nem félt a lesajnáló tekintetektől, és nekivágott a lehetetlennek, akkor talán ők is mernek majd harcolni a saját álmukért.

Forrás: Zente- SMA 1 Baby

Tudod, Zente, talán a te alapítványod nem csak veled tesz jót - hanem mindazokkal, akik a reménytelenség miatt nem mertek harcba szállni azért, ami nekik fontos. És azokkal is, akik néha elcsüggedtek, mert úgy érezték: az emberek már annyira lealjasultak, hogy nem is érdemes egy lyukas garast se pazarolni a világra, és egyenes gerinccel tartani magunk elvek és értékek mentén.

Köszönöm neked, hogy láthattam, ahogy a férjem bevallja, hogy mekkora összeget utalt át neked. Köszönöm, hogy láthattam, hogy az ismerőseim egymás után osztják meg a történeted. Utána meg azt, hogy támogattak téged. Köszönöm, hogy láthattam kisgyerekeket, akik a zsebpénzüket, óvodásokat, akik a kedvenc mesekönyvüket kínálják fel neked. Köszönöm, hogy láthattam, ahogy facebookos árverésen az egekbe szöknek az ajánlatok.

Köszönöm, hogy láthattam gazdag embereket, ahogy milliós összegeket utalnak át neked. Köszönöm, hogy láthattam pizzériákat, kutyakozmetikákat, könyvesboltokat, ahogy felajánlják neked a napi bevételüket. Köszönöm, hogy láthattam összefogni olyan embereket, akik ha találkoznának, még közös témájuk se lenne. Köszönöm, hogy láthattam, hogy hány jó ember van kis országunkban.

Azt hiszem, ha választhatnék, hogy 700 millió forintom legyen, vagy az a hit és remény, amit tőled kaptam, akkor most nagyon üres lenne a bankszámlám. Gyógyulj meg Zente! Hiszen egy jó emberekkel teli világ vár arra, hogy felnőj.

Zente egy másfél éves kisfiú, aki SMA 1 betegségben szenved. Már feltalálták a gyógyszert, ami egyszer és mindenkorra meggyógyíthatja, és így az életét mentheti meg. De 700 millió forintba kerül, és csak 2 éves korig lehet beadni. Ha lenne 1 millió ember, aki csak 700 forintot utal az alábbi számlaszámra, akkor Zente egy egészséges felnőtt ember lehetne.
Számlaszámuk: Összefogás Zentéért Alapítvány 11731001-23120178 (OTP)

Paypal: https://www.paypal.me/OsszefogasZenteert?locale.x=hu_HU

Gofund: https://www.gofundme.com/f/help-zente-to-live-a-long-carefreesma-free-life?fbclid=IwAR0UPippC3xb52hg9-NgX2-gul0pCVt5ITubXYaOSqSAg_bADm55mjyyKgE

International account number: HU06117310012312017800000000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Zente- SMA 1 Baby

    Ezt olvastad már?