Kéretlen csókot kapott Brad Pitt a vörös szőnyegen!

A Volt egyszer egy Hollywood londoni vörös szőnyeges bemutatóján Brad Pittet megpróbálta lesmárolni az egyik kolléganője.

Mondhatnánk, hogy ez nem egy nagy dolog, meg hát a színészek a művészvilág tagjai, ők már csak ilyen szertelenek. Ráadásul valószínűleg nők milliói szívesen váltanának csókot Braddel - szóval, ők leginkább csak irigykednek.

A csavar a dologban, hogy a heves hölgy nem más, mint Lena Dunham, aki a #metoo mozgalom egyik élharcosa. Tehát ha szexuális zaklatás a téma, akkor ő az elsők között hőbörög. De akkor most hogy is van ez?

Azt tudjuk, hogy a 2017-es Weinstein-botrány óta rengeteg fej hullott porba a filmes világban a különböző múltban elkövetett szexuális visszaélések miatt. Jelenleg pedig mindenhol próbálnak fokozottan odafigyelni arra, hogy a jövőben ilyen esetek ne következhessenek be.

Ez önmagában egy nagyon jó dolog: szigorúbban meghúzzuk azokat a határokat, amik a normális értékrendű embereknél egyébként magától értetődőek. Én úgy gondolom, ez nem csak a nők érdekeit szolgálja, hiszen minden férfi, akinek van párja, örülhet annak, hogy a kedvese talán kevésbé lesz kitéve mindenféle kéretlen zaklatásnak. Szóval, a világ jobb hely lett, és mindenki boldog. Elméletben...

Gyakorlatilag viszont ez az új hullám sok visszaélésre ad lehetőséget, már az is farkast kiálthat, aki csak egy csivavát látott - és utána nehéz bizonyítani, hogy nem egy valódi ragadozóval állt szemben. Vékony lett a határ, hogy mi férhet bele, mi az, ami csak udvariatlanság, félreértés, és mi konkrétan zaklatás. De azt hiszem, hogy ez mindig így volt, természetes, hogy ha változás történik, akkor azt kicsit túltoljuk - majd idővel szépen beáll az új rendszer.

A lényeg, hogy az egész társadalmunk ki van hegyezve arra, hogy mindenkinek tiszteljük a privát szféráját, testét, akaratát. Most nagyon nem ildomos félreérthető dolgokat csinálni. Erre itt ez a nő, aki gondol egyet, és egy vörös szőnyegen csak úgy le akarja kapni a nők egyik nagy bálványát. Ami fura, hogy Hollywood nem reagált semmit a történetre, bezzeg a kommentelők nem hagyták szó nélkül az esetet, és már beindult a népharag. És kivételesen nem is írtak akkora hülyeségeket...

Forrás: Getty Images

Lena a hírek szerint már a forgatások alatt sem volt túl jó kislány, és villantott egyet Bradnek. Jelezték is neki, hogy maradjon inkább a forgatókönyvnél, mert ez itt nem fér bele. Tehát nagyon úgy néz ki, hogy nem először feszegeti a határokat, hiszen úgy érzi, nőként nincs mitől tartania. Szóval, valaki a #metoo pajzsát maga előtt tartva menetel előre, és közben úgy gondolja, rá nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok - hiszen nincsen farka.

Pedig ebben a kérdésben nagyon fontos lenne a hitelesség. Ez teljesen független a nemektől. Ha kiállsz egy elv mellett, akkor neked kéne leginkább példát mutatni. Nem csak a férfiak zaklathatnak nőket vagy hozhatják kellemetlen helyzetbe a másikat. Én nem akarom most körbevinni a véres kardot és lázadozni, hogy mekkora tragédia történt - mert nincs így. Csak nem szeretném, ha nagyon átcsúsznánk a másik végletbe.

Mert azt hiszem, ha ez fordítva zajlott volna le, és Brad villant a forgatáson, majd a vörös szőnyegen próbálja megcsókolni az egyik színészőt, akkor a szakma már komolyan foglalkozna azzal, hogy mit kezdjenek a színész elfogadhatatlan viselkedésével. Most csak annyival zárult a sztori, hogy habár Bradnek láthatóan nem tetszett az eset, nincs harag a két színész között. Milyen jó arc ez a srác, igazán megcsókolhatná érte valaki. Vagy nem...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum/ Getty Images

    Ezt olvastad már?