Műanyagmentes Július: Nemcsak írtunk róla - részt is vettünk benne!

Ha követtek minket Instagramon, bizonyára észrevettétek, hogy a she.hu szerkesztősége is csatlakozott a műanyagmentes július mozgalomhoz. Az elmúlt hónapban sok szuper tippet adtunk egymásnak.

Sokan már eleve figyeltünk a műanyagfogyasztásunkra, de mind kipróbáltunk legalább egy új, környezetbarátabb szokást.

Kalla Timi ebben a hónapban adott egy esélyt a bambusz fogkefének, textil zsepinek, mosható betétnek, és lecserélte a sminklemosó vattakorongokat is textilre. Ha a betét bejön, a mosható pelust is bevezeti.

Petrás Lilla hatalmas bubis víz függő, de most inkább rávette magát a szódagép használatára. A tartós bevásárló szatyor már a táskája állandó tartozéka, és vett kukoricakeményítőből készült szemetes zacsit, csomagolásmentes sampont, tusfürdőt, és olyan sminklemosót, amihez nem kell vattakorong.

Forrás: She.hu

Császár Zsanett nemcsak lecserélte a műanyag, eldobható borotvákat epilátorra, de a barátait is rávette, hogy tiltsák ki az eldobható tányérokat, poharakat a kerti partikról. Nagyon menő, így kell ezt!

Molnár Csanád a munkahelyén is műanyagmentes: kiürült dobozokba rakja a vevőknek az árut nejlonszatyor helyett.

Laczó Adrienn már eddig is elég pro volt műanyagmentességben, de egy új öko lépése azért neki is volt: elkezdte szervezni a lakóközösségükben a komposztálást. Drukkolunk, hogy összejöjjön.

Pónya-Papp Andrea is évek óta vászonszatyrozik, szelektívezik és szódagépet használ. Neki a környezetbarát szúnyogirtó jelentett újdonságot. A fiát pedig megtanította, hogyan kell reklámújsággal lecsapni a legyeket a műanyag légycsapó helyett. :)

Dörök Vanda beszerzett egy drága, de annál gyönyörűbb üvegkulacsot, és ahogy Lovay Fruzsi, Dely Diana és Lippai Flóra, ő is megrögzött textil szatyrokkal és vászon zacsikkal vásárló lett.

Forrás: She.hu

Percze Ágnes a víztisztító és a fémkulacs kombójára esküszik. Lecserélte a fogkeféjét bambuszra, a tusfürdőt szappanra, és az a terve, hogy minden műanyag használati tárgyát szép lassan környezetbarát verzióra cseréli. Amire a legbüszkébb: a 13 éves lánya abszolút partner mindebben és - minimális nyafogással - simán lemond a palackos vízről.

Balogh Orsolya a környezetbarát macskatartás útjára lépett: ezentúl bio zacsiba üríti a cicaalmot.

Radakovics Vikinek is sok műanyagmentes szokása volt már, de most nagy áldozatot hozott: nem vesz több tusfürdőt, hanem szappanra vált. Ez tényleg nagy dolog egy tusfürdő gyűjtőtől. Emellett kipróbálta a menstruációs kelyhet, és rávette a családot a szódagépre.

Én pedig Lilla tanácsára végre megtaláltam a megfelelő lebomló szemeteszsákot - és a többiekkel együtt ünnepélyesen fogadom, hogy az év többi hónapjában is megtartjuk a szuper új szokásainkat.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: She.hu